Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Ya o ciddi yatırımcılar artık ederine gelmeli derse 🤔
binlerce madde yazılcağına, ilk iş olarak isim belirlenmeliydi...
Çok zaman yazıyoruz elim almaya gitmedi, elim satmaya gitmedi, panikle sattım, heyecanla yapıştık tavandan vs.
Hormonlar vs bir şeyler o sırada aklımızı alıyor.
Babalar borsaya ölü toprağı geldi biraz heyecan katalım diyorlardır belki. Ne zaman grafikler sıkışsa bir bahane ile heyecanlı hareketler oluyor.
Bence ABD tüm ülkeleri kapsayacak alt yapı ile kurulmuş, Türkiye Cumhuriyeti de tüm ülkelere örnek olacak şekilde kurulmuş.
2 sistem kapışıyor bence. Bunları da incelemek lazım.
Son ayarlamaların niyeti imparatorluk hedefi deniyor kuruluş felsefesi yeterli olmuyor kanımca.
Şimdi baktım ABD Lozan'ı onayladı mı diye sorular sorulmuş google'da.
Son düzenleme : ariston; 06-03-2023 saat: 10:55.
Ben bu kadar saf olunabileceğini düşünmüyorum..hadi boşluğuna geldi, hiç mi bunların ortak aklı yok..aklı başında adam yok.
Ben en başından beri bir kurgu olduğunu düşünüyorum...bakın elimden geleni yaptım, kemale klmayın diye ersan şen le bile adaylık konuştum...iş başa düştü, bu nedenle fedakarlık yapıp, aday olmam başbakan olacağım lafımı da yedim, ben aday oldum diyecek.
böyle bir senaryoda hdp meral ikinci tura kalmasın diye aday göstermez(zimmi de olsa kk kazansın diye). seçime rte, kk, ince ve meral girer...meral olurda ikinci tura kalırsa zaten kazanır, kahraman olur...ikinci tura kk kalır da kazanırsa seçm sonrası koalisyon vs yine bir araya gelirler...olur da ikinci tura kk kalır ve kazanmazsa yine avantajlı çıkar meral...hatta cumhurla koalisyona da gidebilir.
yani, dediğim senaryoda kötü ihtimalde bile ma ve ip çok bir kayıp yaşamıyor, ama iyi ihtimalde kazancı çok.
bunların hepsi ma nın aday olmasına bağlı..yok adaylığa yüreği yetmez, saçma sapan aday bulup bizim adayımız bu derse...seçimde %10 altında oy alıp ip...en azından ben oy verecekken kesinlikle vermem. yani bu kadar salak olmazlar diye düşünüyorum, eğer yanılırsam, cidden çok üzülürüm.
not: gerçi bahçelideki dönüşümü görünce, bu da olur belki derim..o zaman da aklıma kaset vs işleri gelir..başka izahı yok..derin devlet, tehdit vs işleri dönüyordur derim.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri