Originally Posted by
discretus
umarım putin bu işlerin sonunda rezil rüsva olur. rusyanın zaman içinde kontrollü parçalanması da özellikle Türkiye için en net çözüm, bünyesindeki devasa toprakları sürdürülebilir yönetmek kolay değil. bu tür pislik zihniyetlerin sahneden silinmesi lazım..
şu anda gidişat rusya nın zaten rezil olduğu bir aşama..ukrayna karşısında elini yüksek oynadı ama hesap hatası yaptı..
"ülkenin doğusunu bana ver, merkezi hükümeti de benim istediğim biri yönetsin" şeklinde ortaya attıkları bu kibir umarım dersini alır.. bir dogalgazla dünyaya racon kesmeye çalışsırsan sonuçlarına katlanırsın.. ama adam gibi son yıllardaki petrol dogalgaz zenginliğini abd benzeri asimetrik (her alanda) güçlenmeye ve soft power boyutlarını da güçlendirmeye çalışşaydın ülken için ilerde iyi sözlerle anılacaktın ama şimdi adın en nefret edilenler listesinin üst sıralarında..
Bilemiyorum, en başından bu yana, Putin büyük tuzağa düşürüldü diyorum. En yakınlarında abd ajanları vardır belki, hatta yaptıkları abd çıkarlarına o kadar uyuyor ki, putin abd ajanı olsa böyle hareket ederdi ancak diyorum.
Öyle nükleer vs kolay değil, lafının edilmesi bile büyük olay zaten...değil putin, hiç bir liderde o .öt yoktur, sonuçta bu iş 80 sene önce atılan iki bombaya benzemez, nükleer savaş dünyanın sonu olur.
neyse, pıtine "onurlu" bir geri dönüş şansı verilmeli...umarım zelesky bir noktadan sonra aklı selim hareket eder ve özellikle abd nin gazlamasına kanmaz...sonuçta ölenler asker, sivil insan..hele masum çoluk çocuk, bir noktadan sonra işler biraz daha kızışırsa çok can kaybı olur.
her durumda putin büyük kayıpta, lafta orta yol bir çözümle ortam yumuşatılabilir...çözüm basit, minsk anlaşmasına tam uyum, iki ayrılıkçı bölgeye özerklik ve ukrayna nın nato üyeliğinden vaz geçmesi...aslında en başında rusya bu anlaşmayı kabul edebilirdi...ama önce rezil olsun, sonra bu anlaşma yapılsın istenmiştir abd tarafından.
putin, "komedyeni" çok hafife aldı...bizim medyada 1-2 geri zekalı var, putini yalayıp, "komedyeni" hafife alan..adamın içinden vatansever bir kahraman çıktı...artık öldürsen de, esir etsen de ukrayna'dan kukla devlet olmaz..hani potin efendi böyle bir devlet yok diyordu ya, artık var...sitsen bağımszılığından vazgeçmezler artık..işte böyle böyle vatan senin oluyor, bizim tarihte defalarca yaptığımızı ekraynalılar ilk kez yapmış oldu ve bağımsızlığı hak ettiler artık.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri