Sayfa 966/1006 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 7,721 - 7,728 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Ben de şimdilik nkolay ve teb marifetli ile günlükte gidiyorum, odea 40-91 gün için 17 yazıyor, stopaj indirimi bitmeden oraya geçsem mi, yoksa ay sonuna kadar beklesem mi ne dersiniz?
    Aktifin oranını 0,43 puan geçiyor ama günlük gitme avantajı kayboluyor.. Döviz/altın/borsa üçgenine bulaşmıyosanız acil para ihtiyacınızda yoksa 24ünde faiz artsa bile bankalar bunu hemen yansıtmayacağından bekleme riskini almaya değmez geçin bence( 30 günde 100 bin lira için 55 lira aktifbankta göre fazla kazanırsınız)

2. Dövize bir miktar bulaşayım mı onu da bilmiyorum, altına bulaştım ama geç kaldım 485 tl. den aldım şimdi zarardayım. %30 kadar çeşitli fonlarda ve altındayım, %70 gibi de mevduatta kaldık. Doğru öyle yapayım faizlerin artacağı kesin değil, şimdiden geçeyim gitsin beklemeye gerek yok, sağolasın.

3.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Dövize bir miktar bulaşayım mı onu da bilmiyorum, altına bulaştım ama geç kaldım 485 tl. den aldım şimdi zarardayım. %30 kadar çeşitli fonlarda ve altındayım, %70 gibi de mevduatta kaldık. Doğru öyle yapayım faizlerin artacağı kesin değil, şimdiden geçeyim gitsin beklemeye gerek yok, sağolasın.
    Döviz, altın, hisse senedi düzenli geliriniz varsa en güzeli düzenli aylık alım yapmak.. Olası sert düşüşlerde aktif, teb, odea gibi bankalarda birikimimizi yedek akçe gibi görüp düşen piyasada ek alımlar yapmak... 8 senedir bu stretejiyi izliyorum kafam rahat

4. Şuan için en iyi oran, Milyon altı için Odeabank hoşgeldin 40 gün e 17,1 gözüküyor. Günlük eft oranı da internetten en fazla 350k şubeye gidersen artabiliyormuş. Ocak 2021 başına kadar böyle devam edecek galiba, bizlere de bekleyip görmek düşüyor.

5. https://www.bloomberght.com/bloomber...a-ucuz-2270562

Bloomberg'in Kovid-19 sonrası dünyada para birimlerinin adil değerlerine ilişkin çalışmasında Türk Lirası'nın olması gerekenden yüzde 30 daha ucuz olduğu savunuldu

6.  Alıntı Originally Posted by taysan Yazıyı Oku
    Herkese iyi haftalar.

Birşey danışacağım. Benim para FIL de. (Fibabank'ın para piyasa fonunda) .Burada da gelir vergisi %15 ' den yüzde 5' e mi düşürüldü ? bileniniz var mı ?

İkincisi olarak %5 uygulaması aralık 31 de bitiyor ise, fonu 30 aralık günü komple bozup, gelir vergisi %5 ise oradan mahsuplaşmak mantıklı olur mu ? Bu fonu yaklaşık 3 aydır tutuyorum.
    Yatırım fonlarında vergi %10
    Mevduat %5
    Bonolarda %15

O yüzden FIL ve PPF’ler % 10’dur.

7. 3 yıldır Halkın bankası halkbank ! ta ne verirlerse amenna diyerek para tutan yaşlı komşumu bu sabah Fibabank ile tanıştırdım. Kendisine 600 bin tl. için Kiraz hesap açıldı ( 100 binlik FID alındı ) 17,25 faiz verildi. Sanırım 24 Aralık ppf öncesi oranlar +1 artacak gibi. Önümüzdeki pazartesi başlarlar artırmaya.

8. Dolar an itibariyle 7,937 i gördü

Sayfa 966/1006 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •