-
Italyan kimyager ve yazar Primo Levi'nin olum yildonumu (11 Nisan 1987)
"Gecen yil bu zamanlar ozgur bir insandim.Yasadisi sayiliyordum ama yine de ozgurdum;bir adim,bir ailem vardi,tutkulu,hareketli bir ruhum,saglam,saglikli bir bedenim vardi.Suruyle sey dusunuyordum. isimi,savasin sonunu,iyi ile kotuyu.Daglari dusunuyordum,sarki soylemeyi,aski,muzigi,siiri... Icimde oldurmek,olmek,yabanci edebi kavramlar gibiydi.Gunlerim kederli,neseli de gecse degerliydi benim icin.O gunlerden elimde kalan,bugun ancak aclik ve sogukla bas etmeye yetiyor;kendimi oldurebilecek kadar canli degilim." Bunlar da Mi Insan

"L'anno scorso a quest'ora io ero un uomo libero: fuori legge ma libero, avevo un nome e una famiglia, possedevo una mente avida e inquieta e un corpo agile e sano. Pensavo a molte lontanissime cose: al mio lavoro, alla fine della guerra, al bene e al male, alla natura delle cose e alle leggi che governano l'agire umano; e inoltre alle montagne, a cantare, all'amore, alla musica, alla poesia. Avevo una enorme, radicata, sciocca fiducia nella benevolenza del destino, e uccidere e morire mi parevano cose estranee e letterarie. I miei giorni erano lieti e tristi, ma tutti li rimpiangevo, tutti erano densi e positivi; l'avvenire mi stava davanti come una grande ricchezza. Della mia vita di allora non mi resta oggi che quanto basta per soffrire la fame e il freddo; non sono più abbastanza vivo per sapermi sopprimere." Se questo è un uomo
-
11 Nisan 1988’de duzenlenen 60. Akademi Odul toreninde; Son Imparator ( The Last Emperor, 1987. Yon: Bernardo Bertolucci), En Iyi Film; Cher, Ay Carpmasi ( Moonstruck, 1987) filmi ile En Iyi Kadin Oyuncu; Michael Douglas, Borsa(Wall Street, 1987) filmi ile En Iyi Erkek Oyuncu Odulunu aldilar.

-
Ingiliz heavy metal grubu Iron Maiden, 7.studyo albumu Seventh Son of a Seventh Son’i 11 Nisan 1988’de Capitol Records etiketiyle piyasaya surdu.
-
Amerikali sair ve yazar Eve Merriam’in olum yildonumu (11 Nisan 1992)

Evvel zaman icinde
Tuttum kucuk bir kafiye
Koydum onu yere
Ama kacti kapidan aceleyle
Kovaladim onu bisikletimle
Ama eridi sacak buzunun icinde
Doldurdum onu sapkama kepceyle
Ama donustu bir kediye
Tuttugumda kuyrugunu
Esneyerek balina oldu
Takip ettim tekneyle
Ama donustu bir keciye
Kalayla ve kagitla besledim onu
Basi bulutlarda bir gokdelen oldu
Sonra buyudu bir caylak oldu
Ve ucarak gozden kayboldu...
-
Amerikali humanist yazar Kurt Vonnegut’in olum yildonumu (11 Nisan 2007)
“O kedi besigini yaptigi an, babamin insanlarin oyun dedigi seye yakin bir isle mesgul oldugunu gordugum en yakin andi. Baskalarinin buldugu numaralara, oyunlara ve kurallara hic meyli yoktu. Eskiden ablam Angela’nin bir albumu vardi ve icinde Time dergisinden kesilmis, kafasini dagitmak icin hangi oyunlari oynadigi soruldugunda babamin, ‘Etrafta gerçek oyunlar suruyle devam edip giderken, uydurulmus olanlara neden tenezzul edeyim ki?’ dedigini anlatan bir kupur vardi” Kedi Besigi

"Making that cat's cradle was the closest I ever saw my father come to playing what anybody else would call a game. He had no use at all for tricks and games and rules that other people made up. In a scrapbook my sister Angela used to keep up, there was a clipping from Time magazine where somebody asked Father what games he played for relaxation, and he said, 'Why should I bother with made-up games when there are so many real ones going on?'
-
Joss Whedon’in yonettigi, Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlet Johansson, Mark Ruffalo ve Jeremy Rennner’in rol aldigi aksiyon-macera-bilim kurgu Yenilmezler (The Avengers), 11 Nisan 2012’de Hollywood, California’da gosterime girdi.
-

Tut beni kollarinda,
Op beni!
Beni op durmadan,
Op beni!
Daha sonra demek, cok sonra demektir.
Yasiyorsak, iste şimdi…
Burada her seyden catlar insan
Sicaktan, soguktan…
Insan buz tutar, bogulur insan,
Eger beni opmez bırakirsan,
Bogulur, olurum gibime geliyor.
Senin yasin on bes, ben de on bes yasindayim
Ikimiz, otuz ederiz.
Otuz yasinda cocuk sayilmaz insan;
Tam calisma yasi,
Tam sevisme yasi.
Daha sonra demek, cok sonra demektir.
Yasiyorsak, iste simdi
Op beni!
Jacques Prévert
-

Birbirini seven cocuklar opusurler ayakta
Gecenin kapilarına karsi
Ve orada gecenler parmaklariyla gosterir onlari
Ama birbirini seven cocuklar
Orada degillerdir kisi olarak
Ve yalnizca onlarin golgesidir
Gecede titreyen
Gecenlerin ofkesini artirarak
Ofkelerini, asagilamalarini, gulmelerini ve kiskancliklarini
Birbirini seven cocuklar aldirmazlar kimseye
Onlar geceden bile uzak bir yerdedir
Gunden daha yuksek bir yerde
Ilk asklarinin isiltili aydinliginda
Jacques Prévert, Birbirini seven cocuklar (I ragazzi che si amano)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri