Sayfa 89/1007 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 705 - 712 arası.

Konu: Viop XL

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bugün 5 litre Ayçiçek yağı 92,50 TL'ye Tarım Kredi'de satılmış.

https://twitter.com/AlcayirCengiz/st...63922838708231
    Uzun zamandır bu fiyata satılıyor. E-pazaryerlerinde fiyatlar %50 daha pahalı. Hangi geri zekalı alıyorsa oralardan. Marka olarak TK'da 130tl olan yağa adam e-pazaryerinde 210 tl yazmış. Bunlara izin vermemek lazım e-yorumlarda yazmak lazım.

https://www.trendyol.com/yudum/aycic...chantId=562131

Bu yağ geçen hafta a101 de 100 tl'idi. Hatta açılışa özel 80 tl'ye aldım 1 tane. Millet 5 er adet alıyordu.

Yağları toplayıp e-pazaryerlerinden satan bir şebeke var sanırım.

2.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Laaan. Yoksa ayçiçek yağı fazlası var da böyle ayak oyunları yaparak fazlalığı mı eritiyorlar. Biz de saf saf stok yaptık diye seviniyoruz.
    [emoji23]
    Olur mu? Olur.
    Bir ara deli dana hastalığı vardı, şu an insanları deli etme gayreti var. Ben de pahalıya almış oldum 4 litre 94TL ucuz gibi gözüküyordu.

Herif tohum 2000 dolar/ton deyince kg 2 dolar ediyor. Mutemelen benim gibi defter değeirinin altında satılıyor diye düşündü millet.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Ex2000 arkadaş yazmış, et 500 yumurta 5 TL olmadan köye dönmem, aylık gelirim 50 bin TL olmalı ki döneyim. Yoksa Nişantaşı tayfasını beslemek için dönmem diye. Birincisi et değil 500 TL 5000 TL de olsa o Nişantaşı tayfası eti alabilir, Türkiye'de bulamadı mi gider yurtdışından getirtir. İkincisi aylık 50 binlik gelire, kolay kolay ulaşılamaz. Çok ekstrem bir fikir yada şans olmadan. Üçüncüsü toplum olarak hepimiz bunu yapıyoruz, gözümüz kendi işimizde, kazancımız da değilde hep üst segmentteki bir avuç insanın kazancında. Yahu onlar bizim varliginizdan bile bi haberler. Siz mesela, köy hayatının şartlarından kurtulmak için üniversiteye gitmişsiniz. Muhtemelen sizin çocuklarınız da, sizin hayat standardınızdan daha iyisine ulaşmak için çaba göstereceklerdir.

4. Bir kız Ukrayna'ya üniversitede psikoloji öğrenimine gitmiş, kurtarmışlar. Babasına çok samimi şekilde sarıldı, ama annesi ağlayarak karşılamasına rağmen o kadar da sıcak değildi. Sosyo-ekonomik duruma bakınca Ukrayna'ya hele psikoloji için gitmesi bana çok mantıklı gelmedi.

Memlekette kim zengin kim fakir artık giyim kuşam ev araba bakarak anlaşılmıyor.

Yorumsuz
    https://www.google.com/url?sa=t&sour...mtfyfj7S3hc4FJ

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

6.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Yorumsuz
    https://www.google.com/url?sa=t&sour...mtfyfj7S3hc4FJ

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bence üst mesajda yazan arkadaşın dediği gibi her nesil bir önceki nesili geçmek istiyor. Aileden biri destekliyor biri fren oluyor.

7.  Alıntı Originally Posted by L.Septimus Yazıyı Oku
    Ex2000 arkadaş yazmış, et 500 yumurta 5 TL olmadan köye dönmem, aylık gelirim 50 bin TL olmalı ki döneyim. Yoksa Nişantaşı tayfasını beslemek için dönmem diye. Birincisi et değil 500 TL 5000 TL de olsa o Nişantaşı tayfası eti alabilir, Türkiye'de bulamadı mi gider yurtdışından getirtir. İkincisi aylık 50 binlik gelire, kolay kolay ulaşılamaz. Çok ekstrem bir fikir yada şans olmadan. Üçüncüsü toplum olarak hepimiz bunu yapıyoruz, gözümüz kendi işimizde, kazancımız da değilde hep üst segmentteki bir avuç insanın kazancında. Yahu onlar bizim varliginizdan bile bi haberler. Siz mesela, köy hayatının şartlarından kurtulmak için üniversiteye gitmişsiniz. Muhtemelen sizin çocuklarınız da, sizin hayat standardınızdan daha iyisine ulaşmak için çaba göstereceklerdir.
    Elbette. Ama burada verilen Nişantaşı, Etiler her neyse örnek. Her ilin böyle yerleri var ki bırakın oraları herkes oradakiler gibi yaşamaya başladı mesele bu. Kimse üretmeyi düşünmüyor sadece sosyal medyadan yazmayı biliyor, eleştirmeyi, her konuda fikri var zaten. Ben artık şunu düşünüyorum. Atılan twit, facebook, instgram vb. paylaşımlarla fiyatlar doğru orantılı artmaya devam edecektir.

Elbette bizim çocukların refah düzeyi şehirden daha iyi olacaksa köye giderler diye düşünüyorum. Tezek kokusuna alışabilirler mi bilmiyorum. Pek alışacaklarını zannetmiyorum. Bence ilkokulu bitiren her çocuğa bir ahıra sokup tezek kokusu aldırmak lazım. Hatta 1 hafta köy hayatı yaşatmak lazım. Sonra süt 8 tl'ye pahalı ucuz mu anlarlar. Nimetin kıymetini bilirler. Elinde iphone'larla sosyal medyada kur yapmaya, birilerini eleştirmeye benzemediğini görürler.

Bir de eğitim konusu var. Bizde okutulan dersler hayattan uzak. İlk önce hayat günlük yaşam öğretilmeli. Üretim anlayışı öğretilmeli. Kısaca herkes okulda sçtığı boku temizlemeli. Üniversitelerde, liselerde, ortaokullarda temizlikçi nedir anlamıyorum! Medeni ülkelerin okullarında temizlikçi eleman olmamalı.

Mesela ben köyde yaşasaydım istediğim kızı istemeye gitsem işi yok köylü diye vermezlerdi . Şimdi ben istemeden verdiler.

Doğru mu?

Şimdi soruyorum size siz köyde yaşayan ayda 20 bin tl geliri olan birine mi kızını verirdiniz, yoksa şehirde yaşayan aylık 20 bin tl geliri olan birine mi?

Anlayış değişmeden hayat, ülke, dünya değişmez.

iyi ki Ekonomimiz iyi değil,zordayız..
    Yoksa bir yerden bu savaşa bulaşırdık..

Sayfa 89/1007 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •