onu bunu bilmem ama galip in metro hissesini 0.50 kr tan 1.50 liraya cikip tepeden almis gibi hissediyorum kendimi
![]()
onu bunu bilmem ama galip in metro hissesini 0.50 kr tan 1.50 liraya cikip tepeden almis gibi hissediyorum kendimi
![]()
Yahu daha 3-4 gun once merkez faiz indirmeden dolar 5.73 falandi. Inanilir gibi degil
Bulgaristan veya Romanyayı neden tercih etsinler ki? Kimi çalıştıracaksın orada? Zaten ülkenin çalıştırabileceğin nüfusunun %95'i Almanyada. Adam kendi ülkesinde 3 kuruşa çalışacağına 20 euroya uçak bileti alıp Almanyada 20 kuruşa çalışabiliyor. Tr ye o kadar afgan suri bengal boşa mı ihraç edildi :D
Ytd
dolar dusuyor ama hıc pc ve donanım urunlerıne yansımıyor. Yükselırken anında guncellemelerını yaparlardı
Zarlar hileli milletin bankadaki dolarına göz diktiler bu kurdan bunu anlarım .. İnvest sitesinde malum partiden 50 lira cep haclığını alan Türkiye uçuyo ekonomi süper dolar düşecek naraları atıyo atsın bakalım son gülen iyi güler ..teknik temel hiçbişey çalışmıyo ne kadar düşürürse o kadar hasar vericek bu kur bu ülkeye .. Malum zatın derdi ülke olmadığı için sorun yok bakalım nereye kadar alavare çevirecek muhterem efendi...
bizim bankalardaki çok kıymetli dolarlarımızı açığa satıyola, bizim kıymetli dolarımızı aşağı baskılıyolaa diye vehim yapan cühela tayfa için- üstad jon dowes mecburi açıklama getirmiş, kısa bi twit zinciri.. okunmaya değer
https://twitter.com/e507/status/1155869787035242496
3 ay önce dolar 6tl iken ithal ettiğim ve en çok %5-15 kar edebildiğim ürünün fiyatını neden güvenmediğim ekonomi yönetimi altında yeni kura göre güncelleyeyim?
Aynı şekilde elimde dolar 5.5 tl iken aldığım ürünleri satarken dolar 6tl olmuşsa neden 5.5 liralık kura göre satıp sermayemden eksilteyim? Sonuçta alışı 100 dolar satışı 109 dolar bir mal olsun. Ben bu ürüne 550tl vererek almış olayım. Satış fiyatımda 109 usd yani 599.5 tl olsun.
Ertesi gün dolar 6tl olunca ben bu ürünün fiyatını 6tl lik kura göre güncellemezsem elime 599.5 tl geçecek. Aynı ürünü yeniden alıp satmak istediğimde ise 600 tl ödemek zorundayım. Yani cebimden 0.5tl eksilecek.
Ortaya ticarette olan diğer giderleri bile koymadan hesap buyken ben amme hizmeti mi yapıyorum da millete zararını cebimden karşılayacak şekilde satış yapayım?
Ytd
Yer İmleri