Sayfa 9/153 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 65 - 72 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

1. İnşallah başarılı olursunuz. Şimdi buraya geçmiş öyleydi şimdi böyle olmaz, zaten o hisse şu kadar büyümüş artık o kadar büyümez, uzun vadede para kazanılmaz, temettüyle geçinilmez.... vesaire vesaire bir sürü şey yazanlar çıkacaktır
    Bunlara takılmadan her ay biriktirebilirsen, güvenilir bir patronu, iyi bir geçmişi ayrıca faaliyet karını düzenli olarak artırabilen şirketleri seçersen sırtın yere gelmez.
    4 senedir uzun vade yatırım yapıyorum ve çok memnunum. Bazı hisselerde maliyetlerim de komik seviyeye geldi.
    Bende ilk başladığımda aynı yukarıda yazdıklarım gibi kafamı karıştırmaya çalışan bir sürü mesaj aldım.
    Ne zamandır foruma yazmıyordum ama böyle yeni başlayan bir arkadaşı görünce destek mesajı atmak istedim. 2 sene dayanabilirsen sonrası kolay
    Allah muvaffak etsin.

COR-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jun 2017
    İkamet
    источник света
    Gönderi
    79
    Yolunuz açık, kazancınız bol olsun.

Benzer hedeflerle ilerlediğim için konuyu takip ediyorum.

Alıntı Originally Posted by aunsalg82 Yazıyı Oku
    İnşallah başarılı olursunuz. Şimdi buraya geçmiş öyleydi şimdi böyle olmaz, zaten o hisse şu kadar büyümüş artık o kadar büyümez, uzun vadede para kazanılmaz, temettüyle geçinilmez.... vesaire vesaire bir sürü şey yazanlar çıkacaktır
    Bunlara takılmadan her ay biriktirebilirsen, güvenilir bir patronu, iyi bir geçmişi ayrıca faaliyet karını düzenli olarak artırabilen şirketleri seçersen sırtın yere gelmez.
    4 senedir uzun vade yatırım yapıyorum ve çok memnunum. Bazı hisselerde maliyetlerim de komik seviyeye geldi.
    Bende ilk başladığımda aynı yukarıda yazdıklarım gibi kafamı karıştırmaya çalışan bir sürü mesaj aldım.
    Ne zamandır foruma yazmıyordum ama böyle yeni başlayan bir arkadaşı görünce destek mesajı atmak istedim. 2 sene dayanabilirsen sonrası kolay
    Allah muvaffak etsin.

COR-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Blogunuzdaki yazıların neredeyse tamamını okumuştum motivasyon kaynaklarımdan birisiniz teşekkürler ☺️
    Fakat bloga yeni hikayeler bekliyoruz☺️
    Ben aldığım alacağım şirketlere güveniyorum.
    Ekran kapalı iki gündür portföye bakmadım bile. Anlık fiyatlarla artık işimiz yok.
    Bunun haricinde yatırım yapacağım şirketleri araştırmaya devam ediyorum.
    Örneğin Ereğli ne kadar düşerse düşsün almaya devam edeceğim dönemsel bir sıkıntı var bence.
    Ben de hem kendime hem de yeni girenlere motivasyon olsun diye başlık açtım. Her ay alım miktarı ve portföyü yayınlayacağım.
    Desteğiniz için teşekkür ederim.

Alıntı Originally Posted by Sorrow Yazıyı Oku
    Yolunuz açık, kazancınız bol olsun.

Benzer hedeflerle ilerlediğim için konuyu takip ediyorum.
    Teşekkürler üstad inşallah siz de muvaffak olursunuz. Her ay hız kesmeden güvendiginiz karını arttıran şirketlerden alıma devam. Moral bozmak yok ekran takibi yok☺️
    Bu arada bu Ali Koç şirketi de batırır mı ☺️
    Not :fb

https://uzunvadeyatirim.blogspot.com...arldr.html?m=1
    Alper hocam bunu paylasmayaydin iyiydi ☺️☺️☺️☺️

Uzun vadeli yatırım, kısa ve orta vadede yaşanabilecek fiyat dalgalanmalarına aldırış etmeksizin en az 15 yıl, tercihen 20-25 yıllık süre için yatırım yapmaktır. bilimsel araştırmalar göstermektedir ki, uzun vade yatırım için en kazançlı ve güvenli olan enstrüman hisse senetleridir. hisse senetlerinin kısa ve orta vade için güvenli liman olarak görülen devlet tahvili, bono gibi enstrümanlardan bile daha güvenli olmasının sebebi senetlerin ekonomik birim olan işletmelere ortak olunmasına imkan sağlamasıdır. eğer doğru işletmeye ortak olmuşsanız, çok çok yüksek ihtimalle uzun vadede karlı çıkacaksınız demektir.

kısa ve içerisinde yaşanabilecek iktidar değişiklikleri, ler, den kaynaklanan problemler, güvenlik sorunları gibi riskler kısa ve orta vade yatırımcısını "battım, bittim" psikolojisine sokarken uzun vade yatırımcısı için bu riskler alım fırsatından başka bir şeyi ifade etmez.

uzun vade yatırımcısı olmak zordur. yükseliş dönemlerinde sahip olunan hisseleri satmamayı, düşüş dönemlerinde ise yangın yeri olmuş piyasada dahi insanlara aldırış etmeden alımlara devam etmeyi gerektirir.

hisse senedi piyasasında kısa vadede çok para kazananlar küçük yatırımcının psikolojik zaaflarından faydalanarak onları tokatlayanlardır. spekülatörler hisse senedi fiyatlarını şişirerek küçük vadeli yatırımcıda "bu hisse senedi uçup gidecek, hemen almam lazım" algısı yaratıp ellerindeki hisse senedini yüksek fiyatlardan küçük yatırımcıya satarlar. hisse senedi için yeterince alıcının çıkmadığı noktada şişen hisseler çakılır. hisseyi yüksek fiyatlardan almış küçük yatırımcı hızla düşen fiyatlarla psikolojik olarak çöker ve "kaybedeceğimi kaybettim zaten, daha fazla kaybetmeyeyim bari" düşüncesiyle elindeki hisseyi zararına aynı spekülatöre geri satar. spekülatörler bu yüzden uzun vadeli yatırımcıyı sevmezler, çünkü onları tokatlayabilmelerinin imkanı yoktur. zira uzun vadeli yatırımcının ları yoktur; sadece alım yapıp, fiyat dalgalanmalarından etkilenmezler.

uzun vadeli yatırım dönemi için bir güvencedir. ortalama yaşam süresinin 70-75 olduğu ve 55-60 yaşında emekli olunduğu göz önünde bulundurulursa bu yaklaşık 20 sene emekli kalacağınız anlamına gelir. eğer emekliliğinizi gençliğinizden itibaren planlamaya başlamazsanız, hayatınızın son 20 yılının çok da iyi geçmeyeceği bir gerçek. bu yüzden, gençler, 30'larının başında, 20'lerinin sonlarında olanlar; aylık kazancınızın bir kısmını mutlaka uzun vadeli yatırıma ayırın. kişisel gelişiminize yatırım yapın, her zaman öğrenin, finansal okur yazarlığınızı artırın.
    ---eksi sözlükten alıntıdır---

7. Uzun vadeli temettü yatırımı yapan arkadaşlara soruyorum..Portfoylerinizde hangi hisseler var..Ya da piyasada uzun vadeli beklenmesi mantıklı olan ucuz hisseler neler ... hangilerini yatırım mantıklı..ben poltk ve sasa hektas kordsa Tüpraş Petkim gibi hisselerle ilgileniyorum.. portföyümüm çoğu Poltk ..da siz uzun vadede nasıl bir yol cizmemi tavsiye edersiniz.. aylık 1000 tl birikimle bir yılda 12.000 tl bistte hisse alsam sizce hangilerinden ne kadar almam daha doğru olur..zor bir soru.. ama tecrübe satın alınamıyor... maalesef..al sat yapmaktan yerimde saymaktan yoruldum..ancak uzun vadeci olmakta pek zormuş..hisse seçeceksin.. sürekli alacaksın.. ardına bakmayacaksın.. şimdiden cevaplariniz için teşekkürler..

ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Uzun vadeli yatırım, kısa ve orta vadede yaşanabilecek fiyat dalgalanmalarına aldırış etmeksizin en az 15 yıl, tercihen 20-25 yıllık süre için yatırım yapmaktır. bilimsel araştırmalar göstermektedir ki, uzun vade yatırım için en kazançlı ve güvenli olan enstrüman hisse senetleridir. hisse senetlerinin kısa ve orta vade için güvenli liman olarak görülen devlet tahvili, bono gibi enstrümanlardan bile daha güvenli olmasının sebebi senetlerin ekonomik birim olan işletmelere ortak olunmasına imkan sağlamasıdır. eğer doğru işletmeye ortak olmuşsanız, çok çok yüksek ihtimalle uzun vadede karlı çıkacaksınız demektir.

kısa ve içerisinde yaşanabilecek iktidar değişiklikleri, ler, den kaynaklanan problemler, güvenlik sorunları gibi riskler kısa ve orta vade yatırımcısını "battım, bittim" psikolojisine sokarken uzun vade yatırımcısı için bu riskler alım fırsatından başka bir şeyi ifade etmez.

uzun vade yatırımcısı olmak zordur. yükseliş dönemlerinde sahip olunan hisseleri satmamayı, düşüş dönemlerinde ise yangın yeri olmuş piyasada dahi insanlara aldırış etmeden alımlara devam etmeyi gerektirir.

hisse senedi piyasasında kısa vadede çok para kazananlar küçük yatırımcının psikolojik zaaflarından faydalanarak onları tokatlayanlardır. spekülatörler hisse senedi fiyatlarını şişirerek küçük vadeli yatırımcıda "bu hisse senedi uçup gidecek, hemen almam lazım" algısı yaratıp ellerindeki hisse senedini yüksek fiyatlardan küçük yatırımcıya satarlar. hisse senedi için yeterince alıcının çıkmadığı noktada şişen hisseler çakılır. hisseyi yüksek fiyatlardan almış küçük yatırımcı hızla düşen fiyatlarla psikolojik olarak çöker ve "kaybedeceğimi kaybettim zaten, daha fazla kaybetmeyeyim bari" düşüncesiyle elindeki hisseyi zararına aynı spekülatöre geri satar. spekülatörler bu yüzden uzun vadeli yatırımcıyı sevmezler, çünkü onları tokatlayabilmelerinin imkanı yoktur. zira uzun vadeli yatırımcının ları yoktur; sadece alım yapıp, fiyat dalgalanmalarından etkilenmezler.

uzun vadeli yatırım dönemi için bir güvencedir. ortalama yaşam süresinin 70-75 olduğu ve 55-60 yaşında emekli olunduğu göz önünde bulundurulursa bu yaklaşık 20 sene emekli kalacağınız anlamına gelir. eğer emekliliğinizi gençliğinizden itibaren planlamaya başlamazsanız, hayatınızın son 20 yılının çok da iyi geçmeyeceği bir gerçek. bu yüzden, gençler, 30'larının başında, 20'lerinin sonlarında olanlar; aylık kazancınızın bir kısmını mutlaka uzun vadeli yatırıma ayırın. kişisel gelişiminize yatırım yapın, her zaman öğrenin, finansal okur yazarlığınızı artırın.
    ---eksi sözlükten alıntıdır---
    Eyvallah hocam, keşke 20 li yaşlarda bu işe başlasaydım diyorum. Nasip kısmet işte. Bizde 33 te başladık. Selamlar..

Sayfa 9/153 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •