Sayfa 95/643 İlkİlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon
Arama sonucu : 5140 madde; 753 - 760 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by emektar Yazıyı Oku
    Şirketin Geçmiş Yıllar Karları ...3.984.648 tl.

işletmenin sermaye ihtiyacı için dağıtılmayıp şirkette geçmiş yıl kârları hesabında bırakılır. geçmiş yıl kârları hesabında eski yılların kârları birikir kalır. Bu kârların zaman içerisinde ya sermayeye ilave edilmesi ya da şirket ortaklarına dağıtılması suretiyle bu hesap kapatılır.

yeni düzenlemeye göre %25 karını şimdi kalanı eylülde versin. kalanı vermeyecekse geçmiş yıllar karları ile birlikte...
    ---hisse geri alımı
    ---ya da bedelsiz versin...
    bu konuda genel kurul öncesi şirkete mail atalım....

CCOLA da yaptıklarını yapmasınlar..
    colada karın %25 ini dağıtıp kalanı olağanüstü yedek olarak Şirket bünyesinde tutmasına karar verilmiş.

bu kriz ortamında sadece şirketler mağdur olmuyor..şirketlere yatırım yapan küçük yatırımcıda mağdur oluyor...
    ky nın temettüsü elinden alınmasın
    Temettü işi birkaç istisna dışında yatırımcıya zarar yazıyor. Örneğin; 10 liralık kağıt temettü verip 9 lira ile açıldığında çoğunlukla aynı gün 8,9x kapanıyor. Vergi de var tabi. Bu durumda 8.9x fiyatla alım yapan kişi, temettü almayan kişiden daha karlı oluyor. Temettünün fiyatlanma açısından tabi ki avantajı büyük ama uygun alım ve satım yapmak gerekli.

Aefes güncel durumu için bence en iyisi ise %25 temettü, %25 olağanüstü yedek olarak ayrılması ve %50 nin de hisse geri alım kararı olacaktır.
    YTD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by Trendman Yazıyı Oku
    Temettü işi birkaç istisna dışında yatırımcıya zarar yazıyor. Örneğin; 10 liralık kağıt temettü verip 9 lira ile açıldığında çoğunlukla aynı gün 8,9x kapanıyor. Vergi de var tabi. Bu durumda 8.9x fiyatla alım yapan kişi, temettü almayan kişiden daha karlı oluyor. Temettünün fiyatlanma açısından tabi ki avantajı büyük ama uygun alım ve satım yapmak gerekli.

Aefes güncel durumu için bence en iyisi ise %25 temettü, %25 olağanüstü yedek olarak ayrılması ve %50 nin de hisse geri alım kararı olacaktır.
    YTD
    ben sirketlerin geri alim programina karsiyim, hatta mumkunse bu uygulamanin yasal olarak minimize edilmesi taraftariyim.

verimli kaynaklarin verimsiz kaynaklara donusturmenin bir anlami yok.

ben zaten efesin bir geri alim programi aciklamasi ihtimalini sifir olarak goruyorum.

ama temettuyu %25'de tutacaklarsa kalan kismi bedelsiz olarak dagitma guzelligi yapmalari pozitif olur

3. dolar bazında oluşan formasyon..ayı üçgeni genelde aşağı kırılır..dipte oluşması durumunda yukarı tepebilir.

4. yakın çekim.

5.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    ben sirketlerin geri alim programina karsiyim, hatta mumkunse bu uygulamanin yasal olarak minimize edilmesi taraftariyim.

verimli kaynaklarin verimsiz kaynaklara donusturmenin bir anlami yok.

ben zaten efesin bir geri alim programi aciklamasi ihtimalini sifir olarak goruyorum.

ama temettuyu %25'de tutacaklarsa kalan kismi bedelsiz olarak dagitma guzelligi yapmalari pozitif olur
    eger hisse geri alımı verimsiz bir karar ise şu an hepimiz hisse yatırımı yaparak verimsiz iş yapmış oluyoruz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    eger hisse geri alımı verimsiz bir karar ise şu an hepimiz hisse yatırımı yaparak verimsiz iş yapmış oluyoruz
    biz yatirimciyiz , sirket ortaklarinin almasinda problem yok ! aghol efes hissesi alirsa cok muntazam bir yatirim olur.

ama sirketin kendi hisselerini almasi yatirim ve kar amacli kullanacagi kaynaklari tamamen anlamsiz hale getiriyor. bakiniz nthol yillardir aldikca aliyor en son %35'e kadar geldi ! ama hisse fiyatinin geldigi nokta belli

7. https://invst.ly/qjvp- yatırım tavsiyesi değildir fikir olsun diye sıkıntıdan çizdim

8. efesin ortağı olan şirket...AB INBEV HARMONY LİMİTED
    hangi borsada işlem görüyor

https://tr.investing.com/ da iki tane bira şirketi çıkıyor

Anheuser Busch ADR

Anheuser Busch Inbev SA NV (ABI)
    Son düzenleme : emektar; 23-04-2020 saat: 23:46.

Sayfa 95/643 İlkİlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •