TEFAŞ'ta bir fon sıfır getiri ya da çok abuk subuk rakamlar olduğunda anlıyoruz ki güncellenecek ama, opb fonu 0.43'ten 0.30'a revize edildi saat 11.10'da. bu tür şeyler can sıkıyor.
TEFAŞ'ta bir fon sıfır getiri ya da çok abuk subuk rakamlar olduğunda anlıyoruz ki güncellenecek ama, opb fonu 0.43'ten 0.30'a revize edildi saat 11.10'da. bu tür şeyler can sıkıyor.
Bu ikisi kendi içinde birbirini yani eurobond fonları içinde hedge ediyor , piyasayı değil. Benim kastım o. Çukur oldugunda dbh en derin çukur, ipv en sığ defansif çukur yapıyor. Tersi gerçekleşip tepe olduğunda da dbh çok önden koşturuyor, ipv is en kontrollü yokselen oluyor genelde.
( Taşıdıkları eurobond vadelerinin farklılıklarından dolayı, uzun vadeli taşıyan dbh'ın betası daha yüksek ve daha volatil )
Piyasayı hedge etmenin bir yolu yok fon tarafında çok fazla kanımca. Dolar türev kontrat longlayan ya da portföyüne endeks short koyabilen var mı ya da mevzuata uygun mu ve yapabiliyorlar mı bilmiyorum. Her halukarda portföyün yarısını ppf tutup bir miktar korunmaya çalışıyorum.
Olası eurobond fonlarında kur kaynaklı ya da cds kaynaklı bir primlenme olursa, bu ikisinin ortalaması genel ortalamayı sağlıyor. Onu yapmaya çalışıyorum. Çünkü eurobond fonları arasında bence bir başarıdan söz etmek pek mümkün değil.. Hepsi aynı mantıkta ve getiri farkları sadece taşıdıkları bond vadelerinden kaynaklanıyor ve onu çok fazla değiştirmiyorlar. Yani derdim tren geri giderse, tren kadar dayak yiyip, eğer tren ileri hareket ederse, en uç iki anlayıştaki bu iki fonla tren kadar gidebilmek.
DITAS VE CELHA MAC'a kaybettirmeye devam ediyor.
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
Yer İmleri