Hepsinden bi parça. Bankaları anladım varlık fonuda madem yabancı çıkıyor gücü ölçüsünde pasiften bankaları topluyor.. Sahole ne demeli.. Koçhole ne demeli.. Saholün bi iştiraki koçholün bi iştiraki neredeyse holdingin piyasa değerine eşit.. Bi ülkenin en büyük özel bankasının taşıdığı risk sasanın taşıdığı borç /kur riskinin onda biri değildir patlama olasılığı olarak bana göre.. Yani garanti patlayacak o kadar döviz borcuna girmiş şirketler batmayacak.. Neymiş hikayesi varmış..
OMAHALI
Dediğiniz şirketlerin özelinde değerlendirmiyorum borsa konusunu. Dediğim gibi, kötü şirket varsa iyisi de var borsada. İsim isim yazıp bunlar niye yerinde sayıyor diye sormanın bir anlamı yok. İsmini verdiğiniz şirketler allah korusun, batabilirler de.
Hadi bunlara geçmişte yatırım yaptınız umduğunuzu bulamadınız, bunlardan kaçıp gittiğiniz yer neresi?
Kripto. Tamamen spekülasyon ile aşağı yukarı zıplayan ne olduğu belirsiz bir piyasa.
Ben illa dolar üzerinden gelir edicem diye bir amacınız varsa, (benim gibi), yurtdışı borsaları kripto yerine çok daha isabetli bir karar olur. En azından aldığınız kağıtların bir karşılığı olur.
xcoin'i alıyor insanlar ne kurucusunu tanıyor (onu da merkezsiz ayağına saklıyorlar çoğu zaman), ne arzın ne kadarının kimde olduğunu biliyor. tamamen raslantısal olarak kumar gibi alınıp satılıyor. Bir de bunlara teknik analiz kasıyorlar. Hangi teknik doge'nin 2-3 günde bilmemkaça katlayacağını gösteriyordu acaba çok merak ediyorum.
Gittin -örnek veriyorum tavsiye olarak değil- apple hissesi aldın kimde ne kadar var, şirketin karı nedir, hangi ürünleri satıyor hepsi belli.
Siz yine alın satın orada da patlayınca nereye kaçacaksınız bakalım
~ yatırım tavsiyesi değildir ~
Sn Mykskstar,
Cevabı bilmiyoruz, yakında yaz aylarında öğreniriz gibi..
Sadece, yükselişin, fiyatlamaların sağlıklı olmadığı, finansal sistemin uçlarda gezindiği ve borsalara ne zaman KY akını olsa sonunun iyi olmadığı kestirilebiliyor.
Bazı hisselerde cevap belki de çok basittir, dağınık mal gitmez gidemez tökezler durur, toplu mal gitmek için her zaman bir yol ve açıklama bulur..Budur belki de cevap, bu kadar basit.
Bireysel konuşmuyorum ülkenin geneli için konuşuyorum.. Benim kriptodaki param portföyümün yüzde 1 değil.. 1000 tl tasarrufu olan adam yurtdışına nasıl yatırım yapacak.. Bir hissede 25 dolar komisyon mu ödeyecek 4 hisse her ay almaya kalksa zaten 100 dolar komisyon ödeyecek.. Bu ben merkezci yaklaşımı bırakın.. Benim elimde 12 yıldır b. Hattaway var zaten.. Sorun sen ben değil bu ülkenin geneli ne olacak?bu şirketler bu durumda iken sen bankaları bırak sanayilere mi yatırım yap diyeceğiz?
OMAHALI
Şu an borsada ky yok.. Olanlar halka arzlara girip kriptolara kaçıyor zaten.. Amerika dönüşe başlasa ne olur? Zaten bizim borsa dolar bazlı yüzde 80 düşmüş vaziyette.. Hemde 14 sene önceki fiyatın.. Neyi kaybetmekten korkuyonuz?dağınık mal filan yok bankalarda 10 senedir eritilemeyen mal var
OMAHALI
Yani ben genel anlamda cevap vermiştim, ama siz 'sen' dili kullanarak özelleştirdiniz madem,
Kendimce;
-Çok düştü diye alınmaz, kalkış emaresi gözlenir, gidecek diye alınır.
-Çok düştüğü zaman bazen 3-4 yıl yataya sıkıştırır, o marja sıkışıp kalanlar çile çeker.
-Bütün birikimlerimin kestirilemeyen bir yapıya hapsolmasını, kuşa dönmesini istemem, korkarım, defalarca bunu gördüm yaşadım.
-Her an fikir değiştirebilirim, sadece bir formasyona bir harekete bakar, neticede tek kademede alıp tek kademede satabilecek kadar sermayem..
Şunu yaşadık biz, sıkıştık kaldık orada 3-4 sene
Şöyle bir şey gelişirse, neden almıyalım, misal sadece...
![]()
Yer İmleri