Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 934/955 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 7,465 - 7,472 arası.

Konu: Viop - XXI

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Tarih okuman lazım.

2nci dünya savaşı sonrasına kadar Osmanlı devletinden kalan borçlar ödendi. Savaş sonrası ABD devletleri paraları devalüe olunca Osmanlı borçları daha çabuk bitirildi.

Almanya nın savaş sonrasında gelişmesi ABD den aldığı maddi yardımlar neticesinde oldu

2nci dünya savaşı resmen bitmedi ve anlaşma imzalanmadı.Teorik olarak Almanya ABD işgali altında. Alman istihbaratı hala amerikan istihbaratı etkisi altındadır. Merkel bu konuda çok savaş verdi. Avrupa da ki en büyük amerikan üssü Almanya dadır çünkü Almanya halen abd işgali altındadır. Benzer şeyler Japonya içinde geçerlidir.

Çok detaylı konular, 3 5 satırla geçiştirmek hata olur.
    Gavgav abi tarih okunmaz yaşanır
    Şimdi frankfurt am main airportta giriş yapan abd askeri normal gümrük mevzuatına tabi değil
    Gider abd askerinin kontrol ettiği hudud kapısından giriş çıkış yapar
    Gelgelelim ve netekim almanlar onurludur
    Bunun mucadelesini endirek mutlaka veriyolardır
    Lineer düşünen abd liler ise neyin döndüğünü
    Belki hayal bile edemiyolardır yaaa naaber
    Caponlar tabi bi Avrupa birliği gibi organizasyona sahip değiller onlarda işin rengi krem rengi

Avrupa birliği abd yi rusyadan uzak tutma namına
    Abd tarafından kurdurulmuş olsa da

Bu obsesif korku

Yani Avrupa birliği

Eninde sonunda abd nin ayağına dolanacak

Hatta ilk adımlar atılmış bile

Libya da şu anda abd ve ab

Zıt 2 kutup

Almanya zannımca abd ye bi başına

Duydumki unutmuşun gözlerimin rengini) şarkısını

Tersten söyletir

Tabi biz köylü amcamızın orda araba fabrikasında bijon Filan sıkıp Sonrada fötür şapkayla Alman arabası süren ülke olduğunu sanıyoruz orayı ya tabi O ayrı
    Son düzenleme : Moruk; 25-07-2020 saat: 23:55.

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Tarih okuman lazım.

2nci dünya savaşı sonrasına kadar Osmanlı devletinden kalan borçlar ödendi. Savaş sonrası Avrupa devletleri paraları devalüe olunca Osmanlı borçları daha çabuk bitirildi.

Almanya nın savaş sonrasında gelişmesi ABD den aldığı maddi yardımlar neticesinde oldu

2nci dünya savaşı resmen bitmedi ve anlaşma imzalanmadı.Teorik olarak Almanya ABD işgali altında. Alman istihbaratı hala amerikan istihbaratı etkisi altındadır. Merkel bu konuda çok savaş verdi. Avrupa da ki en büyük amerikan üssü Almanya dadır çünkü Almanya halen abd işgali altındadır. Benzer şeyler Japonya içinde geçerlidir.

İtalyada da üssü var diye biliyorum. Bu tür savaşlardan güçlü olarak çıkmanız için teknik kabiliyeti yüksek işgücünüz olması gerekiyor. Kaldıki çok cazip bir ülke olsaydık işgale uğramamız olasıydı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    İtalyada da üssü var diye biliyorum. Bu tür savaşlardan güçlü olarak çıkmanız için teknik kabiliyeti yüksek işgücünüz olması gerekiyor. Kaldıki çok cazip bir ülke olsaydık işgale uğramamız olasıydı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    İtalya daki üs (Aviano), NATO üssü.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Tarih okuman lazım.

2nci dünya savaşı sonrasına kadar Osmanlı devletinden kalan borçlar ödendi. Savaş sonrası Avrupa devletleri paraları devalüe olunca Osmanlı borçları daha çabuk bitirildi.

2. Dünya savaşı hayranıyımdır. O döneme ayrı bir ilgim olduğu için epey bir bilgiye sahip olduğuna inanıyorum, en azından tartışacak kadar. Tartışabiliriz. Benim anlatmak istediğimle yazdığının bir alakası yok.. benim sorum; Atatürk ün nasıl bir politika, nasıl bir çizgi çekeceğini, iktisadi olarak, sanayi olarak neler yapabileceğini merak etmemdi..
    Savaş sonrası Almanyanın kendi yetiştirdiği niteliklikli insanlar savaş sonrası geriye döndü..
    Almanyanın ekonomik temelini oluşturanlar zaten yahudiler.. savaş öncesi de, savaş sonrası da.. onlar da batı almanyaya işlerinin başına döndüler en azından çoğunluğu.. amerika bu yüzden batı almanyaya ağırlık verdi. Doğu almanya zaten sovyetlerin kontrolündeydi..
    Burdaki esas ganimet Almanyanın teknolojisinin Amerikaya transferidir..

Ancak tekrar söylüyorum... Almanyanın bu kadar ileri seviyeye gitmesi, 1800 lü yıllarda atılan eğitim reformudur.. bunun kaymağını 1950 den sonra da yedi.. sanayiisinin bu kadar hızlı gelişmesi, ticari atılımlar Amerika ve ingiltere desteğiyle olsa da ilerleten yine kendi halkıdır.. bugün Amerikadan daha iyi bir temele sahip ekonomiye sahipler..

Mercedes, vw savaş sonrası kurulan markalar değil..
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    2. Dünya savaşı hayranıyımdır. O döneme ayrı bir ilgim olduğu için epey bir bilgiye sahip olduğuna inanıyorum, en azından tartışacak kadar. Tartışabiliriz. Benim anlatmak istediğimle yazdığının bir alakası yok.. benim sorum; Atatürk ün nasıl bir politika, nasıl bir çizgi çekeceğini, iktisadi olarak, sanayi olarak neler yapabileceğini merak etmemdi..
    Savaş sonrası Almanyanın kendi yetiştirdiği niteliklikli insanlar savaş sonrası geriye döndü..
    Almanyanın ekonomik temelini oluşturanlar zaten yahudiler.. savaş öncesi de, savaş sonrası da.. onlar da batı almanyaya işlerinin başına döndüler en azından çoğunluğu.. amerika bu yüzden batı almanyaya ağırlık verdi. Doğu almanya zaten sovyetlerin kontrolündeydi..
    Burdaki esas ganimet Almanyanın teknolojisinin Amerikaya transferidir..

Ancak tekrar söylüyorum... Almanyanın bu kadar ileri seviyeye gitmesi, 1800 lü yıllarda atılan eğitim reformudur.. bunun kaymağını 1950 den sonra da yedi.. sanayiisinin bu kadar hızlı gelişmesi, ticari atılımlar Amerika ve ingiltere desteğiyle olsa da ilerleten yine kendi halkıdır.. bugün Amerikadan daha iyi bir temele sahip ekonomiye sahipler..

Mercedes, vw savaş sonrası kurulan markalar değil..
    Yazacak çok şey var ama topik yeri uygun değil.

Almanya da nitelikli insan 2 nci dünya savaşı sonrası yetişmedi. Zaten vardı. Alman mühendisliği o dönemde dünyanın en iyisi idi. Jet motorlu savaş uçağını ve ram jet roketleri ürettiler, sadece radar teknolojisinde ingilizler daha iyi idi alman tanklarını ve denizaltılarını yazmaya gerek bile duymuyorum. Bunların hepsi 2nci dünya savaşında sahnede idi

Konuya yaklaşma noktan hatalı. 2nci dünya savaşı öncesi zaten almsnlarda teknoloji ve mühendislik dünyanın en iyisi idi.

Neyse çok uzatmaya gerek yok.
    Son düzenleme : kafkaf; 26-07-2020 saat: 09:47.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Osmanlı Toprakları
    Gönderi
    1,211
    Ziraat, Halkbank, Vakıfbank: Taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları kredi paketi kapsamından çıkarılmıştır.

Ziraat, Halkbank, Vakıfbank: *Yerli üretimi teşvik ve müşterilerimizin düşük maliyetli finansmana erişimini amaçlayan taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları kredi paketi kapsamından çıkarılmıştır
    Parayı Mezara Götüren yoktur ama Paranın Mezara götürdüğü çoktur.

Alıntı Originally Posted by hakansahin Yazıyı Oku
    Ziraat, Halkbank, Vakıfbank: Taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları kredi paketi kapsamından çıkarılmıştır.

Ziraat, Halkbank, Vakıfbank: *Yerli üretimi teşvik ve müşterilerimizin düşük maliyetli finansmana erişimini amaçlayan taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları kredi paketi kapsamından çıkarılmıştır
    renaultun daha ilk gün o kapsamdan çıkması alzım full ıcon megan 264.000 e kadar çıktı full fotd focus titaniumun fiyatı bile 254.000 iken kaldıki ford yerli taşıt kapsamında olmadığından düşük faizli kredi kapsamında değildi
    önce ev kredisini 0.74 den 0.79 a çıkardılar şimdi otomobil firmalarını devre dışı bıraktılar para bitti diyeceklerine 2 ay sonra firmalar kurlllara uymadı diyorlar 2 ay öncede uymuyorlardı
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    renaultun daha ilk gün o kapsamdan çıkması alzım full ıcon megan 264.000 e kadar çıktı full fotd focus titaniumun fiyatı bile 254.000 iken kaldıki ford yerli taşıt kapsamında olmadığından düşük faizli kredi kapsamında değildi
    önce ev kredisini 0.74 den 0.79 a çıkardılar şimdi otomobil firmalarını devre dışı bıraktılar para bitti diyeceklerine 2 ay sonra firmalar kurlllara uymadı diyorlar 2 ay öncede uymuyorlardı
    100bin liralık arabaya 200bin lira vergi aldıkları için karışmadılar. Ama enflasyona etkisini görünce geri adım atmak için bahane aradılar.

Sayfa 934/955 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •