Fed 75 baz puan faiz artışına gitti
Fed 75 baz puan faiz artışına gitti
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Şimdi bir çok piyasalar gelecek ay 50 olur mu onun fiyatı diyor değil mi ben şimdiden söyleyeyim 75’e devam
AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
En erken 2023 mart, geç hazirandan önce dibi zor bulurlar..
Memento mori
Günaydın; Genel olarak bilanco beklentileri bitsede
Klasik Kasım ayı sendromu olsa da
Ekonomi iyi olmasa da
Borsanın şu an altarnatifi yok, döviz sabit, altın sabit, KKM faizi %16, bitcoin desen insanlar oradan da nasibini aldı artık gidemiyor eskisi gibi
Seçim yaklaşıyor ne yapar ne ederler seçime bu kadar zaman kala dövizi patlatmazlar.
Elbette borsa da hep yukarı gidecek değil, ara ara silkelemeler, düşüşler olsa da yön mecburi yukarı
Bankadan kredi çekip borsaya giren insan sayısında anormal artış var, büyük çogunluğu da genç nüfüs, bunlar bitcoinde tokatlanıp gelenler, 10-12 bin tl maaşla hiç bir şey yapılamayacağını anlayan güvenlikçiden, yeni memuruna kadar geniş bir kitle
Bu kadar paranın aktığı borsa da yön orta vade de yukarı, şu an yabancı oranıda en düşük seviyede, onlar arada tokatlardı bizi, onlarında iflahı kesildi, çogunluk yerlide eskisi gibi piyasaya yön veremiyor, yön vermeye kalktığında elindekini kaptırıyor
İşte SASA örneği, tam bir KY yüklenmesi, bu kadar yükselişin başka açıklaması yok, kime sorsam elinde az çok sasa var, öyle de aşık olmuşlarki hisse ye düşüş felan umurlarında değil, düşerse bi daha alırım diyor !!
KY genel de zararına işlem yapsada ABD de örnekleri var birlik olunca koca fonu nakavt edebiliyor.
Özetle, FED, savaş, gıda krizi, CDS rekorları, resesyon ihtimali,çin kapanması borsa olumsuzlukları hiç tınlamıyor, bir iki gün düşüp yola devam ediyor, bu durum seçime kadar böyle gözüküyor, normal şartlarda şu yukardaki haberlerin her biri uzun vade düşüş trendi ve çökme sebebi
Paranın bir diğer adresi ev ve araba. Orada da yaprak kımıldamıyor
İstisnalar ve almak zorunda olanlar hariç ne ev alan ne araba var
TL faizi ile USD faizi hangi ay eşitlenir![]()
ben de aynı düşünüyorum 20-30 yaşlarında bankada 30.000 tl birikimi olup maaşının 5-10 misli kredi kullanabilecek gençlerden 100.000 kişi-1.000.000 kişi arası ilk kez BİSTE ADIM ATSA VE borsamıza 50.000 tl kaynak soksa ( son 4 sene yaşananlar zaten buydu ) 1 milyar dolar eder net para girişi bu aylarda olacak gibi 2022 sonu..
Borsamız o kadar sığ ki.....bu nakti kaldıraç olarak değerlendirir ve HAREKETİNE BAŞLAR hareket bir kar topu halinde yeni zirvelere doğru başka sermaye hareketlerini ( speklerin yurtdışı nakdini ) de mıknatıs gibi çekerek hızlanabilir, O sığ 1 milyar dolar ky parası bile çok işlere gebedir.... taze para girişini yakıt haline getirip 5000 puan üstü endeks bölgesine kadar fiyatlanacak çok speküle hisse var. O gençler para kazanmak istiyor .Z kuşağı modern düşünen, foreks viop , coin az görmüş yaşamış ,tecrübe etmiş olan ,korkmayan ,riskleri hafife alan ve aracı kurum tavsiyelerine uyan gençler ordan nakit girişi fon ve speklerin satışa geçmesini ve ellerinde atıl nakti diğer hisseler arasında döndürmesine de yol açacaktır , hem volatil, hem de yukarı yönlü ÇARPIK VE ORANTISIZ hisse rallileri yine ve yeniden yaşanabilir. orantısızlık şurdan kaynaklı işte popüler hisselerin fezaya fiyatlanmasında...bilançosu kötü gelen dev firma ve sektörlerin ise arcı kurum portföy önerileyile pazarlanmasıyla oluşacak çelişkiler ortaya çıkabilir.
Ocak ayında emekli ve çalısana verilecek olan zamlan iktidar seçime gidecek,buda onların kaderi olacak,yoksulluk sınırı 24,000-açlık 7,500,yoksullugu baz alırsak iktidarın isi çok zor.
Yer İmleri