Sayfa 969/1312 İlkİlk ... 46986991995996796896997097197910191069 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,745 - 7,752 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Aslında bunun yapılmışı var.1917 de rusyada yapıldı.Komunizm geldi mülkiyet komple devlete geçti.Gözüken o ki değişik bir formuyla adına great reset denerek yenisi 2030 da yapılacak.
    Çok da kolay değil o işler.
    Dayatılan her şeyin toplum tarafından davulla zurnayla karşılanacağını sanmıyorum.
    Gerçi "bende yoksa hiç kimsede olmasın"cı zihniyet şimdiden yavaş yavaş medya marifetiyle gazlanmakta.
    İlk fitili geçtiğimiz yıl "fahiş" kavramını ortaya atarak ateşlediler.
    Asgari ücretten, elmadan, armuttan, tuvalet maşrapasına kadar her şeyin % 100 zamlandığı ortamda, ev kiralarına % 50-60 zam yapmak bile fahiş sayıldı.
    Fakat bu durum bu şekilde gidemez.
    Birkaç yıl düşük zam yapmaya katlanılır, ama mala el koyma veya sosyalizm-komünizm gibi şeyler bizim toplumumuzda "henüz" yapılabilecek şeyler değiller "bence".
    Mal edinmeden gününü gün eden Y ve Z kuşağı, zamanla eski geleneksel yapıdaki X ve baby boomer nüfusun karşısında çoğunluk haline gelirse belki..

Gerçi bahsettiğim yeni kuşaklarda azıcık tarih bilgisi olsa, sosyalizmin serveti değil sefaleti eşit paylaştırdığını bilirlerdi. (Bkz Putin'in gözdağı vererek "çaldıklarınızı geri getirin" çağrısı yaptığı, SSCB döneminde zenginleşmiş oligarklar. Bir insan "sosyalizmde" nasıl zenginleşir? )
    Son düzenleme : djoz; 23-03-2023 saat: 15:53.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    ...köyde mesela su bedavadır, yine israf etmez insanlar.
    Bazı konularda köylünün bilinçli davranışlarını şehirlilerde göremiyoruz malesef.

Ha tabi o köylü de şehire inince israfta şehirliden beter oluyor o ayrı.

3. Konut talebi endeksi, depreme bağlı olarak Ocak'a kıyasla %39,8 azaldı - BETAM/Sahibindex Satılık ve Kiralık Konut Piyasası Görünümü
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Aaa çok iyi yöntem.
    Keşke eski çalıştığım şirkete de bu şekilde el koysaydım.
    Ne de olsa işi yapan biziz. Patron kim ki?

Ya da mesela kaptan ve tayfalar gemilere el koysun.
    İşi onlar yapıyor. Kim takar mülkiyeti, di mi ya?

Bu arada elinde hangi hisseler var merak ettim.
    Bu saydiklarinizda iş yapmayan yok, patron en cok calisanlardan biri olabiliyor.

Yanliş şeyi yorumluyorsunuz.

Hisse konusunda kendi arkadaşlarima bile tüyo vermiyorum kusura bakma. Kazaninca herkes kendi kazaniyor, kaybedince bana laf ediyorlar )
    Ama üretim yapmayan, borcda olan, buyüme potansiyeli olmayan hicbir hisse alma derim,isterse fiyat aya çıksın.
    SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Çok da kolay değil o işler.
    Dayatılan her şeyin toplum tarafından davulla zurnayla karşılanacağını sanmıyorum.
    Gerçi "bende yoksa hiç kimsede olmasın"cı zihniyet şimdiden yavaş yavaş medya marifetiyle gazlanmakta.
    İlk fitili geçtiğimiz yıl "fahiş" kavramını ortaya atarak ateşlediler.
    Asgari ücretten, elmadan, armuttan, tuvalet maşrapasına kadar her şeyin % 100 zamlandığı ortamda, ev kiralarına % 50-60 zam yapmak bile fahiş sayıldı.
    Fakat bu durum bu şekilde gidemez.
    Birkaç yıl düşük zam yapmaya katlanılır, ama mala el koyma veya sosyalizm-komünizm gibi şeyler bizim toplumumuzda "henüz" yapılabilecek şeyler değiller "bence".
    Mal edinmeden gününü gün eden Y ve Z kuşağı, zamanla eski geleneksel yapıdaki X ve baby boomer nüfusun karşısında çoğunluk haline gelirse belki..

Gerçi bahsettiğim yeni kuşaklarda azıcık tarih bilgisi olsa, sosyalizmin serveti değil sefaleti eşit paylaştırdığını bilirlerdi. (Bkz Putin'in gözdağı vererek "çaldıklarınızı geri getirin" çağrısı yaptığı, SSCB döneminde zenginleşmiş oligarklar. Bir insan "sosyalizmde" nasıl zenginleşir? )
    Sn djoz ben kolay demedim zaten.Yapıldı dedim.1917 de zaten devrimdi ve kanlı olmuştu.Herneyse dünyadaki varlıkların hemen hemen tümü hakkında karar verici global baronlar neye karar verirlerse o olur.Bize düşen sadece gidişatı doğru yorumlayıp değişen havaya uyum sağlayabilmek.Tam da sizin yazdıklarınızın içeriği gibi genç kuşağı tamamen sistem dışına atıp ev araba almalarına engel olup onların önceki kuşaklara kinlenmesini sağlayabilirler.O kini gereken şekilde yönlendirirlerse elimizdeki malın mülkün anlamı kalmaz.Adamların hedefi ulus devletleri ya zayıflatmak ya da yıkmak bunun istisnası da yok.Önümüzde lübnan ,ırak,suriye,iran,ukrayna örnekleri var.2030 a kadar olacak değişimleri çok dikkatle gözlemek lazım

Bizim toplum derken,bizim toplum artık bizim mi pek emin değilim.İstanbulda ve güneydoğuda suriyeliler ,antalyada ruslar ilerde çoğunluk olurlarsa şaşmam)))))))))))

Sosyalizm doğrumudur yanlışmıdır ayrı konu,ama adamlar zaten sosyalizmi de kurmayacaklar ki.Adamlar 1984 usülü bir big brother yönetimine geçecekler.

8.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku

Hisse konusunda kendi arkadaşlarima bile tüyo vermiyorum kusura bakma. Kazaninca herkes kendi kazaniyor, kaybedince bana laf ediyorlar )
    Ama üretim yapmayan, borcda olan, buyüme potansiyeli olmayan hicbir hisse alma derim,isterse fiyat aya çıksın.
    Yok tüyo istiyor değilim.
    Sonuçta elinde herhangi bir hisse var değil mi?
    O şirkette işçiler çalışıyor, ama sen bilgisayarda iki tıklayarak şirketin ortağı oluyorsun.
    Şirket işçilere, ya da emek veren herhangi bir gruba ait olması gerekmez mi?
    Sen ne yaptın? Oturduğun yerden para verip satın aldın. Gidip o firmaya bir çivi çakmadın.
    Tarla sahibi ne yaptı? O da aynen senin yaptığın gibi tarlayı satın aldı.
    Ama tarla sahibini az önce (emek vermeyen taraf olduğunu ima ederek) kovduğun halde, konu kendin olunca, sahip olduğun hisselerle övünüyorsun.
    Hak hukuk adalet kavramları kendine gelince ayrı başkasına gelince ayrı olmaz.

Sayfa 969/1312 İlkİlk ... 46986991995996796896997097197910191069 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •