Maaşlı olanlar belki zararı umursamadan bir sonraki ayın on beşinde yola devam ediyor, ama burası benim gibi birçok kişinin ekmek kapısı... Ondandır bu denli temkinli, sabırlı, özenli oluşum... Olmak zorundayım...
Maaşlı olanlar belki zararı umursamadan bir sonraki ayın on beşinde yola devam ediyor, ama burası benim gibi birçok kişinin ekmek kapısı... Ondandır bu denli temkinli, sabırlı, özenli oluşum... Olmak zorundayım...
Son düzenleme : TEK; 20-11-2021 saat: 00:46.
Borsaya çok para koyamam, çünkü param yok! Borsada kimsenin görüşlerine güvenemem, çünkü ekmeğimi kimsenin iradesine bırakamam.
Günlük trade mi ediyorsun tek abi,
Hamdım Piştim Yandım
Kimsenin koşulları birbirine benzemez. Bir örnek vereyim: Biri, "10 adet şort açtım." der, 100 bin liralık hisse senedi de vardır onun elinde... O kişinin aslında şöyle yazması gerekir. "Elimde 100 bin liralık hisse senedi var, 10 adet de şort açıyorum." (Buna hedge mi deniyor, tam bilmiyorum.)
Uzun vadeli trend takibinin şöyle de faydası var: Hayatınızı çok fazla işgal etmiyor borsa, ekrana bağımlı kalmıyorsunuz, aileniz ve işinizi ihmal etmiyorsunuz.
Uzun vadeli yatırımda bir kere grafik çalışıyorsunuz. Günlük alım satımda öyle mi? Her gün onlarca çizgi çekmek zorundasınız yeni yeni grafiklere.
Ekmeğini yalnızca buradan kazanıp günlük alım satımı becerebilenlere saygım var; ancak günlük alım satım yapan bir öğretmen, doktorun vs. kendi asıl işini ihmal etmesi kaçınılmaz.
Yer İmleri