Sayfa 96/327 İlkİlk ... 46869495969798106146196 ... SonSon
Arama sonucu : 2609 madde; 761 - 768 arası.

Konu: AKGRT - Aksigorta A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Selam ortaklar,

Hayat dışı teknik bölümüne aktarılan yatırım gelirleri kalemi bir nevi faaliyet gideri gibi değerlendirilebilir.

Aşağıdaki şekilde kalemlerde bakmak daha kolay olur diye düşünüyorum. Aksi durumda oldukça karmaşık bir teknik muhasebe ile uğraşıp kayboluruz.

Toplam Teknik Gelirler: Brüt Yazılan Primler+ Net Kazanılmış Primler + Diğer Teknik Gelirler
    Toplam Teknik Giderler: Gerçekleşen Hasarlar+ Faaliyet Giderleri+ Diğer Teknik Karşılık Değişim + Diğer Teknik Giderler
    Teknik Kar: Toplam Teknik Gelirler - Toplam Teknik Giderler Burası önemli

Net Yatırım Gelirleri: Yatırım Gelirleri- Yatırım Giderleri + Hayat Dışı Teknik Bölümüne Aktarılan Yatırım Gelirler

Net Kar: Teknik Kar+ Net Yatırım Gelirleri +Diğer Faaliyetlerden ve Olağandışı Faaliyetlerden
    Gelir ve Karlar ile Gider ve Zararlar+ Dönem Karı Vergi ve Diğer Yasal Yükümlülük Karşılıkları

Sektörde bakılan diğer bir oran ise eğer iştiraki yok ise kombine orandır. Bu oran hasar/prim ve masraf/prim oranlarının toplanmasıyla elde ediliyor. Eğer bu oran 1'in altında ise sigorta portföyünden elde edilen gelir ile giderler karşılanıyor diye düşünülebilir.
     Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Hocam kafamız ütülendi inanki. Ben bu işin içinden çıkamam. En iyisi mi sen 3.q net kar ne gelir bi tahmin yapsan. Bi fikir ediniriz.
    Hocam inanın yapmak isterim ancak ne o kadar sigorta muhasebesi uzmanıyım ne de buna uygun bir finansal model bilgim var. Ancak sigorta gibi düzenlenmiş sektörlerde bu tür tahminlerden öte genel eğilime odaklanmak hem yatırım felsefeme daha uygun hem de nispeten kendimi daha güvende hissetmemi sağlamaktadır.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hocam inanın yapmak isterim ancak ne o kadar sigorta muhasebesi uzmanıyım ne de buna uygun bir finansal model bilgim var. Ancak sigorta gibi düzenlenmiş sektörlerde bu tür tahminlerden öte genel eğilime odaklanmak hem yatırım felsefeme daha uygun hem de nispeten kendimi daha güvende hissetmemi sağlamaktadır.
    Eywallah. Ben kısıtlı bilgimle genede 200 üstü bekliyorum. Finansal yatırımları 10 numara yapmışlar. Fifty fifty tuttururum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
    #akgrt..30.Eylül.
    2020/09 150 mio tl tahmini kar
    2019/09 91 mio tl fiili kar
    #akgrt güclü kar tahmini
    -----------------------------------
    #ismen
    2020/09 200 mio tl tahmini kar
    2019/09 88 mio tl fiili
    #ismen yüksek performans beklenti
    -------------------------------
    #deva,#ecilc, #eczyt
    İlaç sektörünün http://3.ncü çeyrek iyi bilanço
    açıklamasını bekliyorum.
    #deva özellikle 150 mio tl . takip edilebilir.
    https://twitter.com/mehmetyazir
    ---------------------------
    Twitterde yukarıdaki linkte 3.dönem kar beklentilerini böyle böyle yazar.Bilgine..

Sn
    Omerby , mehmet yazır bey arçelik , ceo o bu ama ondan daha iyi tahmin yaptığımı düşünüyorum. 2019 9 aylık fiil 91 milyon ne kar iken. Bu sefer 150 gelmesini çok az buldum. Çünkü eurobondlardan götürecek bu şirket. 611 milyonluk eurobond dan sırf 100 110 milyon gelecektir. Ama 150 de iyi rakam gelsinde en az150 gelsin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
    Adamcagız sagolsun yazmış ama artık oda neticede artık emekli. Yaşlılıktan hata da yapabilir.
    Kariyeri geçmişte kaldı. İnsandır malum hatada/yanılmada bizler içindir. Sen yinede kendine göre hesaplamanı yap.
    Senin tahmının tutarsa bende memnun olacagım. Çünkü bekliyorum.slm./ytrd..

6. Katolizör olarak düşünülen döviz artışı ...araç parçabaşı ödemelerde artış...
    Elinde döviz bulundurmasından dolayı etkisizleşiyor...
    ve eurobonddan dolayı artı kazanç....

Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    Adamcagız sagolsun yazmış ama artık oda neticede artık emekli. Yaşlılıktan hata da yapabilir.
    Kariyeri geçmişte kaldı. İnsandır malum hatada/yanılmada bizler içindir. Sen yinede kendine göre hesaplamanı yap.
    Senin tahmının tutarsa bende memnun olacagım. Çünkü bekliyorum.slm./ytrd..
    Yok sağolsun, adam bir çalışma yapmış ve güven verdirtti ister istemez bilanço ile ilgili. Ben eurobondda çok iyi bir kar geleceğini düşündüğümden öyle dedim yoksa iyi bir kar tahmincisi değilim.hep daha pozitif bakarım.

Alıntı Originally Posted by Pik Yazıyı Oku
    Katolizör olarak düşünülen döviz artışı ...araç parçabaşı ödemelerde artış...
    Elinde döviz bulundurmasından dolayı etkisizleşiyor...
    ve eurobonddan dolayı artı kazanç....
    Bunda haklı olabilirsiniz ama parça başı ödeme arttıkca yeni kasko fiyatları da artmıştır. Deva gibi sene başında ilaç zammı alıp tüm sene aynı fiyat uygulamıyor

Sayfa 96/327 İlkİlk ... 46869495969798106146196 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •