Sayfa 902/1001 İlkİlk ... 402802852892900901902903904912952 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 7,209 - 7,216 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    T+1 T+2 T+3 olması farketmez. Bu süreler satıldığında nakdin hesaba geçme, fon alındığında hesaba fonun geçme süresi ile ilgili süreler.

Öğleden önce emri verirseniz, o günün kapanış fiyatından ( o fiyat ertesi sabah açıklanır ) , öğleden sonra verirseniz ertesi gün kapanış fiyatından gerçekleşir.

Daha ilginç bir şekilde, aslında satış emri verdiğiniz anda kaçtan sattığınızı bilmezsiniz. Zaten böyle olması makul, aksi halde endeksin %5-6 düştüğünde herkes hisse fondan bir gün önceki fiyattan kaçabilirdi. Ya da tam tersi endeksin coştuğu günün ertesi sabahı alıp bir günlüğüne muazzam getiriler elde edebilirdi.
    Aslında paranın iki gün ya da üç gün sonra hesaba geçmesinin yanında bence çok önemli olan şey sattığımız fon yerine en azından ertesi gün ( ki hesaba geçecek miktar belli) başka bir fon alabilmek. Ama bu imkan yok ve büyük eksiklik. Borsayı seans salonlarından takip ettiğim yıllarda bir hisseyi sattığımda anında başka bir hisse alabiliyordum. Ama fonlarda bu durum yok ve dediğim gibi büyük eksiklik.

2. Herkese merhaba öncelikle
    ZPLIB borsa yatırım fonunun GÖSTERGE NET AKTİF DEĞERİ 'ne nasıl ulaşabiliriz ? DJIST fonu web sayfasında bu yayınlanmasına rağmen bu fonda göremedim . Aktif bir web sayfası da yok zaten

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Eurobond borçlanma fonu biriktirmeye başladım bugün itibarı ile. En agresif ve en defansif olarak belirlediğim iki fonu sepet olarak alıyorum ( dbh + ipv )
    Tüm eib değişkenleri satıp, diğer değişkenlere yaydım, değişken fonları üçe düşürdüm.
    Yalnız bu tür fonları elde tutmak için sağlam irade ve çelik gibi sinirlere sahip olmak gerekir. DBH fonunu yılbaşından önce almıştım. Güzel getirisi vardı. Sonra belli aralıkla iki günlük (şimdi tam hatırlamıyorum) bir düşüş oldu. Bir ayda aldığını geri verdi desem yeridir. Tabi hemen vedalaştım. Meğer o düşüşler sonraki düşüşlerin habercisiymiş. Bol kazançlar.

4. İyi günler,fon yatırımcı dostlar.Bir sorum var bilgisi olanlar için;Örnek olarak 300 tl fon stopajı önceki fon karlarından ödedim diyelim.Mevcut bir fonumu da -100 tl zararla satarsam,bu zararımdan dolayı önceki ödediğim 300 liralık stopajın 100 lirası mı bana geri iade ediliyor?Değilse kaç lirası iade ediliyor?Bunun belli bir oranı mı var ya da ödediğim stopaj ettiğim zarardan büyükse hepsi mi iade ediliyor?Bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum,şimdiden teşekkürler.

5.  Alıntı Originally Posted by blueblood Yazıyı Oku
    İyi günler,fon yatırımcı dostlar.Bir sorum var bilgisi olanlar için;Örnek olarak 300 tl fon stopajı önceki fon karlarından ödedim diyelim.Mevcut bir fonumu da -100 tl zararla satarsam,bu zararımdan dolayı önceki ödediğim 300 liralık stopajın 100 lirası mı bana geri iade ediliyor?Değilse kaç lirası iade ediliyor?Bunun belli bir oranı mı var ya da ödediğim stopaj ettiğim zarardan büyükse hepsi mi iade ediliyor?Bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum,şimdiden teşekkürler.

Yok mu ustadlardan bir ses seda?

6. İade yok, kar olandan stopaj kesintisi var, zarar olandan yok,bundan var ondan yok diye birbirlerini dengelemiyorlar, her fon ayrı düzenlenir,

Yani 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyor
     Alıntı Originally Posted by blueblood Yazıyı Oku
    İyi günler,fon yatırımcı dostlar.Bir sorum var bilgisi olanlar için;Örnek olarak 300 tl fon stopajı önceki fon karlarından ödedim diyelim.Mevcut bir fonumu da -100 tl zararla satarsam,bu zararımdan dolayı önceki ödediğim 300 liralık stopajın 100 lirası mı bana geri iade ediliyor?Değilse kaç lirası iade ediliyor?Bunun belli bir oranı mı var ya da ödediğim stopaj ettiğim zarardan büyükse hepsi mi iade ediliyor?Bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum,şimdiden teşekkürler.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Türkiye eurobondları artı genel olarak

8.  Alıntı Originally Posted by blueblood Yazıyı Oku
    Zararın %10'u iade ediliyor. Sizin durumda 10TL stopaj iadesi olacaktır.

Sayfa 902/1001 İlkİlk ... 402802852892900901902903904912952 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •