Originally Posted by
ABKA
Farklı bir konu:
LGS ile yüksek puan alan bir okul düşünün.MAT. ,fizik,coğrafyada SINIF ORTALAMASI 60 PUAN... ve en yüksek 2 kişi 94 almış..
YKS de obp ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNDAN ÇOCUKLAR için sınav sonuçları çok önemli.Diploma notu düşük olunca YKS de direk dezvanatajlısınız.
Benim anladığım sağlıklı ölçme yapılmışsa sınıfın(30 kişi) en azından %15 i tam puan alması gerekmez mi.
ÇAN EĞRİSİ GİBİ: en zirvede %15-20
ortada %60 ve en altta %20
zor sormak meziyet değil..öyle zor sorarsınki en yüksek 40 alır ama ölçme yapmamış olursun..
Ne yapmak lazım?
Üniversiteye giriş sınavı çok kritik veya eskiden çok kritikti hala da kritiktir muhtemelen. Öte yandan orta öğretimde çok kasmamak lazım, insanları birbirine kıyasıya rekabete sokmak yerine iş birliği ve rekabet arasında bir denge kurulmalı. Günümüzde arkadaş ve dost edinmenin getirisi az, götürüsü ve riski fazla zaten. Bir de sistem bu duruma daha okulda odun taşımamalı.
Hayat kişisel tercihler ile toplumsal bütünlük arasında dengeyi gerektiriyor. Bencil insanları kimse sevmez, hiç bir şeye hayır diyemeyene de sünepe deniyor. Genelde dürüst ve güvenilir insanlar çok başarılı olmasa da bir şekilde toplumda kollanıyor, o yüzden dürüst ve güvenilir gözükmek için ekstra çaba harcayanlar da var, ama biriken sermaye bir anda sıfırlanabiliyor.
Çok fazla hayat stratejisi var, çocuğum olmadığı için şanslıyım, şu stratejiyi takip et demek zorunda kalmadım, ama hehalde içinden geleni dinle, kafana göre takıl beni de çok kaale alma derdim.
Squid Games seyretmedim ama çocuklar hayatın ne olduğunu baştan öğrenir ise sonradan daha az pişman olur.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri