Originally Posted by
Batman
amed abi iyi ki amarigadasın
burada yaşıyo olsan değerin bilinmezdi
iyi ki beyin göçü yapmışsın burada herkes prof.
1995-1996 eğitim öğretim yılında üniversitelerde 6 bin 719 profesör, 3 bin 674 doçent, 6 bin 355 yardımcı doçent olmak üzere toplam 16 bin 748 öğretim üyesi varken şimdi 36 bin 740 profesör,23 bin 933'ü doçent, 44 bin 741'i doktor öğretim üyesi toplam 105 bin 414 öğretim üyesi sayısına yükselmiş. deniz hocam dan alıntıdır bu kısım
Her kente bir Üniversite kurulunca öğretim üyesi ihtiyacı doğuyor işlerin yürütülebilmesi için.
Bu amaçla görevde yükselmeler epey hafifletildi. Üniversite yükselmek için yayın yapmak gerekiyor. Bu amaçla bir sürü online PARALI kitap yayın yapan şirket kuruldu.
Herkes kolayca yükselecek hale getirildi.
Ancak bunun bir amacı da bu üniversitelere ATANMIŞ rektörlerin dünya görüşüne göre eleman alınmasıydı. Zira, kendi görüşündekiler tıpkı mülakat olayındaki gibi sayıları yok denecek kadar azdı. O nedenle kriterler gevşetildi ve 200 küsur devlet üniversitesinde buna benzer şekilde örgütlenme oluyor muhtemelen. Diğerleri ise ağzında kuş tutsa Dekan, Rektör makamlarına yükselme olanakları bulunmuyor.
Tanıdıklarımdan biliyorum bazılarında koşuları uygun olsa bile ASLA prof, doçent ünvanı bile alamıyorlar. Bunun akademide olması çok acı. Biri vergisini ödüyor, askerliği tam zamanlı yapıyor, hiçbir şeysin, adam 20 gün bedelli yapıp önüne tüm makamlar seriliyor. BU sosyolojik parçalanmaya doğru gidebilir. Gençler bu nedenle çok umutsuzlar. Yani zeki olsan da bilgi sahibi olsan da değerinin bilinmeyeceği onları yurtdışına itiyor.
TV lerde yrd. doçent olarak saçma sapan yorumlar yapan tam yalama biri bu sayede önce doçent, sonra prof, hemen sonra da rektör olabildi.
Anadolu da öğrencisi olmayan bir bölümde bir sürü prof var. Üstelik bunlardan bazıları lisans mezuniyetleri o bölümde bile değil. 40 öğrenci alan bir bölümde 17 prof olan bölüm var. Sıradan bir orta okulda bile norm kadro nedeniyle bir fen öğretmeni varken diğeri atanamaz. Yani işin çivisi çıkmış durumda.
Rektörler atanarak geldiği ve görev süresi dolduğunda muhtemelen, vekillik, danışmanlık, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği gibi sevdaların peşinde olduklarından siyasetle çok fazla iç içeler. Akademik-idari personel alımlarını ihtiyaç doğrultusunda olmayabiliyor, benim kızım mezun oldu iş arıyor, bizim yeğen şu alandan diploması var onu bir yerleştirsek gibi işlerle uğraşılmıyor mu merak ediyorum?
Son düzenleme : virtue; 16-12-2024 saat: 12:30.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri