Bu imar bankası olayı öyle akıl almaz bir gasp ki anlatmak mümkün değil.. mesela burda bile pek çok insan gelir adaletsizliği, yoksuz-zengin farkını yaratan yegane sebep kapitalist sistemin olduğunu bilir.. ve aslına burada birçok insan kapitalist sistemi eleştirir.
yani insanlar asgari ücretle et yiyemiyor, tatil yapamıyor, yani bir çeşit köle hayatı yaşıyor denebilir..
işte akıl almaz bir gasp olmasını burda somutlayabiliyorum, kendim birebir tanıştığım asgari ücretle eşiyle birlikte çalışıp emekli ikramiyeleri ile tasarruflarını birleştirip hemen hemen ucuz bir konut alabilecek duruma getirmişler ve bununla devlet iç borçlanma senedi almışlar..
yani sizin sözüm ona lanet olsun bu kapitalist sisteme asgari ücretle insanlar cehennem hayatı yaşıyor. dedğiniz insanlar.. yememiş , içmemiş, et zaten yiyemiyor, kuru ekmekle karnını doyurmuş ve yaşlandığımda kira ödemeyeyim diye bir şekilde konut birikimiyle devlet iç borçlanma senedi almış,
********. sözcüğü burada tam yerinde.. İŞTE SENİN HAKSIZ-HUKUKSUZ GASP ETTİĞİN BİRİKİM BUNLAR..
abarttın diyeceksiniz.. hayır bir gram abartmadım.. 380bin kişinin tamamı değil elbette ama böyle onbinlerce insan vardı..
meşru hırsızlık yöntemi, kapitalist sistemin esasen insanların çok itiraz edemeyeceği şekilde bazı insanların akıl almaz bir lux içinde, bazı insanların da dünya da cehennem hayatı yaşamasına neden oluyor..
ama irdelendiğinde sistem kimseye daha çok çalışmasının, girişimci olmasının, eşinin çalışmasının vs önüne geçmiyor gibi duruyor.. yani asgari ücretle çalış, ek iş yap, yeme içme, dişinden artır. birikim yap enine sonunda düşük kalite olsada bir konut sahibi olursun..
iyi be kansızz işte sen bu birikimi gasp ettin.... hemde anayasal suç işleyerek, dünyanın hiç bir yerinde kişi adına saklama olmadan satılan dibs lerini mülkiyet hakkı vermeden, kişi adına saklamadan dijital ortamda satma ********liğini gösterdin..
kime neyi anlatıyosun? sen olması gerekeni yapsan en cahil insan migrostan hazine bonosu alabileceğini düşünmüş olsa , migros hazine bonosu satsa , karşılıksız hazine bonosu (ki önemli olan budur) alması imkan dahilinde değil..
sen bu durumu kasıtlı ve bilinçli olarak yarattın. sonra en dar gelirli insanların 25/30 yılda biriktirebildiği konut birikimini gasp ettin..
bu konuyu çok önemli buluyorum. yani imar bankası özelinde değil.. gelir adaletsizliğini herkes önemser. ben öyle birşey söylüyorum ki gelir adaletsizliğinin tamamen önemsiz bir konu olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
bu tür gasplar bunu çok çok aşmış durumda. zira en dar gelirli insanların hayatı boyunca yaptığı birikimi gasp ediyorsun.
bir çok insan dar gelirliyim diye birikim yapmaya tenezzul etmiyor. bu insanlar bu şartlarda bile kuru ekmek yemişler bu birikimleri yapmışlar.
Yer İmleri