Gözü kapalı hisse senedi alan fena ütülebilir!
https://www.dunya.com/kose-yazisi/go...lebilir/471674
yazıdaki başlık bu.. dünya gazetesini beğenirim genel olarak.. hisse senedi konusunda almak ve almamak tamamen kişiye ve risk algısına bağlı bir şey.. ben burada sadece kullanılan kelimenin ("ütülebilir") ülke çapındaki bir gazetede yer edinmesinin altını çizmek istedim..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
kötü yönetimin grafiği mi olur ??
hahhaahhaaa..evet..olur..
endeks/dolar grafiği mesela..60 binlerden 20 binin altında şu anda.. veya milli gelirin 2008 den sonra düşmesi.. yani sözde ustalık döneminde.. üstelik iki defa daha yuksek hesaplanmasına imkan tanıyan revize yeni yöntemler kullanılmasına rağmen.. işşizliğin artması..eğitimin çökmesi (sürekli sistem değişimi, sınıfta kalmanın kaldırılması, uluslarası sınavlarda başarısızlık, okuduğunu anlayamayan nesiller vb).. borçların tavan yapması.. her birisi için grafik var..liste çok uzun.. zaten (kötü yönetim nedeniyle) sürekli problem yarattıkları için milleti oyalamak ve uyutmak için ayasofya gibi meseleleri kaşıyorlar sürekli..
ayrıca.. maaşlı çalışansan 10 yıl onceye göre dolar bazında arttı mı maaşın yoksa azaldı mı? belki şanslı bir grup içindesindir..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
sorun su mevcut parasal tabani nerden nereye getirdiler dow ayni noktaya geldi ?
dow'u canli tutmak icin fed boyle surekli para arzini (hele ki bu duzeyde) artiracaksa dunya'da kriz panayiri acilmis demektir !
yani bir 3 trilyon bir 3 trilyon usd diyerek nereye kadar !!??? reel sektoru aptal yerine koyuyorlar
Yok abi para basmiyorlar hikayemis bilanco fln
Olmayan parayla basılıyormuş gibi gösterip şişirilmiş bu kadar
Fiziki para basilmiyor piyasaya sadece hisselere para girisi varmis gibi gosteriliyor fed baskani itiraf etti
Tarih boyle uckagitcilik duzenbazlik gormedi
O kdr para basilip piyasaya surulse abd faizleri 10 lara yaklaşırdı
Bear_Bull
@BearBull26
Yer İmleri