Sayfa 95/180 İlkİlk ... 45859394959697105145 ... SonSon
Arama sonucu : 1437 madde; 753 - 760 arası.

Konu: TKNSA - Teknosa İç ve Dış Ticaret

1. arkadaşlar piyasalar gelen son bilançoların teyidini görmek istiyorlar olabilir...siz çok büyük bir fonu yönetiyorsanız ve bir şirkete yatırım yapmak istiyorsanız en az bir kaç tane bilançoyu görmek isteyeceksinizdir...devamı olmayan karlar fonlar için ve büyük yatırımcılar için büyük sorundur...

teknosa ilk çeyrek 58 milyon ikinci çeyrek de 134 milyon kar yaptı...tamam karlar giderek yükseliyor ama yine de şirketler istikrar istiyor...bu istikrarı gördüklerinde muhakak pörföylerine almaya başlayacaklar...şu ana kadar emeklilik fonları bu ışığı gördüler ve yaklaşık 10-12 milyon lot topladılar..yine bu ışığı gören diğer büyük by lar da topluyor...bu toplayanlar belli bir riski de göze alarak topluyorlar...risk almak istemeyenler üçüncü çeyrek belki de dördüncü çeyreği de görmek isteyebilirler...ama kişisel tahminim üçüncü çeyrek ile birlikte gerekli güven gelecektir...o zaman da gereken değeri piyasa vermeye başlayacaktır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. şirkette ışık görüp de belli bir riski de göze alan fon ve by ların toplaması ile teknosa 8 tl den 17,50 lere kadar geldi...eğer gelen bilançolar önceki güzel bilançoları teyit ederse o zaman da risk almayı sevmeyen diğer alış için bekleyen yatırımcılar da gelecektir...biz bazı ky lar da ışığı görüyoruz ve iyi yerden de maliyetlendik..sabır ile sonucu bekliyoruz...

piyasa tam anlamı ile alışa geçerse teknosadaki potansiyel çok yüksek...bu yıl yaklaşık 16 milyar civarı ciro olmasını bekliyoruz...diğer perakende şirketleri olan migros ,bim, şok market,..v.b rasyoları ve değerleri çok yüksek..bunun karşılaştırmasını geçen günlerde sayın kazançkapısı dostumuz yapmış idi...

piyasaya güven geldiğinde teknosanın kademeli olarak piyasa değeri yıllık yaptığı ciro kadar olabilecektir..özelikle ges ile ilgili gelişmeler de olduğunda bu iş hızlanacaktır..16 milyar değerinde olacak bir teknosanın borsa fiyatı 80 tl civarı olmalıdır...işte bu büyük potansiyel zaman içinde kademeli olarak gerçekleşmesini bekliyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. biz şu anda elektronik perakendecisi olan teknosayı gidip gıda perakendecileri olan migros,şokm, bim..v.b ile karşılaştırıyoruz...bu aslında doğru bir şey değil ama teknosa borsada tek olduğu için başka karşılaştıracak bir veri elimizde yok...yoksa salatalık satan marketler ile laptop satan perakendeciler bir olmamalı...birinin katma değeri düşük teknosanın ise katma değeri çok yüksek ürünlerdir...teknosanın ürünleri hacim olarak küçüktürler ama değer olarak çok yüksektirler...o yüzden de teknosanın yaptığı iş çok daha değerli...ama yine de bir süreliğine bu gıda perakendeciler ile karşılaştırmak zorundayız...

en doğrusu teknosanın media markt gibi şirketler ile karşılaştırılmasıdır...zaten bu yüzden geçmişte avrupadaki bu tür şirketlerin temel rasyolarını bilenlerin burada paylaşmasını rica etmiştim...ama ne yazık ki kimsecikler bunu bilemedi..kendim de bu bilgiye sahip değilim...gönül ister ki onlarla karşılaştıralım..böylece de teknosanın olması gereken piyasa değerini bilelim..

4. arkadaşlar çiftçileri bilirsiniz...çiftçiler önce buğday tohumunu atıyor ,ardından gübresini veriyor ardından da ilacını serpiyor sonrasında da yağmurun gelmesini bekliyor...demek ki bir buğdayın ürünün alınması bile bazı şartlara bağlıdır...sen gereken herşeyi yapsan bile yağmur yağmadığında bütün çabaların boşa gidebilir...

bizde borsada o durumdayız...biz hissemizi önceden inceleriz ardından da en uygun gördüğümüz yerde pozisyonumuzu alırız ondan sonra da bilançoları bekleriz ardından da bilançodan sonra piyasanın fark etmesini bekleriz...görüldüğü gibi bizim de başarılı olmamız için bazı şartların gerçekleşmesi gerekiyor...borsada zaten sabretmeden kazanmak yok..emek vermeden ,çile çekmeden ky ya ekmek yok...öyle olsaydı her borsaya giren kazanacaktı...

emek vermeden ,sabır etmeden direk kazanabileceğimiz bir hisse varsa bize de söyleyin ki biz de burada boşuna zaman harcamayalım...

5. dostum hayırlısıyla beklemedeyiz . insallah istediğimiz gibi olur

6. 🧿 Bir nazarlik lazim oldu artik

7. bu günkü çıkış acaba iyi bilançonun ayak sesleri mi ??

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bu günkü çıkış acaba iyi bilançonun ayak sesleri mi ??
    Olabilir keko dostum

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 95/180 İlkİlk ... 45859394959697105145 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •