Sayfa 947/1002 İlkİlk ... 447847897937945946947948949957997 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,569 - 7,576 arası.

Konu: Viop - XXVII

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://tr.euronews.com/2020/09/19/t...e-gelistirildi

Normalde bir aşının geliştirme süreci yaklaşık 10 yıl.Coronavirüs aşılarında ise bu süreç aciliyet nedeniyle kamu otoritelerinin baskısıyla çok hızlı geçildi.Hele Çin aşısında hızlandırılmış prosüderde bile henüz ikinci faz aşamasında.
    Yine normalde aşının etkinliğinin yanında felç,Alzheimer,parkinson,MS gibi başka hastalıklara yol açı açmadığının gözlenmesi için,gönüllü olarak aşı olanların başka bir hastalığa yakalanıp yakalanmadığı en az 2 yıl gözlendikten sonra aşılara ruhsat verilmesi gerekiyor ve bunu güvenlik kriterlerini sağlayıp sağlamadığı olarak tanımlıyoruz,şu anda bu konuda hiç bir aşı üreticisinden bu konuda yapılmış bir açıklama yok..(Bazı hastalıkların ortaya çıkması 1-2 yıl süreyi bulabiliyor)

https://www.statnews.com/2020/09/09/...atient-report/

https://www.bbc.com/news/health-54521527
    Aylardır...Sorduğum...ve...cevap..alamadiğim...
    Neden..ilaç..değil..de..aşı...
    virüsü..kapan..Hastaya..verilecek..ilaç..ile..haya tta..kalma..karşiliğinda...birtakim..yan..etkiler. .
    Herkesi...aşilayip...muhtemel...yan..etkileri...he rkesin...yaşamasi..
    bende..hep...sarmal..oldu...

Edindiğim...ham..bilgiler...doğrultusunda..kişisel ..yorumum..ise...

İlaç..üretilmesini...müteakip...diğer...rakiplerin ce...mecvut...içeriğin..bildirilmesi...sonrasi...ç ok..kisa..sürede..taklit..edilebilmesi...
    yani..çok..kısa...sürede..yapilan..yapılan..yatırı mın..çoğunun..çöpe..gitmesi...
    sadece..hastaya..uygulandiğinda...yüzmilyonlarca.. .satmasina..karşilik...aşinin..miyarlarca..satmasi ...
    vb...
    aytıca..burada..yazmak.istemediğim..bazi..senaryol arın...aşi..ile..devreye..alinabilmesi...

Anladiğim..kadari..ile..dünyanin..en..güçlü..endüs trilerinin..başindakilerin...uyanikliği..gibi..gel iyor..bana...

Ben...hangisi..olursa..olsun..Aşi..yaptirmayacağim ...

Kanuni..zorunluluk..gelişirse...şimdiye..değin..en ..makul..açiklamalari..nedeni..ile...Oxford..derim m

2.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Türkiye, uluslararası aşı platformu GAVI'de yer alan aşı siparişi kesinleşmiş ülkeler listesine henüz ismini yazdıramadı.
    Üç aşı üreticisiyle görüşmeler yürütülüyor. Neden?
    Çünkü yeni anlaşma için eski borçların ödenmesi gerekiyor kasa boş.
    Ancak Çin malı çakma aşı alırlar.
    https://twitter.com/Who98408150/stat...13076625231872
    Günaydın. Devletin hiçbir ilaç şirketine tek kuruş borcu bulunmuyor. Uzun yıllardır ilaç ödemeleri çok düzenli bir şekilde SGK üzerinden firmalara yapılıyor.

ABD büyükelçisinin açıklama yaptığı borçlar tıbbi cihaz firmalarına olan borçlar ve bu borçlar SGK'nın değil devlet hastanelerinin borçları. Pfizer, AstraZeneca v.s. ilaç firması olduğundan bu firmalara kamunun herhangi bir borcu olduğunu düşünmüyorum.

Aşı öncelikle, ön sipariş verip ön ödeme yapan ülkelere dağıtılacaktır. Üretim kapasitesi nedeniyle diğer ülkelere sıra gelmesi birkaç ay sonra olacaktır diye tahmin ediyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by sid Yazıyı Oku
    Bütün dünya olaylarını saçmalık olarak düşünüyorum, bu yüzden Elon Musk haklı derim.
    Aylar önce önemli bir prof Dr çok basit sorunun cevabı kayboldu gitti, KOAH vs benzeri dört hastalıklardan ölen binlerce insan bu yıl hiç ölmedi.
    Yeni yüzyılın sömürü sistemi bu olsa gerek, binlerce insan farklı sebeplerle ölüyorken milyarlarca insanın kasıtlı olarak öldürmek.
    Bu kapalı kutu sisteminin uygulanmadığı ülkelere bakmak bile yeterli, İsveç bu sistemi hiç uygulamadı, okulların dahi açık olduğu herşey rutin hayatta devam ediyor, plan çok basit, kendinize güvenin.
    Milyonlarca gazeteci var, sadece biri sorsun "11 milyon nüfuslu Wuhan'da 9 Kasım 2019 tarihinde kontrolsüz olarak çıkan bu virüsten üç ay sonra kontroller geldi de bu süreçte orada kaç kişi öldü???" 93 denilip gizlendi denilecek ve milyonlarca kişi o şehirde gizli gömüldü denilecektir, kimse kusura bakmasın ama bu çağ öyle gizli olarak milyonlarca insanı gömüleceği çağ değil, 30 yıl önce Bosna Hersek'de acımasız olarak öldürülen binlerce insanı gömüleceği zaman değil.
    Asıl saçmalık insanları hapsetmek, 6 ay boyunca tüm insanları tavuk kümesine koysan, 6 ay sonra çıkın desen bu virüs yok mu olacak, 6 ay boyunca erzak bile versen bu tavuklara salağın biri bu virüsü yine salacak, bu süreçte kendinizi yok edecektir.
    Dünya sağlık örgütünün bile her yıl 300 bin kişi gripten ölüyor diye açıklaması var, sadece ABD'nin grip vefat ortalaması 60k.
    Virüs vardır ama sağlıklı güçlü insanları hapsetmek aptallığın ötesi, pislik insanları hapisten çıkartmak kadar aptalca, işlemediğim bir suçu çekmek zorunda değilim, suç işleyen pislikleri dışarı salınıyor.
    Madem burası hisse yeri Türkiye ve dünya üzerinden sağlık, tarım ve gübre hisselerine bakın derim geçerim, olaylar başlamadan ve şimdiki durum belli.
    Neyse fazla konu var, yazdığım saçmalıklar da kişisel düşüncem, bir anlamı olmayan boş mesaj.
    Mayıs ayında ki mesajım tarım ve gübre üzerineydi ki sonuç belli oldu..
    Şimdi olacaklar;
    ONS 1.650 altı
    Brent 55 üstü
    Euro/dolar=0.87

Boş bir mesaj daha, sadece öngürü, para da duygu olmaz ama sağlıktan ve zamandan önemli değil..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    ucuzluktan alınan mallar 148.753 orti ile şutlandı...valla tırstım çok dün gece fdow 30.000 devirdi sabah tepeden 180 puan çakınca lan dedim şimdi eksi açmasın topiş...neyse kurtuldum...yanlız bu fiyatlara belkide alışmamız lazım...çok yüksek geliyor yani 146-147 den LONG olmak delilik gibi geliyor ama parada ediyor...belki daha alacak bile gün içi...pişman edebilir yani kapattığıma...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    şey düşecek gibi görünüyor...ama şeyle illa %100 korelasyon olmuyor...şey düşerse burası çıkar diye düşünüyorum ama dediğim gibi her zaman beklenen olmuyor...

Günaydın sayı esnafı

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku
    ons
    büyük ihtimalle dibi buldu.
    yeni tepe bekliyorum şimdi.2140 lar olabilir

Koç merhaba, özelden yazdım

Alıntı Originally Posted by Kurt73 Yazıyı Oku
    Aylardır...Sorduğum...ve...cevap..alamadiğim...
    Neden..ilaç..değil..de..aşı...
    virüsü..kapan..Hastaya..verilecek..ilaç..ile..haya tta..kalma..karşiliğinda...birtakim..yan..etkiler. .
    Herkesi...aşilayip...muhtemel...yan..etkileri...he rkesin...yaşamasi..
    bende..hep...sarmal..oldu...

Edindiğim...ham..bilgiler...doğrultusunda..kişisel ..yorumum..ise...

İlaç..üretilmesini...müteakip...diğer...rakiplerin ce...mecvut...içeriğin..bildirilmesi...sonrasi...ç ok..kisa..sürede..taklit..edilebilmesi...
    yani..çok..kısa...sürede..yapilan..yapılan..yatırı mın..çoğunun..çöpe..gitmesi...
    sadece..hastaya..uygulandiğinda...yüzmilyonlarca.. .satmasina..karşilik...aşinin..miyarlarca..satmasi ...
    vb...
    aytıca..burada..yazmak.istemediğim..bazi..senaryol arın...aşi..ile..devreye..alinabilmesi...

Anladiğim..kadari..ile..dünyanin..en..güçlü..endüs trilerinin..başindakilerin...uyanikliği..gibi..gel iyor..bana...

Ben...hangisi..olursa..olsun..Aşi..yaptirmayacağim ...

Kanuni..zorunluluk..gelişirse...şimdiye..değin..en ..makul..açiklamalari..nedeni..ile...Oxford..derim m
    İki neden var diye biliyorum. İlaçın geliştirilmesi daha uzun sürüyor. Virüslere karşı başarılı ilaç geliştirmek daha zor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 947/1002 İlkİlk ... 447847897937945946947948949957997 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •