Sayfa 880/1001 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 7,033 - 7,040 arası.

Konu: Viop XXXIX

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    umarım putin bu işlerin sonunda rezil rüsva olur. rusyanın zaman içinde kontrollü parçalanması da özellikle Türkiye için en net çözüm, bünyesindeki devasa toprakları sürdürülebilir yönetmek kolay değil. bu tür pislik zihniyetlerin sahneden silinmesi lazım..

şu anda gidişat rusya nın zaten rezil olduğu bir aşama..ukrayna karşısında elini yüksek oynadı ama hesap hatası yaptı..

"ülkenin doğusunu bana ver, merkezi hükümeti de benim istediğim biri yönetsin" şeklinde ortaya attıkları bu kibir umarım dersini alır.. bir dogalgazla dünyaya racon kesmeye çalışsırsan sonuçlarına katlanırsın.. ama adam gibi son yıllardaki petrol dogalgaz zenginliğini abd benzeri asimetrik (her alanda) güçlenmeye ve soft power boyutlarını da güçlendirmeye çalışşaydın ülken için ilerde iyi sözlerle anılacaktın ama şimdi adın en nefret edilenler listesinin üst sıralarında..
    Bilemiyorum, en başından bu yana, Putin büyük tuzağa düşürüldü diyorum. En yakınlarında abd ajanları vardır belki, hatta yaptıkları abd çıkarlarına o kadar uyuyor ki, putin abd ajanı olsa böyle hareket ederdi ancak diyorum.

Öyle nükleer vs kolay değil, lafının edilmesi bile büyük olay zaten...değil putin, hiç bir liderde o .öt yoktur, sonuçta bu iş 80 sene önce atılan iki bombaya benzemez, nükleer savaş dünyanın sonu olur.

neyse, pıtine "onurlu" bir geri dönüş şansı verilmeli...umarım zelesky bir noktadan sonra aklı selim hareket eder ve özellikle abd nin gazlamasına kanmaz...sonuçta ölenler asker, sivil insan..hele masum çoluk çocuk, bir noktadan sonra işler biraz daha kızışırsa çok can kaybı olur.

her durumda putin büyük kayıpta, lafta orta yol bir çözümle ortam yumuşatılabilir...çözüm basit, minsk anlaşmasına tam uyum, iki ayrılıkçı bölgeye özerklik ve ukrayna nın nato üyeliğinden vaz geçmesi...aslında en başında rusya bu anlaşmayı kabul edebilirdi...ama önce rezil olsun, sonra bu anlaşma yapılsın istenmiştir abd tarafından.

putin, "komedyeni" çok hafife aldı...bizim medyada 1-2 geri zekalı var, putini yalayıp, "komedyeni" hafife alan..adamın içinden vatansever bir kahraman çıktı...artık öldürsen de, esir etsen de ukrayna'dan kukla devlet olmaz..hani potin efendi böyle bir devlet yok diyordu ya, artık var...sitsen bağımszılığından vazgeçmezler artık..işte böyle böyle vatan senin oluyor, bizim tarihte defalarca yaptığımızı ekraynalılar ilk kez yapmış oldu ve bağımsızlığı hak ettiler artık.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Wİkipedia güncellemiş.

>>>>>>>>>>>
    Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Valeri Gerasimov
    Генерал армии Герасимов Валерий Васильевич.jpg
    Doğum 8 Eylül 1955 (66 yaşında)
    Kazan, Tataristan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti
    Bağlılığı Sovyetler Birliği (1977-1991)
    Rusya (1991-günümüz)
    Hizmet yılları 1977-günümüz
    Rütbesi RAF A F9GenArmy after2013h.png
    Komutası Rusya Silahlı Kuvvetleri
    Ödülleri Rusya Federasyonu Kahramanı
    Order of War Merit ribbon.png Orden for Service IV.png Order service to the homeland3 rib.png Askerî Hizmet Madalyası SSCB Silahlı Kuvvetleri 60. Yıl Madalyası SSCB Silahlı Kuvvetleri 70. Yıl Madalyası For military valour 1st rib.png ForStrengtheningCombatCooperation2009 rib.png 200MO rib.png 20YearsServiceUSSRRibbon.png 15YearsServiceUSSRRibbon.png 10YearsServiceUSSRRibbon.png By-order friendship of nations rib.png
    ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeri Gerasimov ülkelerinin Kuzey Suriye'deki operasyonlarını değerlendirirken, 6 Mart 2017, Antalya, Türkiye.

Valeri Vasilyeviç Gerasimov (Rusça: Вале́рий Васи́льевич Гера́симов; d. 8 Eylül 1955), Rus asker, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı ve Rusya Savunma Birinci Bakan Yardımcısı. 9 Kasım 2012 tarihinde Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından göreve atandı.

Bazı yazarlar tarafından halihazırda Rus askeri stratejisinde yaygın olan askeri, teknolojik, enformasyon, diplomatik, ekonomik, kültürel ve diğer taktiklerle birleştirilen ve daha sonra bir takım stratejik amaçlara göre konuşlandırılan sözde "Gerasimov doktrini" nin arkasındaki kişi olarak görüyorlar. Bu "siyasi savaş", nispeten düşük maliyeti nedeniyle tercih edilir.[1]

2.Rus-Ukrayna Savaş'ındaki asker sevk ve idaresindeki başarısizlık hesaplama hataları kendisine mal edilerek 27 Şubat 2022'de Putin tarafından görevden alındı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Aynıı dinden hatta aynı dilden tarafların savaşması tek tesellim. Savaşların asıl nedeninin din ve milliyet olmadığı ortaya çıkar.
    Farklı bir bakış açısı.Ara bozucular,kardeşi kardeşe, oğlunu babaya kurban ettirirler..oyuna gelmemek lazım..

Bizim uzmanımız medyamız da bu..https://serbestiyet.com/haberler/san...r-yapti-85711/

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

6. Coinlere girişmeye başladılar. Bakalım sabah borsa,dolardaki bitmez maceralarımız ne şekilde olacak.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Cuma günü +600 milyon ne t alış vardı...YFAS ,baş aktördü.

Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    haftasonuna short girme lütfen. içimiz karardı
    Girmedim. Gece seansı poz. kitledim..
    Kafam rahat..

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 880/1001 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •