Yol uzun ama ışık göz kamaştırıyor diye özetlemiştim. Daha yolun başında bana göre…

Hikaye anlatıyorum, Yatırımcı tavsiyesi değildir….

Alıntı Originally Posted by TRADER34 Yazıyı Oku
Sudan ucuz bence. Su satın alsan daha az kar edersin. Şirketin fiyatı 4 TL ve bugünkü piyasa değeri 1.2 Mr TL..... Şimdi ufak bir hesap yapalım.

Varlıklar
- İstanbul Küçükçekmece'de 37 dönüm arsa var. Sadece bu arsanın güncel rayiç bedeli tahminimce 1,5 - 2 Milyar TL civarındadır.
- Trabzonda iş merkezi ve tesis olarak gözüken işletmenin güncel rayiç bedeli yine tahminimce 400 Milyon TL civarındadır.
- Alaçatı'daki 80 dönüm arazi üzerine kurulu ve mülkü şirkete ait olan otelin (en büyük varlık) güncel rayiç bedeli yine tahminimce 4 Milyar TL civarındadır.
- Sadece markayı satayım desen bile, hava parası olarak 1 Milyar TL eder muhtemelen.
- Diğer görece küçük mülkleri hesaba katmadım.. Buna rağmen 7,5 Milyar civarında bir varlık hesabı var benim nazarımda.

Yükümlülükler
- Şirketin 800 MTL civarında borcu var.
- Yaklaşık 135-140 civarında çalışanı var. Bugün dükkanı kapatayım desen 5 Milyon TL bile etmeyecek bir kıdem tazminatı yükümlülüğü doğar.

2023 yıl sonunda yapılan değerlemeleri muhtemelen Mayıs 24 raporlama döneminde göreceğiz. Yukarıdaki basit hesaba göre 7,5 Milyar TL varlık hesabından 1 MTL borç düşsen bile, bugün dükkanı kapatsan, şirketin şu anki ederi 6 Milyar TL'nin üzerinde olması gerekir. Şu an 1 Milyar TL piyasa değeri ve 4 TL piyasa fiyatı olduğunu varsayarsak, bu hesaba göre fiyatlamanın 25 TL seviyesine gelmesi gerekir.

Son 3 aydır çok ciddi yabancı girişi söz konusu. Citi, son 3 ayda elindeki 2 milyon lotu, 13 milyon lota çıkardı. muhtemelen mart 24 dönemi içinde, hissedeki en büyük 5 aracı kurum içine girecek. Hülasa..... Yol uzun ama ışık göz kamaştırıyor... Bekleyen kazanır nazarımca.

Tamamen kişisel görüşlerimdir ve yatırımcı tavsiyesi değildir....