--kervt, döviz ile borçlanıyor...holdinge TL ile borç verip çok yüksek faiz ile bilançosunu-gelir tablosunu, daha doğrusu karını artırıyor..; bunu yatırım olarak muhasebeleştiriyor (ne güzel bir yatırım); böylece hem holding memnun, hem de kerevitaş...vın vın
--ülker de ihtiyacı olmadan çok fazla döviz ile borçlandı...ayni yöntemi o da yapmış olabilir...ise sürpriz olabilir...
--niye yazıyorsun diyenlere...
(*); yukarıdaki ifade ÜLKER in bilanço dip notlarında yer almıyor; ÜLKER inde sene başında 2 milyar TL civarında ticari olmayan alacağı var holdingden...ilişkili işlemler de olması gereken faiz gelirini göremiyorum...bir de siz bakın...
buraya resim gönderemiyorum...dün gönderdiklerim de silinmiş, sistemde bir sıkıntı mı var, bana özgü bir durum mu?...siz de bir deneyebilir misiniz?
Migros'un çok iyi 3.Çeyrek Bilançosu kendisine Tavan yaptırırken,diğer Gıda Üreticisi/Satıcısı Şirketleri de olumlu etkiledi..
Burada iki soru akla geliyor doğal olarak..1-Ülker'in Bilançosu nasıl gelecek 2-Bu hareketle Gıda Şirketleri bir Yükselişe başlayıp sürdürebilecekler mi?
Uzmanlar Ülkerde yukarıya eğimli bir hareket başlayacaksa 130 tl'nin (Bazılarına göre de 133 tl.'nin) hacimli geçilmesinin şart olduğunu belirtiyorlar..
Tabii Ülkerin de dâhil olduğu Gıda Şirketleri Grubu,Borsa'nın geneline bakmaksızın yükselebilirler mi?Yoksa bu yükseliş hareketi Borsanın geneline yayılabilir mi?Bunlar da takip edilmesi gereken ayrı noktalar olacaktır..Bekleyip göreceğiz..
--belki de diğer gıda şirketlerinin spekleri de tavan olması için destek atıp diğerlerinde yedirmiş olabilirler de ...ben mal yedirecek spek olsam, bu fırsatı kaçırmazdım....
Bence bir yükseliş olacaksa 135 i geçip., bir miktar oyalanıp tekrar 120 lere geri çekilcektir...
Çünkü alım için herkes 135 in geçilmesini bekliyor... Onları dökecektir...
Yer İmleri