Sayfa 964/1004 İlkİlk ... 464864914954962963964965966974 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 7,705 - 7,712 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

1. yazın turizmden de sağlam gelir döviz.. iç piyasadan da talep olmaz artmayabilir..

2.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    şu an 13.04

çok sığ piyasada iş çevrildi. hikaye sabah net belli olur
    isterse 17 olsun fark etmiyorki artık.. farkı verecek zaten banka..
    yerli mevduatçı hücum ediyordu zaten o kesilir

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yo iyi oldu bence bu düşüş,o neydi ya her gün dolar artsın nereye kadar,bir yerde durması lazımdı neticede di mi.İyi oldu iyi oldu.Bu arada topikte ileri geri yazan bir sürü adam var,ayağınızı denk alın arkadaşlar nedir yani,para bir yere kadar.Vatan elden gidiyor ekonomi batacak siz üç kuruş dolarınız artsın diye bir ton laf ,bırakın bunları.Benim de saçma sapan yazılarım oldu kaale almayın, o ilk şokun etkisi ile yazılmış şeyler elbet .O değil de yılbaşı kar olurmu ki ona göre program yapacağım da ))))))))))
    Bu akşam yapılan aksiyonun kısa vadede dövizi düşürür ama bedeli neticede ülkeye gene ağır olacak. Döviz artış maliyetini nederen ödeyecek? Hazineden yani para basarak. Enflasyon daha çok azacak üzerine faiz belki gene inecek. Yapılan gizli faiz artışı. Peki adama demezler mi? konuşa konuşa çıkardınız doları ne oldu sizin çin modeli?

4.  Alıntı Originally Posted by Vob24 Yazıyı Oku
    yine yorum yapacagim ama umarim basima yine bir is gelmez

latife yapiyorum sn hkm

dediginiz senaryo kur yukselirse olur

ama buradaki hedef yastik alti, dth ve yurtdisindan gelecek usd leri bozulup mevduata park etmesi

boyle bir nevi sicak parayi cekmis olacaklar, ve bu sisteme ilk girenler daha avantajli olacak, benden sonra giren daha dusukten bozacak ve benim 1 yil doldugunda gelen faizle daha fazla dolar alma imkanim bile olacak

bu sistem ne zaman fail eder, sisteme para girisi yavaslarsa fail eder, cunku vadesi dolanlar usd almaya kalkarsa bu sefer talep artar

ama kisa vadede bence 1-2 yili kurtarir ve guzel ekonomik paketler ve butce disiplini ile desteklenirse bir cozum olabilir bir sure

siyasi algilamayin yazdiklarimi cunku siyasi gorusum farkli, ama itiraf ediyorum kisa vadeli de olsa iyi bir formul gibi geldi bana

bunlari neden yazdim, cunku insanlar olayi hep kur yukselir algisiyla yorumluyorlar, diger bakis acisini da yansitip fikir alisverisi yapabilmek adina yaziyorum, ben trader gozuyle bakip yorum yapiyorum
    teşekkürler..
    cari açık düşürme hesapları, rekabetçi kur politikaları ne olacak bu arada bu planda?

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    teşekkürler..
    cari açık düşürme hesapları, rekabetçi kur politikaları ne olacak bu arada bu planda?
    tabiki kafalarindaki rekabetci kuru bilemiyoruz fakat, bu mevduat turunu aciklamak icin kurun 18 lere kadar yukselmesini beklemelerinen diyebilirim ki kisisel gorusum 12-13 civari olarak goruyorlar

yoksa bu bir gunluk plan degildir, ama ozellikle gidip kur 12 deyken aciklamadilar cunku ozaman kur 10 larda belki daha altinda stabil olurdu ve rekabetci olmazdi

tamamen kendi cikarimlarimdir, yatirim tavsiyesi degildir

6. 13.50 den bozdum mevduat yaptım. 135bin tl. %15 faizle.
    1 yıl sonunda dolar 13TL oldu.

1 yıl sonunda ne kadar TL param olur?
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    13.50 den bozdum mevduat yaptım. 135bin tl. %15 faizle.
    1 yıl sonunda dolar 13TL oldu.

1 yıl sonunda ne kadar TL param olur?
    155.250 tl.

LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Reis biz bu işin kitabını yazdık derken boşa dememiş. İndirdiler çekici kafasına kafirin. 1 yıl kendine gelemez garik.

Sayfa 964/1004 İlkİlk ... 464864914954962963964965966974 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •