Fed 75 baz puan faiz artýþýna gitti
Fed 75 baz puan faiz artýþýna gitti
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Þimdi bir çok piyasalar gelecek ay 50 olur mu onun fiyatý diyor deðil mi ben þimdiden söyleyeyim 75’e devam
AT yarýþý Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatýrým tavsiyesi içermez yazdýklarým öngörülerim arkadaþ sohbeti düþünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
En erken 2023 mart, geç hazirandan önce dibi zor bulurlar..
Memento mori
Günaydýn; Genel olarak bilanco beklentileri bitsede
Klasik Kasým ayý sendromu olsa da
Ekonomi iyi olmasa da
Borsanýn þu an altarnatifi yok, döviz sabit, altýn sabit, KKM faizi %16, bitcoin desen insanlar oradan da nasibini aldý artýk gidemiyor eskisi gibi
Seçim yaklaþýyor ne yapar ne ederler seçime bu kadar zaman kala dövizi patlatmazlar.
Elbette borsa da hep yukarý gidecek deðil, ara ara silkelemeler, düþüþler olsa da yön mecburi yukarý
Bankadan kredi çekip borsaya giren insan sayýsýnda anormal artýþ var, büyük çogunluðu da genç nüfüs, bunlar bitcoinde tokatlanýp gelenler, 10-12 bin tl maaþla hiç bir þey yapýlamayacaðýný anlayan güvenlikçiden, yeni memuruna kadar geniþ bir kitle
Bu kadar paranýn aktýðý borsa da yön orta vade de yukarý, þu an yabancý oranýda en düþük seviyede, onlar arada tokatlardý bizi, onlarýnda iflahý kesildi, çogunluk yerlide eskisi gibi piyasaya yön veremiyor, yön vermeye kalktýðýnda elindekini kaptýrýyor
Ýþte SASA örneði, tam bir KY yüklenmesi, bu kadar yükseliþin baþka açýklamasý yok, kime sorsam elinde az çok sasa var, öyle de aþýk olmuþlarki hisse ye düþüþ felan umurlarýnda deðil, düþerse bi daha alýrým diyor !!
KY genel de zararýna iþlem yapsada ABD de örnekleri var birlik olunca koca fonu nakavt edebiliyor.
Özetle, FED, savaþ, gýda krizi, CDS rekorlarý, resesyon ihtimali,çin kapanmasý borsa olumsuzluklarý hiç týnlamýyor, bir iki gün düþüp yola devam ediyor, bu durum seçime kadar böyle gözüküyor, normal þartlarda þu yukardaki haberlerin her biri uzun vade düþüþ trendi ve çökme sebebi
Paranýn bir diðer adresi ev ve araba. Orada da yaprak kýmýldamýyor
Ýstisnalar ve almak zorunda olanlar hariç ne ev alan ne araba var
TL faizi ile USD faizi hangi ay eþitlenir![]()
ben de ayný düþünüyorum 20-30 yaþlarýnda bankada 30.000 tl birikimi olup maaþýnýn 5-10 misli kredi kullanabilecek gençlerden 100.000 kiþi-1.000.000 kiþi arasý ilk kez BÝSTE ADIM ATSA VE borsamýza 50.000 tl kaynak soksa ( son 4 sene yaþananlar zaten buydu ) 1 milyar dolar eder net para giriþi bu aylarda olacak gibi 2022 sonu..
Borsamýz o kadar sýð ki.....bu nakti kaldýraç olarak deðerlendirir ve HAREKETÝNE BAÞLAR hareket bir kar topu halinde yeni zirvelere doðru baþka sermaye hareketlerini ( speklerin yurtdýþý nakdini ) de mýknatýs gibi çekerek hýzlanabilir, O sýð 1 milyar dolar ky parasý bile çok iþlere gebedir.... taze para giriþini yakýt haline getirip 5000 puan üstü endeks bölgesine kadar fiyatlanacak çok speküle hisse var. O gençler para kazanmak istiyor .Z kuþaðý modern düþünen, foreks viop , coin az görmüþ yaþamýþ ,tecrübe etmiþ olan ,korkmayan ,riskleri hafife alan ve aracý kurum tavsiyelerine uyan gençler ordan nakit giriþi fon ve speklerin satýþa geçmesini ve ellerinde atýl nakti diðer hisseler arasýnda döndürmesine de yol açacaktýr , hem volatil, hem de yukarý yönlü ÇARPIK VE ORANTISIZ hisse rallileri yine ve yeniden yaþanabilir. orantýsýzlýk þurdan kaynaklý iþte popüler hisselerin fezaya fiyatlanmasýnda...bilançosu kötü gelen dev firma ve sektörlerin ise arcý kurum portföy önerileyile pazarlanmasýyla oluþacak çeliþkiler ortaya çýkabilir.
Ocak ayýnda emekli ve çalýsana verilecek olan zamlan iktidar seçime gidecek,buda onlarýn kaderi olacak,yoksulluk sýnýrý 24,000-açlýk 7,500,yoksullugu baz alýrsak iktidarýn isi çok zor.
Yer Ýmleri