Sayfa 92/210 İlkİlk ... 42829091929394102142192 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 729 - 736 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by Crunch Yazıyı Oku
    Merhaba arkişidişler,
    İlk arbitraj işlemimi yaparken teminat konusunda bir aksaklık oldu. Bu sebeple sizden fikirlerinizi sormak istedim.

ISGYO'da 300 adet hisseyi spottan aldıktan sonra, VİOP'ta 3 kontrat satıp, pozisyonumu oluşturayım istedim. Viop'ta 1000 TL teminatım olmasına ve bir adet ISGYO başlangıç teminatının 290 TL olmasına rağmen VİOP'ta satış pozisyonumu açmama sistem, teminat yetersizliği sebebiyle izin vermiyor.

Önerilerinizi sormak ve bilgilenmek isterim.
    Hepinize selamlar
    Aracı kurumunuz, isgyo teminatını takasbank ın belirlediği değerin üstünde artırmış olabilir. Aracı kurumunuz ile konuşun.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,260
    1 er birer satmayı deneyin,
    1. yi satar 2. belki 3. teminat yetmez.
    ISGYO-TSKB-SKBNK bunlarda ek teminat uygulanduğından kaldıracı çok düşük.
    Bear_Bull
    @BearBull26

3.  Alıntı Originally Posted by Crunch Yazıyı Oku
    Merhaba arkişidişler,
    İlk arbitraj işlemimi yaparken teminat konusunda bir aksaklık oldu. Bu sebeple sizden fikirlerinizi sormak istedim.

ISGYO'da 300 adet hisseyi spottan aldıktan sonra, VİOP'ta 3 kontrat satıp, pozisyonumu oluşturayım istedim. Viop'ta 1000 TL teminatım olmasına ve bir adet ISGYO başlangıç teminatının 290 TL olmasına rağmen VİOP'ta satış pozisyonumu açmama sistem, teminat yetersizliği sebebiyle izin vermiyor.

Önerilerinizi sormak ve bilgilenmek isterim.
    Hepinize selamlar

ISGYO yüksek oynaklığı yüzünden takasbank haricinde aracı kurumlarda %100 varan oranında ek teminat koyuyorlar o sebepten ISGYO arbitraj yapmıyorum.
    290 takasbank
    290 aracı kurum ek teminat istenildiğinde
    toplam 1 kontrat için 580 tl istenilebilir.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Aracı kurumunuz, isgyo teminatını takasbank ın belirlediği değerin üstünde artırmış olabilir. Aracı kurumunuz ile konuşun.
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    ISGYO yüksek oynaklığı yüzünden takasbank haricinde aracı kurumlarda %100 varan oranında ek teminat koyuyorlar o sebepten ISGYO arbitraj yapmıyorum.
    290 takasbank
    290 aracı kurum ek teminat istenildiğinde
    toplam 1 kontrat için 580 tl istenilebilir.
     Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    1 er birer satmayı deneyin,
    1. yi satar 2. belki 3. teminat yetmez.
    ISGYO-TSKB-SKBNK bunlarda ek teminat uygulanduğından kaldıracı çok düşük.
    Merhaba arkidişler,
    Önerileriniz ve fikirleriniz için sağ olun.
    Tek tek işlem yapmayı da denemiştim, o da kabul edilmemişti. Anladığım kadarıyla 1'e 1, kaldıraçsız işlem yaptırıyor. Belki de VİOP hisse vadeli işlemleri fiziki teslimatlı olduğundan ötürü, aracı kurumum kaldıraç kullandırmıyordur.
    Konuyu öğrendiğimde başlığa da kısa bir bilgi mesajı geçerim.
    Tekrar selamlar

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Spot altın alım, ağustos viop satım: net yıllık getiri %10 kar stopajı düşülmüş olarak %40,4
    Spot altın alım, ekim viop satım: net yıllık getiri %10 kar stopajı düşülmüş olarak %45,0
    Spot altın alım, aralık viop satım: net yıllık getiri %10 kar stopajı düşülmüş olarak %48,7

(BİST'ten ZGOLD alım ve ekim vade viop satım yaparak ortadakine bugün bir miktar yatırdım)

14 temmuzda altında açtığım arbitraj pozisyonu yazmıştım, bugün vade sonunu beklemeden kapattım, çok iyi gitti vade sonuna beklememe gerek kalmadı, bozup hisselere yatırmak şimdi daha avantajlı hale geldi, dolar ve altında arbitraj açmak isteyenlere örnek olsun diye paylaşıyorum:

pozisyon açış tarihim 14 temmuz, fiyatlar: zgold alış fiyat 100,05, viop ekim satış fiyat 1109

kapanış bugün: ZGOLD satış 108,87 ve ekim vade viop alış 1111,76

zgolddan (spot altın) kar %8.8
    vioptan zarar %0.25
    süre 32 gün

yarın spot altın karından %10 stopaj kesilecek, aylık %8 gibi bir net kar bırakır, Allah bereket versin.

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Tam olarak yazdığınız şekilde yaptım, ağustos vade alış, aralık satış. Spot alımla uğraşacak vaktim yoktu, ağustos sonunda düşünürüm gerekirse.
    Dört ay için getiri yıllık %53,8 oldu, stopaj düş %48,4 eder. Hepsi viop kontratı olduğundan teminata da faiz işleyecek, hissedeki gibi boşta duran para yok ordan da bir getirisi olacak.
    Bakalım..
    Bunu da yine altın viopta 8 temmuzda açmıştım, bunda da kardayım, kapatmayı henüz düşünmüyorum, ay sonunda ya hepsini kapatacağım ya da viop alışları kapatıp spot altın (zgold) alacağım ve aralık vadeli satım vioplarıyla beraber dört ay bekleyeceğim.

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    ziraat yatırım anında yükseltmiş sekerbank teminatlarını, sağolsunlar getiriyi törpülemek için çalışıyor adamlar.

8. Arkadaşlar, en yüksek vade farknını uygulayan kontratı bulmak için otomatik bir yol varmıdır ?

Sayfa 92/210 İlkİlk ... 42829091929394102142192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •