Originally Posted by
Doctorre
Sermaye : 64.840.800
6 aylık Zarar: 92.000.000
2800 civarı personel ve üst yönetimiyle son 10 senedir zarar üretmek dışında bir işlevi mevcut değil.
Bu tabloda geçmiş yılların kar/zarar durumu değerlendirildiğinde Netaşın sene sonu CİDDİ zararla kapatacağı kaçınılmaz.
Umarım farklı bir sonuç çıkar ve piyasa fiyatı yükselir. Kendi adıma böyle bir beklenti için emare var mı? YOK.
Şu ana kadar sizin söylediklerinize katılıyorum..ne yazık ki son dört yıldır yerinde sayan bir netaş hatta gerileyen bir netaş var karşımızda...ama teknoloji şirketleri süpriz yapmaya müsait olan şirketlerdir..katma değeri yüksek büyük bir iş almaları bilançoları birden bire olumluya çevirebilecek niteliktedir...zaten ben de eğer süpriz bir iş almaz ise zarar bekliyorum dedim...
2018 yılında 1 039 milyon ciroya karşılık -19,8 milyon zarar açıklamıştır...
2017 yılında 1 122 milyon ciroya karşılık 53,5 milyon kar etmiştir
2016 yılında 969 milyon ciroya karşılık 18,6 milyon kar açıklamıştır
2015 yılında 1 008 milyon ciroya karşlılık 34 milyon kar açıklamıştır
görüldüğü üzere 2015 yılından beridir doğru dürüst cirosu artmamıştır karı ise vasat gelmiştir ki geçen yıl zarar açıklamıştır...bu yıl ise şu ana kadar artan ciroya rağmen zararı büyütmüştür..bu yıl sonunda tahminen son dört yıldır ilk defa cirosunu %30 civarlarında artırarak 1 340-1 400 milyon tl civarlarına çıkaracak görünüyor..eğer zte nin ürünlerini yerlileştirmiş ve bunun ile birlikte cirosunu da artırmayı başarır ise bu yılın sonundaki ciro 1 400-1 600 milyon tl lere çıkabilecektir..
şu anda tek umut veren faktörü artan cirosudur...onun dışında döviz bazlı yüklü borcu vede kısa vadeli borcunun olduğunu görüyoruz..dövizin ve faizlerin düştüğü bu konjüktürde bu durum artık kar yazmasına neden olabilecektir..
teknik grafik olarak da agresif bir yapı gözüme çarpıyor..bu yapıya bakarak acaba netaşta temel anlamda köklü olumlu değişiklikler mi oluyor ki hisse bu şekilde davranıyor şüphesi aklıma geliyor...
kısacası şu ana kadar ki netaşta sizin ile hemfikirim ama bundan sonraki süreçlerde netaşta belki olumlu gelişmeler olabilir düşüncesi var...piyasa da malum geleceği satın alır..bu günü ise zaten fiyatlamıştır ki 25-30 tl lik zirvelerinden ta 5 tl leri görecek kadar hisseyi düşürmüştür..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri