Sayfa 968/1312 İlkİlk ... 46886891895896696796896997097810181068 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,737 - 7,744 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Ona bakarsan dünya nüfusunun azalmasını da hepimiz isteriz, ama insanları öldürerek değil.
    Dolayısıyla İstanbul'un nüfusunun azalmasını tabi ki isterim, ama burada düzeni olan insanları korkutarak ve kandırarak değil.

Ayrıca korku propagandası yanlış kesimi etkiliyor.
    İstanbulda olmasını istemeyeceğim yabancılar da, vasıfsızlar da, deprem goygoyundan etkilenmiyor ve kaçmıyor.
    Korku propagandasından etkilenecek kişiler, gitmesi gerekmeyen kesim.

Sağlam zeminde, sağlam binada yaşayan, işi gücü olan, istanbulun dönen çarkları arasında kendine sağlam bir yer bulabilmiş insanın kime ne zararı var?
    Kokmaz bulaşmaz, "dövlet bize bakmir beleş ev vermir" diye isyan etmez. Şimdi bu insanı gece gündüz korkutmanın ne alemi var?
    Istanbulda kimler olmalı size göre ?
    Kimler gitmeli kimler kalmalı?

Bana kalirsa siz fazlaliksiniz mesela!

Size gore de ben !

Kim gidecek?

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Istanbulda kimler olmalı size göre ?
    Kimler gitmeli kimler kalmalı?

Bana kalirsa siz fazlaliksiniz mesela!

Size gore de ben !

Kim gidecek?
    Şöyle düşünelim.
    Tarlada iki kişi çalışıyor.
    Biri tarlanın sahibi olan köylü, diğeri yevmiyeli işçi.
    Yevmiyeli işçi sürekli halinden şikayet ediyor.

Eğer o tarlaya iki kişinin fazla olduğuna kanaat getirirsek, hangisi gitmeli?

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    az gelişmiş afrika ülkeleri, hindistan, pakistan vb ülkeler dışında dünyada nüfus azalma eğiliminde zaten. dünya nüfusları savaş, hastalıklar vb ile azalmıyor. İnsanların tercihleriyle azalır azalırsa. bu şekilde kaynak tüketmeye devam edersek zaten en başta su olmak üzere birçok kaynak bu kadar insana yetmez.
    bence dünyanın bir numaralı sorunu su dur. Suları kirleten ve kaynakları kurutan üretimlerin dünyada ciddi anlamda kısıtlanması lazım. Başta tekstil...
    Çok güzel bir konu su meselesi.
    İstanbulda su niye bu kadar ucuz anlamıyorum.
    Doğalgaz geliyor 800 TL, elektrik geliyor 450 TL, su geliyor 60 TL.
    Niye abi?
    Temizlik hastaları günde 2 defa duş alabilsin veya canı sıkılan esnaf sokağı hortumla sulayarak eğlenebilsin diye mi?
    Su niye bu kadar ucuz?

Ve evet tekstil büyük problem.
    Üretiminde tonlarca su kullanılan pantolon 2 yıkamada soluyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Çok ve dandik ürün değil, az ve kaliteli ürün üretmek için zorlayıcı tedbirler alınmalı.
    Su pahalı olmalı.
    Hem de çok pahalı.

4. Bir arkadaşımdan (gurbetçi değil Dutch) öğrendiğim kadarıyla Hollanda Arnhem'de çöp konteynerleri bile parayla açılıyormuş.
    Şehirde yaşamanın bir bedeli var orada.

Bizde ipini koparan şehre geliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Şöyle düşünelim.
    Tarlada iki kişi çalışıyor.
    Biri tarlanın sahibi olan köylü, diğeri yevmiyeli işçi.
    Yevmiyeli işçi sürekli halinden şikayet ediyor.

Eğer o tarlaya iki kişinin fazla olduğuna kanaat getirirsek, hangisi gitmeli?
    Tarla icin hicbirşey yapmayan , tarlanin üretimine katkisi olmayan hangisi ise onu defetmeli ortamdan.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Tarla icin hicbirşey yapmayan , tarlanin üretimine katkisi olmayan hangisi ise onu defetmeli ortamdan.
    Aaa çok iyi yöntem.
    Keşke eski çalıştığım şirkete de bu şekilde el koysaydım.
    Ne de olsa işi yapan biziz. Patron kim ki?

Ya da mesela kaptan ve tayfalar gemilere el koysun.
    İşi onlar yapıyor. Kim takar mülkiyeti, di mi ya?

Bu arada elinde hangi hisseler var merak ettim.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Aaa çok iyi yöntem.
    Keşke eski çalıştığım şirkete de bu şekilde el koysaydım.
    Ne de olsa işi yapan biziz. Patron kim ki?

Ya da mesela kaptan ve tayfalar gemilere el koysun.
    İşi onlar yapıyor. Kim takar mülkiyeti, di mi ya?

Bu arada elinde hangi hisseler var merak ettim.
    Aslında bunun yapılmışı var.1917 de rusyada yapıldı.Komunizm geldi mülkiyet komple devlete geçti.Gözüken o ki değişik bir formuyla adına great reset denerek yenisi 2030 da yapılacak.

8.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Çok güzel bir konu su meselesi.
    İstanbulda su niye bu kadar ucuz anlamıyorum.
    Doğalgaz geliyor 800 TL, elektrik geliyor 450 TL, su geliyor 60 TL.
    Niye abi?
    Temizlik hastaları günde 2 defa duş alabilsin veya canı sıkılan esnaf sokağı hortumla sulayarak eğlenebilsin diye mi?
    Su niye bu kadar ucuz?

Ve evet tekstil büyük problem.
    Üretiminde tonlarca su kullanılan pantolon 2 yıkamada soluyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Çok ve dandik ürün değil, az ve kaliteli ürün üretmek için zorlayıcı tedbirler alınmalı.
    Su pahalı olmalı.
    Hem de çok pahalı.
    dağalgaz 1000, elektrik 750, su 200 geliyor...4 kişilik aileyiz...üstelik bu tür kaynakları olabildiğince tasarruflu kullanırım...köyde mesela su bedavadır, yine israf etmez insanlar.

bence kullanılan kaynağın ucuz olması ile tüketim artmamalı..mesela su bedava olsa, benim kullandığım su pek değişmez. bu tür hizmetlerde, kullanılan kaynağın maliyeti nedir, ona da bakmak lazım...özetle su fiyatı maliyetine göre bence normal...eğer su kıtlığı varsa, insanlar daha tasarruflu kullanmaya çalışmalı, ya da istanbul 20 milyon olmasın mesela...15 milyon olsa, su sıkıntısı kolay kolay yaşanmaz istte (resmi+gayri resmi+turist+öğrenci vs istin nüfusu 20 milyona yakındır şu an)
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 968/1312 İlkİlk ... 46886891895896696796896997097810181068 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •