Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 9/10 İlkİlk ... 78910 SonSon
Arama sonucu : 76 madde; 65 - 72 arası.

Konu: Saadet Zinciri, Ponzi ve Dolandırıcılık haberleri bilgi paylasim..

1. Başka bir haber:

PARA TUTARI 2 MİLYAR LİRAYI BULABİLİR

Diğer taraftan İzmir’deki yerel kaynaklar olayda bildirilen 200-300 milyon TL’lik rakamın daha büyük düzeyde olduğu ve 2 milyar TL düzeyine ulaşacağı iddia edildi. Mali polisin şube kamera görüntülerini ve olaylrla ilgili evrakları aldığı belirtiliyor.

MÜDÜRLERE KONUŞMA YASAĞI GETİRİLDİ

Bugün müdürler bölge mdürlüklerine çağrılarak veya tele konferans aracılığı ile kesinlikle konuşma yapılmaması, olayla ilgili işin yargıya yansıyacağı için herhangi bir yorum ya da açıklama yapılmaması bu yönde şube ve bölge personelinin uyarılması yönünde telkinlerde bulunuldu.

İDDİA: ŞUBEDE 30 kg ALTIN ÇIKTI

Diğer taraftan DENİZBANK İzmir Bornova şubesinde sahibinin belirlenemediği 30 kg Altın tespit edildiği, altının şube müdürüne mi olayda adı karışan kuyumcuya mı ait olduğu yönünde bir tespit yapılmaya çalışıldığı yönünde bilgiler konuşulur oldu.

MÜŞTERi AVUKATLARI İLE ŞUBEYE GELDİ

Bu arada bugün (27.06.2024) bazı müşterilerin Avukatları ile şubeye gelerek banka hesaplarını incelediklerini, hesap ekstrelerini aldıkları öğrenildi. Diğer taraftan MASAK raporu doğrultusunda inceleme yapan Mali Polis de şubede inceleme yaptı. Almanya’ya maça gitmeyen nerede ise tüm GMY’lerde günü Bornova Şubesi’nde geçirdi.

MÜŞTERİ ŞUBE İÇİNDE BAĞIRDI: “Altınlarım nerede, geri verin“

Gün içinde şubeye gelen müşterilerden biri şube içinde “altınların nerede, geri verin” diye bağırarak, verdiği altınları istedi.

BANKA MÜDÜRÜ HATİCE Ö. İNTİHAR ETTİ İDDİASI DOĞRU ÇIKTI

Dün olayın patlaması ile birlikte Şube Müdür Hatice Ö. sinir krizi geçirdi. Evde kanser ilaçlarını içerek intihar etmeye çalışırken, hastaneye kaldırılarak kontrol eltına alındığı öğrenildi. Sorgulanan eşi ise, “olayları ilk defa duyduğu ve haberinin olmadığını” belirtirken, eşin için işind eolup olmadığı sorgulama ve yargılama sürecindeki bağlantıları, telefon konuşmaları ile birlikte netleşmiş olacak. Zira, diğer bir iddia da eşin işin içinde olduğuna yönelik.

VAHİM İDDİA: OLAYDA ADI GEÇEN ÜNLÜ BORSACI C.O. HALA ATEŞ İLE MAÇTAYDI

Diğer taraftan gecenin geç saatlerinde bir iddia daha sosyal medyada yayılmaya başladı. İddiaya göre İzmir Bornova Şubesi olayında ismi geçen ünlü Borsacı C.O. nün HAKAN ATEŞ ve Yeniçağ Gazetesi yazarlarından REMZİ ÖZDEMİR ile birlikte ALMANYA Maç kafilesinde olduğu ve maçı birlikte izledikeleri bu yönde fotoğrafları sosyal medyada paylaştıkları iddiaları da geceye damgasını vurdu. Zira, Bornova olayında ana aktörlerden biri olarak C.O.’nun DENİZBANK CEO HAKAN ATEŞ’e bu kadar yakın olması olayın ve araştırmanın seyrini de değiştirebilecek nitelikte. Zira, Yeniçağ Yazarı REMZİ ÖZDEMİR’de gerek yazıalrı ile gerek TV ve Sosyal Medya Videoları ile Borsa ile ilgili yorumlar yaparak, Borsa’daki fırsatların değerlendirilmesi yönünde yönlendirme yapan biri. Bu iddianın doğruluğu ise ortaya çıkacak fotoğraf, yurtdışı uçış, otel, maaş bilet bilgileri araştırmaları ile önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Soruşturmaya SPK’nın dahil olup Borsa üzerinden spekülatif işlemler olup olmadığı, ortaya çıkan para trafiğinde yer alıp almadığı ile ilgili bilgiler de önümüzdeki günlerde netleşmiş olacak.

Karşıyaka Spor Kulübü: Yönetim kurulu üyemiz değil

Karşıyaka Spor Kulübü‘nden yapılan açıklamada, Hatice Ö‘nün üç yönetim kurulu toplantısına herhangi bir mazeret beyan etmeksizin katılmamış olması nedeniyle yönetim kurulu üyeliğinin düşürüldüğü belirtildi. Açıklamada, “Bu çerçevede Hatice Ö, hali hazırda yönetim kurulu üyemiz değildir. Kaldı ki; yönetim kurulumuzda görev yapan herkesin kendi mesleki faaliyetleri ve iş hayatları bulunmakta olup, mesleki yaşantılarında yapmış oldukları eylemler kendilerini bağlamaktadır. Tüm bunların ışığında, yaşananların Kulübümüze zarar vermemesi adına hukuki süreç tarafımızdan da itina ile takip edilmektedir” denildi.

Öte yandan Kulüp resim internet sitesinde 11.08.2024 tarihli “yönetim görev dağılımı yaptı” şeklinde “Hatice Özalp’in “Basketbol Altyapı Başkanı” olarak yer aldığı bir haber de yer alıyor.
    Kaynak: https://bankavitrini.com/denizbankta...ciklama-yapti/

2. Karşıyaka'nın Seçil Erzan'ı

Seçil Erzan, yalnızca futbol dünyasını sarsmadı.

Öyle bol sıfırlı bir vurguna imza attı ki…

Adı Sülün Osman, Banker Kastelli, Jet Fadıl, Selçuk Parsadan, Titan Kenan ve Tosuncuk Mehmet’le yan yana yazılıyor.

Erzan, müşterisini çarpan bankacılar tarihinde hiç unutulmayacak bir mevki elde etti.

İstikbal vaat eden yeni Seçiller için esin kaynağı ve rol modeli desem yeridir.

Kurbanlarını kulüpte buldu

Nitekim ikinci Seçil Erzan skandalı, İzmir Karşıyaka’da patlak verdi.

Adres yine Denizbank.

Şüpheli, Bornova Şube Müdürü Hatice Özalp.

Erzan’ın Galatasaray ile iç içe geçmesi gibi Özalp de Karşıyaka Spor Kulubü’nde (KSK) görevdeydi. Basketbol Altyapı Şube Başkanıydı.

Erzan gibi, kurbanlarını kulüpte buldu.

Erzan, ‘Fatih Terim Fonu’ adıyla milyon dolarlar toplamıştı.

Özalp ise “Altına yatırıyorum” diyerek, müşterilerini dolandırdı.

Paraları kuyumculuk ve döviz bürosu işletmeciliği yapan Serkan Çelik’e yolladı.

Dolar ve Euro gönderip TL, TL gönderip altın aldı.

Erzan, kurduğu tezgah çöktüğünde intihara teşebbüs etmiş ama ölmeyi becerememişti.

Karşıyaka’nın Seçil’i de aynı yolu izledi.

Şu an İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nde tedavi görüyor.

Tek tutuklu var:

Döviz bürosu sahibi Serkan Çelik.

‘Altın yükselecek, bekle’

Mağdur C.K., Özalp ile KSK’den tanışıyor.

15 Mayıs’ta, evinin satışından gelen altı milyon TL’yi Özalp’in şubesine yatırdı.

İki milyonu ile fon aldı.

Özalp, 31 Mayıs’ta arayıp “Fonu bozdurdum. Altına yatıracağım. Altın yükselecek. Kulüpten Ö.İ.’ye de yaptık. O da çok kazandı” dedi.

C.K., ikna oldu.

Ancak hesabında altınları göremedi.

Özalp, “Bu özel bankacılık işlemi, görünmez” dedi.

Erzan da böyle söylemişti dolandırdıklarına…

C.K., bir süre sonra dört milyonu çekip ev aldı. İki milyonunu da çekmek istedi.

Özalp, “Önümüz bayram. Altın değerleniyor. Bayramdan sonra konuşuruz” dedi.

25 Haziran’da aradığında “Bir hafta bekle” diye kandırdı.

Bir hafta sonra Özalp, telefonunu açmadı.

Banka görevlileri C.K.’ye “Ulaşamıyoruz” dedi.

İntiharla öğrendi

Özalp’in C.K.yi ikna etmek için adını verdiği Ö.İ. de KSK’nin yöneticisi.

Ö.İ., 94 bin Euro’sunu Özalp’e teslim etti.

Bir hafta sonra Özalp aradı.

“80 bin Euro ile altın alacağım” dedi.

Ö.İ., onay verdi.

Sonradan “Kendisine güvendiğim için, aramızdaki samimiyete istinaden kabul ettim” diyecekti.

4 Nisan’da Özalp’i aradı.

“Param ne durumda?” diye sordu.

Özalp, WhatsApp’tan şunları yazdı:

“1294 gram altın hesabın var. 87.226 Euro yapar. Getirin 7226 Euro. Altının yükselişi devam ediyor.”

Ö.İ., araç alımı için 1.280.000 TL’ye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Özalp, “Alacağın yerin İBAN’ını ver, gönderirim” dedi.

Gönderdi de.

Ancak 26 Haziran’da bir arkadaşı, “Özalp’e ulaşılamıyormuş” deyince dolandırıldığını anladı.

Özalp’in eski eşi Bülent Özalp’i aradı.

Müdirenin intihara teşebbüs ettiğini öğrendi.

Külçe altın fotoğrafı yollamış

G.K. de KSK yöneticisi.

Özalp, 25 Haziran’da arayıp “Başkanlara güzel kazandırdım” dedi ve 1.379.950 TL bulmasını istedi.

G.K., bir milyon TL borç buldu.

Kalanını banka hesabından havale etti.

Özalp, külçe altın fotoğrafı gönderip kayıplara karıştı.

Eski eşinin patronunu çarptı

İşadamı H.E., hayvancılık şirketi sahibi.

Özalp’in eski eşi Bülent, şirketin çalışanı olduğu için Karşıyaka’nın Seçil’i ile tanışıyor.

Özalp’in ısrarı üzerine parasını Bornova Şubesi’ne taşıdı.

H.E.:

“Yatırımlarımla özel ilgileneceğini söyledi. İşlemleri kendisine bırakmamı, paraları kur korumalı (KKM) hesapta değerlendireceğini söyledi. Kar yapmamı sağladı. Sonra bilgim dışında hesaplar açmış.”

Özalp, 10 milyon TL’yi üç ay vadeli KKM hesabına yatırdığını söyledi.

Gelir adı altında 385.862 TL ödedi.

H.E., “Bu olaydan sonra itibar etmeye başladım” diyor.

Son bir yılda vadeli hesabını her bozdurmak istediğinde Özalp, “Zarar edersin. Acil ihtiyacın varsa kredi kullandırabiliriz” diyerek caydırdı.

Birkaç kez kredi çektirdi.

H.E.’yi borçlandırdı.

H.E., vade yenilemeyeceğini, bütün paralarını vadesiz hesapta toplayacağını söyledi.

25 Haziran’da Özalp aradı.

“Bütün hesapları kapatacak mıyız” diye sordu.

Eröz de “Başkaca bir şey konuşmak istemiyorum” dedi.

26 Haziran’da Özalp’in eski eşi aradı.

Özalp’in intihar ettiğini haber verdi.

H.E.:

“Hayrolsun’ diye sorduğumda dolandırıcılık yaptığını söyledi. Kimi dolandırdığını sorunca ‘Müşterileri’ dedi. ‘Biz de var mıyız?’ diye sorduğumda ‘Varız abi’ dedi.”

H.E., 50 milyon TL zararının olduğunu ifade ediyor.

Haberi olmadan dolandırıldı

Bir diğer şikayetçi, İ.F.

31 Mayıs’ta bankayı arayıp hesabındaki 12.423,25 gram altının KKM’ye alınmasını istedi. Ancak işlemi sistemde göremedi.

25 Haziran’da ekstresini istedi.

Özalp, “Gün içinde göndereceğim” diyerek, İ.F.’yi savdı.

Akşam İ.F.’ye mesaj atıp “Tayinim çıktı galiba. Çok gerginim. Biraz izin verin lütfen. İstifa edebilirim” diye yazdı.

İ.F., ertesi gün bankaya gitti.

İki yetkili ve dört müfettiş bekliyordu.

“Mevduatlarınızı sistemde göremiyoruz” dediler.

Dövizciyi de dolandırmak istemiş

Tedavi gördüğü için Özalp’in ifadesi alınmadı.

Kuyumcu Serkan Çelik gözaltına alındı.

Çelik, Özalp ile 25 yıldır tanıştığını söylüyor.

G.K.’den gönderilen paraya karşılık 500 gram altını Karşıyaka Çarşısı’nda Özalp’e teslim ettiklerini, Ö.İ.’nin 80 bin Euro’sunu bozup TL’yi şubeye elden götürdüklerini anlatıyor.

Çelik, teslimatların şoförü veya güvenlik görevlileri tarafından yapıldığını belirterek, “Kah bankada kah banka dışında gerçekleşmiştir” dedi.

Çelik, her işlemde fatura kesildiğini belirterek, şunlar söyledi: “Elden altın, döviz, vs. verilmesi şeklen doğru gözükmemekle birlikte bu, kendisine güvenim ve suç teşkil eden durumu barındırmadığını hissetmemden kaynaklıdır.”

Çelik, “Kimseyi dolandırmadım ve Özalp ile hareket etmedim. Özalp benim ticari itibarımı sarsmıştır” dedi.

Hatta Çelik, Özalp’in 25 Haziran’da kendisini de dolandırmak istediğini ileri sürerek, “Açıktan 50 bin dolar isteyince şüphelendim” dedi.

Çelik, 28 Haziran’da tutuklandı.
    Kaynak: https://halktv.com.tr/makale/karsiya...-erzani-850221

TÜRKİYE'NİN konuştuğu 'Seçil Erzan' vakasının bir benzeri İzmir'de yaşandı. Denizbank Bornova Şubesi Müdürü ve aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü eski yönetim kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol eski Başkanı Hatice Özalp, iddiaya göre yüksek kar vaadi ile banka müşterileri adına oluşturduğu sözde altın fonu ile spor kulübündeki bazı yöneticilerden ve kentin tanınmış işadamlarından 300 milyon liranın üzerinde para topladı. Mağdurlar, kendi banka hesapları üzerinden kuyumcu S.Ç.'nin şirketinden altın ve döviz alım satımı yapıldığından habersiz olduklarını öne sürdü. Yeni Asır mağdurların ifadelerine ulaştı.

KARŞIYAKA Spor Kulübü'nde sekreter olan C.K, Mavişehir'deki evini 15 Mayıs'ta 6 milyon liraya sattığını, parayı kulüpten tanıdığı ve güvendiği Hatice Özalp'in çalıştığı Denizbank Bornova Şubesi'ne yatırıp, 2 milyon lirası ile fon aldığını aktardı. İki hafta sonra Özalp'in telefonla arayıp 'Fonu bozup fiziki altın alalım' dediğini anlatan C.K, "Para kazanmamı istediğini, altının yükseleceğini hatta kulüpteki yöneticimiz Ö.İ.'nin de bu işten çok para kazandığını, bankadan aradıklarında EFT için onay vermem gerektiğini söyledi. Onay verdikten sonra 2 milyon liranın Karşıyaka'da döviz ve altın satan bir şirketin hesabına geçtiğini fark ettim. Altının neden hesabımda görünmediğini sorduğumda, 'Özel bankacılık işlemi olduğu için mobil bankacılık işlemlerinde göremezsin' dedi. Bir süre sonra altınımı bozmak istedim, 'Altın değerleniyor, bayramdan sonra bozarsın' diye oyaladı. 26 Haziran'da Hatice Hanım'a ulaşılamadığını öğrendim. Şubeye gittim, müfettişler ve polis vardı. 'Fiziki altın alacağız, paran değer kazanacak' diyerek EFT yapmam için yönlendiren Hatice Özalp ile bu iş ve işlemlere izin vererek dolandırılmamı sağlayan bankadan davacı ve şikayetçiyim" dedi.

SOLUĞU SAVCILIKTA ALDI

MİLYONLARCA lirası bir anda buhar olan İzmir'in tanınmış müteahhitlerinden İ.F. ise, "31 Mayıs'ta şirket hesabındaki 12 bin 423 gram altını kur koruması yapılmak üzere talimat verdim. İnternet üzerinden kontrol ettiğimde sistemde göremeyince 25 Haziran'da şubeye giderek şahıs hesabındaki 20 bin 29 gram altının ve diğer şirket kur koruma hesabındaki altının ekstresini istedim. Gün içinde dekontlar maille geldi. Akşam Hatice Özalp'e Whatsapp'dan 'Altın hesabı hala tanımlanmadı, genel müdürlüğü arayıp dönüş yapabilir misin? Bu iş yarına kalmasın' dedim. Bana, 'Bölgeden geldiler, tayinim çıktı galiba, biraz izin verin, sizi arayacağım, istifa edebilirim' yanıtını verdi. 26 Haziran'da bölge müdürlüğüne davet edip, 'Adınıza ve şirket üzerine olan mevduatları sistemden göremiyoruz, 2 gün müsaade edin' dediler. Bu kişilerin örgüt olabileceğini düşünüp şüphelilerin yurtdışına kaçma ihtimali üzerine savcılığa, banka ve işlemleri yapan Bornova Şubesi çalışanlarından şikayetçi oldum" diye konuştu.

KÜLÇE ALTIN FOTOĞRAFI GÖNDERMİŞ

ÖZALP'İ spor kulübünden tanıdığını söyleyen yönetici G.K, "Hatice Hanım aracılığıyla Ocak ayında bankada hesap açtım. 25 Haziran'da beni arayıp, 'Altından çok iyi para kazandırdım başkanlara. Hesabında 1 milyon 379 bin 500 lira olması lazım' dedi. 368 bin liram vardı. Geri kalanını arkadaşımdan borç alıp gönderdim. 1 saat sonra Whatsapp'tan bana külçe altın fotoğrafı gönderdi. Daha sonra telefonlarımı açmadı. 26 Haziran'da da güvendiğim kişinin paramı alıp beni kandırdığını öğrendim. Şirket hesabına EFT yapmamı söyleyen Hatice Özalp ve diğerlerinden şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

50 MİLYON TL ZARARI VAR

B.Ö.'NÜN eski eşi olan Hatice Özalp ile 5 yıl önce tanıştığını, Hatay Şubesi'ndeki hesaplarını ısrarı üzerine Bornova Şubesi'ne taşıdığını anlatan İzmir'in tanınmış işadamlarından H.Ö, "İlk başlarda benim onayımla banka hesapları açıp kar yapmamı sağladı. Güvenimi kazanmıştı. Bir süre sonra bilgim dışında hesaplar açmaya başlamış. Bana, yatırımlarımı kur korumalı hesaba aktaracağını, daha fazla kar elde edeceğimi belirtti. 2022'de 10 milyon liramı 3 ay vadeli hesaba aktardığını söyledi. Bir gün sonra diğer hesabıma 'Denizbank opsiyonel gelir' adı altında 385 bin 862 lira yattı. Söylediği gibi kar elde ettim, güvenim daha da arttı. 26 Haziran'da yanıma gelen eski eşi B.Ö.'den Hatice Özalp'in attığı mesajda 'Ben kötü şeyler yaptım' yazıp intihar ettiğini öğrendim" dedi.

'YASADIŞI İŞLEM YAPMADIM'

KARŞIYAKA'DA altın ve döviz işi yapan ve şuan tutuklu olan S.Ç, "Hatice Özalp'i uzun zamandır tanırım. Özalp ile tıpkı diğer müşterim gibi ticaret yaparım. Örneğin; Hatice Hanım beni arar kendisine veya müşterisine fiziki altın lazım olduğunu söyler. Rakamda anlaşırsak müşteri ismini söyler, şirket veya şahsi hesabıma para gönderir. Bunun karşılığında da müşterinin almış olduğu ürünleri şirketteki güvenlik görevlilerimle elden teslim yaptırırım. Bazen de müşteriye vermesi için Özalp'e yine güvenlik görevlilerimle elden teslim yaptırırım. Bu ticaretin hepsi yasal olarak faturası kesilerek ve faturaların arkasına el yazısı ile 'Teslim aldım' yazdırılarak ya da teslim fişi yaptırılarak yapılır. Zaman zaman yüksek tutarda işlem yaptığımız için olaydan şüphelenmedim. Yasa dışı işlem yapmadım" ifadelerini kullandı.

2,5 MİLYON LİRASI YOK OLDU

SPOR kulübünde şube yöneticisi olan, Özalp'in eşi ve oğlunu tanıdığı için bu samimiyet vesilesi ile bugünkü kurla 3 milyon 313 bin lira değerindeki 94 bin euro'yu 13 Şubat'ta elden şubede bankacı Hatice Özalp'e teslim ettiğini vurgulayan Ö.İ, "Hatice Hanım'a 14 bin euroyu acil ihtiyaçlarım için bırakıp, 80 bin euroyu yatırım araçlarında değerlendirebileceğimi söyledim. 27 Şubat'ta arayıp altın alacağını, bankadan arandığımda sesli onay vermem gerektiğini söyledi. Paranın nereye aktarılacağını bilmiyordum, prosedür işlemdir diye onay verdim. 4 Nisan'da paramın ne durumda olduğunu sordum. '1294 gram altın hesabın var, 87 bin 226 euro yapıyor. Getirin 7 bin 226 euro. Altın daha da yükselecek' dedi. 26 Nisan'da araba almak 1 milyon 280 bin lira istedim. 'Sen uğraşma bana aracı alacağın yerin IBAN numarasını ver' deyip parayı gönderdi. 26 Haziran'da kulüp sekreteri C.K.'nın Hatice hanımda işlem gören parasının ortada olmadığını ve ulaşılamadığını öğrendim. Hatice hanımın eşini aradığımda intihar ettiğini söyledi" diye konuştu.

'DÖVİZ BÜROSU SAHİBİ GÜNAH KEÇİSİ Mİ?'

KARŞIYAKA'DA döviz ve altın satan şirket sahibi Serkan Çelik'in avukatı Cengiz Varol müvekkilinin bugüne kadar hiçbir suça karışmadığını, her alışverişinde fiş ve fatura kestiğini ancak müvekkilinin birileri tarafından günah keçisi ilan edilmek istendiğini savundu. Tutuklamanın tedbir olmaktan çıkıp mağduriyet yarattığına da değinen avukat Varol, "Makbuz, belge ve faturalardan anlaşılacağı kadarı ile banka müdürü Hatice Özalp, kurduğu saadet zinciri olarak nitelendirilen fon İzmir'deki iş insanlarının mağduriyetine yol açmış gözükse de olay patlayınca döviz bürosu sahibi müvekkilim Serkan Çelik'i suçlamaları pek iyi niyetli görünmüyor. Maalesef soruşturma makamları da piyasanın işleyişinden bir haber. Konu medyaya yansıyınca ortada dönen rakamlardan sanki büyük bir rant varmış algısı oluşuyor. Müvekkilimin dosyada müşteki olarak ifade veren kişilerin hepsi ile ilgili yapılan altın ve döviz alışverişinin faturasını ve makbuzunu savcılığa sunduk. Bu alışverişler bazen banka müdürünün müşteri hesabından TL gönderilip, karşılığında fiziki altın alma şeklinde olmuş, bazen de müvekkilin döviz bürosuna fiziki altın getirilmesi karşılığında, tutarın banka kanalı ile ödenmesi şeklinde olmuş. Bu işlemler 2 yıl öncesinden beri süregelmiş. Bir iş insanı karşılığını almadan parasının hesabını 1 yıl boyunca sormaz mı? Ortak fon kurdukları iddia edilen banka müdürü duvara toslayınca mı akıllarına gelmiş paranın nerede olduğu" diye konuştu.

Kaynak: https://www.yeniasir.com.tr/izmir/20...a-sok-detaylar

Kendi İfadesi:

Annesinin ve kendisinin sağlık sorunları nedeni ile borçlu olduğunu söyleyen Özalp, borçlarını kapatmak için müşterilerine ödeme yapamadığını, bir süre sonra da hesapların içinden çıkamadığını savunarak, "Borçlarım vardı, çıkmaza girdim. Ödemek için böyle bir yola başvurdum. Mağdurların paralarını da hep bir önceki mağdurun taleplerini karşılamak için kullandım. Faiz ve dolar kurundaki dalgalanmalardan dolayı işin içinden çıkamadım. Çırpındıkça daha da bataklığa saplandım. Yaptığım tüm işlemler bankacılık faaliyetleri çerçevesinde usulüne uygun yapılmıştır. Suçsuzum" diye konuştu.
    Kaynak: https://www.yeniasir.com.tr/izmir/20...daha-da-battim

https://www.sondakika.com/3-sayfa/ha...-140-17538597/

Günün dolandırıcılık olayı bu kez Güneydoğu Anadolu’dan

Hikaye aynı.. güven kazan paraları topla kaç.
    OPEC fonu altın fonu dolar fonu cart curt. Buşebekeleri çökertmek devletin işi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5. Yeni bir fon dolandırıcılığı vurgunu..

İlgili haber: https://www.youtube.com/watch?v=yrhqfvufZVc

6. Yeni bir profesyonel dolandırıcılık yöntemi. Bunu ilk defa duydum, 4 saat süren programın ilgili bölümünü sizlere yolluyorum. 1 saate yakın sürüyor. Zaten bundan birkaç ay önce, buraya haber yollamıştım, kullanıcılardan habersiz kredi çekiliyor diye..

Programı izleyin.

https://youtu.be/U8E2fKXj5iY?t=5129

Bizler bu olay karşısında nasıl önlem alacağız?

- Mobil ve İnternet Bankacılığını iptal etmek, eski sistem devam etmek. Her işlem için şubeye gitmek gerekecek.

Kişileri nasıl belirliyorlar? Bu olay karşısında aksiyonda alınmaz.

Çok ilginç gerçekten.. 4-5 aydır bu yeni yöntem yapılıyormuş.

7. Başka bir haber:

Akbank mağduru müvekkilleri bulunan, ismini açıklamak istemeyen bir avukat, bu güvenlik zafiyetinin nasıl oluşmuş olabileceğini KARAR gazetesine anlattı. Avukat, müvekkilinin Akbank’ın resmi numarasından aranarak bir işlemi onayladığını sanırken, aslında sesli yanıt sistemi aracılığıyla işlemi onayladığını ve hesabından 250 bin TL çekildiğini söyledi. Aynı şekilde, başka avukatların da benzer mağduriyetler yaşayan müvekkilleri olduğu dile getirildi.

Avukat, Akbank’ın kripto para sistemine entegre olan ilk bankalardan biri olduğunu ve bu nedenle hacklenmiş olabileceğini öne sürdü.

Avukat, müvekkilinin Akbank’ın resmi numarasından arandığını, "Bir işlem yapılmış, bu işlem size ait değilse sesli yanıt sistemimizden reddedin" denildiğini, ancak müvekkilinin reddettiğini sanırken aslında sesli yanıt sistemi üzerinden işlemi onayladığını belirtti. Bu şekilde hesabından 250 bin TL çekildiğini ifade etti:

“Belli ki Akbank’ın sistemlerinde sadece bankanın erişebildiği bir bölüm hacklenmiş ve bazı bilgilere ulaşabiliyor birileri. Bunu bir panel gibi düşünebilirsiniz.

Bir müşterim Akbank’ın resmi numarasından aranıyor. ‘Bir işlem yapılmış, bu işlem size ait değilse sesli yanıt sistemimizden reddedin’ diyor. Müvekkilim reddettiğini düşünürken, sesli yanıt sistemi üzerinden arkadan yapılan bir işlemle aslında işlemi onaylamış oluyor. Arka planda başka bir işlem yapılıyor. Ve böylece hesabından 250 bin TL çekiliyor.

Başka avukatlardan da Akbank tarafından mağdur olduğunu söyleyen müvekkili olan arkadaşlar var.

Bahis hesapları, kripto üzerinden çalışıyor. Kripto paraya ilk entegre olan banka Akbank olmuştu. Bu nedenle Akbank, hacklenmiş de olabilir.”
    Kaynak: https://www.karar.com/guncel-haberle...rgunun-1896782

Sayfa 9/10 İlkİlk ... 78910 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •