Sayfa 88/1007 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 697 - 704 arası.

Konu: Viop XL

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Herkes bir bildiği vardır diye düşünüyor, ben kafayı üşüttüğünü düşünüyorum. Bir ihtimal daha var ABD alanı
    Yok artık...

2.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Herkes aylık alırsa yetmiyor demekki.
    Adam Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı'ymış.

Geçen sene makarnacılar derneği konuştu. Kimse makarna stoğu yapmasın Türkiye'yi makarnaya boğarız demişti.

Muhtemelen adamı tekrar çağırdılar sözlerini düzelt dediler, söyleyeceğini farklı şekilde yine aynı yere gelecek şekilde söyledi.,

Bakanın verdiği bilgiye göre Adana'da hasat başlayınca düzelecekmiş.

Zeytinyağı paritesi çok düştü diye zeytinyağı üreticleri serzenişte bulunmuştu, ama sıcak yemeklerde/kızartmalarda pek sevilmiyor olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Bu Habertürk kaç seferdir gece kel alaka olarak ortada görüntü yokken Ukrayna'ya bağlanıp siren sesi dinletiyor. Uyurken irkildim. Bir daha rast gelirsem RTÜK'e şikayet edeceğim.

4. Emekli general 3. kez söylüyor

Yıl 1990 Rusya Federasyon nüfusu 145 milyon, 100 milyon Rus, 45 milyon diğer,
    Yıl 2020 Rusya Federasyon nüfusu 145 milyon, 85 milyon Rus, 60 milyon diğer.

Diğer içinde Türk kökenli nüfus çoğalıyor diyor. Ukrayna'yı alarak Rus nüfusunu artırmak niyetindeymiş ama planları şimdilik tutmadı belki.

5.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Adam Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı'ymış.

Geçen sene makarnacılar derneği konuştu. Kimse makarna stoğu yapmasın Türkiye'yi makarnaya boğarız demişti.

Muhtemelen adamı tekrar çağırdılar sözlerini düzelt dediler, söyleyeceğini farklı şekilde yine aynı yere gelecek şekilde söyledi.,

Bakanın verdiği bilgiye göre Adana'da hasat başlayınca düzelecekmiş.

Zeytinyağı paritesi çok düştü diye zeytinyağı üreticleri serzenişte bulunmuştu, ama sıcak yemeklerde/kızartmalarda pek sevilmiyor olabilir.
    Damak tadı meselesi normalde zeytinyağı fiyatı yükselince insanlar ayçiçeğine geçiyor. Ama ayçiçeği yükseldi diye zeytinyağına geçen pek olmaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,459
    Devlet beceriksiz kadroların elinde kalmış. Kimsenin üretimi nasıl arttırırız diye bir derdi yok. Dolar/TL 14'ün üzerinde 4-5 gün kaldı sonra bir gecede emanetteki paradan 7-8 Milyar Dolar satarak kuru düşürdüler. Gözleri ışılıtılı geçen hafta çıkmış diyor ki : Doları nasıl düşürdüysek enflasyonu da düşüreceğiz. Milletin bir kısmı yiyebilir bu palavraları ama büyük çoğunluk yemiyor. 7-8 ay önceydi belki silivride bir ayçiçek üreticisiyle tarlada röportaj yapıyorlardı. Çiftçi hasat döneminde ayçiçeğin gümrük vergisini sıfırladıklarından şikayet ediyordu. Yani "çiftçi gebersin umurumuzda olmaz, ithalatçıdan cukkamızı alırız, oturduğumuz yerden cebimizi doldururuz. kendi çıkarlarım ülkemin ve insanlarımın çıkarlarından önde gelir" zihniyeti ne yazık ki karar verici mevkilere yerleşmiş. Çocukken bize şu öğretilmişti: Türkiye tarımsal açıdan kendi kendine yeten 7 ülkeden birisidir. Şimdi ise çiftçiyi bitir, her fırsatta tokatla, kamuoyuna da "enflasyonla mücadele ediyormuş" gibi görün, marketlere ceza kes (dostlar alışverişte görsün). Palyatif çözümlerle sadece günü kurtaracak çözümlerin peşinde koş.

Palyatif olmayan gerçek/sürdürülebilir çözümler devlette de fedakarlık gerektirir. Ama o zaman rant kesilir, bunların zevk-ü sefa hayatları sona erer. Seçim zamanında mı olur erken mi bilemem ama bunların gideceği artık kesin gibi. Ancak yeni iktidar yapısal reformlar yapmak zorunda kalacağından ve bu da halkın canını daha çok acıtacağı için fazla uzun ömrlü olacaklarını sanmıyorum. Bizim halkımız gene koşa koşa A.K. Partisi ve türevlerine oyunu verecektir. Biz de son 60 yıldır yaşadığımız döngüyü yeniden yaşamaya devam edeceğiz.
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

7. Bugün 5 litre Ayçiçek yağı 92,50 TL'ye Tarım Kredi'de satılmış.

https://twitter.com/AlcayirCengiz/st...63922838708231

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bugün 5 litre Ayçiçek yağı 92,50 TL'ye Tarım Kredi'de satılmış.

https://twitter.com/AlcayirCengiz/st...63922838708231
    Laaan. Yoksa ayçiçek yağı fazlası var da böyle ayak oyunları yaparak fazlalığı mı eritiyorlar. Biz de saf saf stok yaptık diye seviniyoruz.
    [emoji23]
    Olur mu? Olur.

Sayfa 88/1007 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •