Originally Posted by
djoz
Çok güzel bir konu su meselesi.
İstanbulda su niye bu kadar ucuz anlamıyorum.
Doğalgaz geliyor 800 TL, elektrik geliyor 450 TL, su geliyor 60 TL.
Niye abi?
Temizlik hastaları günde 2 defa duş alabilsin veya canı sıkılan esnaf sokağı hortumla sulayarak eğlenebilsin diye mi?
Su niye bu kadar ucuz?
Ve evet tekstil büyük problem.
Üretiminde tonlarca su kullanılan pantolon 2 yıkamada soluyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Çok ve dandik ürün değil, az ve kaliteli ürün üretmek için zorlayıcı tedbirler alınmalı.
Su pahalı olmalı.
Hem de çok pahalı.
dağalgaz 1000, elektrik 750, su 200 geliyor...4 kişilik aileyiz...üstelik bu tür kaynakları olabildiğince tasarruflu kullanırım...köyde mesela su bedavadır, yine israf etmez insanlar.
bence kullanılan kaynağın ucuz olması ile tüketim artmamalı..mesela su bedava olsa, benim kullandığım su pek değişmez. bu tür hizmetlerde, kullanılan kaynağın maliyeti nedir, ona da bakmak lazım...özetle su fiyatı maliyetine göre bence normal...eğer su kıtlığı varsa, insanlar daha tasarruflu kullanmaya çalışmalı, ya da istanbul 20 milyon olmasın mesela...15 milyon olsa, su sıkıntısı kolay kolay yaşanmaz istte (resmi+gayri resmi+turist+öğrenci vs istin nüfusu 20 milyona yakındır şu an)
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri