Originally Posted by
byroltr
İşte orta riskli biriysen kendin bu zamanlama işiyle fazla uğraşma diyorum.En basitinden HSA+KUB ile hisse+yabancı hisse+eurobond+faiz bacaklarını kullanıyorsun.Bunların ağırlıklarını portföy yöneticisi denen adamlar yapıyor zaten.Bu kombinasyonu sadece bir örnek diye verdim, yapasın diye değil.Zamanlama dediğin şeyin en babasını yapan IPB var.AED var, 1 yıldan fazla tutunca stopaj yok.OPB var döviz+hisse+faiz hepsi var.IJA/TGA/FID var agresif takılan.OPL/FFH var R3 olan.Stopajsız fon sepetleri var FFP+YAN+YAC+GJB +FFP .Nitelikli yatırımcısan bir fona 90-100 bin yatırıcaksan TPP var.Şahsen benim portföyüm R4-R5 değişkenlerle dolu.Biraz da TTA.KUB olduğu için başka yabancı fon almadım, gerek yok.Son zamanlarda stopajsız olduğundan OJT'ye meylettim.OPB+FFP+HSA+FID+AED+GZM+TPP+KUB ile gayet şık getiriler oluşuyor.Yanına da OJT+TTA ve HVS+OPH koydum biraz o kadar, çok da gerekli değil bence.Sepetimi illa kendim oluşturacağım diyorsan Ataportföy ,İşportföy, Tebportföy aylık bültenlerini takip et, ordaki dağılımlardan kendine bir fikir çıkar.Aslında söylemek istediğim aşırı hareket çok gerekli deği, kendine uyan fonu bul yat üstüne.Mesela IPB bana göre değil ama belki sana göre iyidir.
Yer İmleri