Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
İbrahim bey sert ve ani hareketler zararla neticelenir... USD da iyi zamanlama yakaladınız.... 5,45 TL den de FULL USD da olunabilinir ama 5,20 olursa keşke buradan neden almadım dememek için kademeli alım şart...
Ben kendimi 5,35 e kadar kademelendirmiştim ama bu yabancıları okuyunca kendimce 4,90 ı en fazla görebildim...
Lakin USD akşamdan sabah 4,90 olmaz.. En az 1 aylık süreç bu buda 10 kuruş üzerine koysa yine 5 TL civarı bir dip olur derim...
Bu yabancılar doğru diyor olabilir;
Neden?
Çünkü USD alırken sağlaması BORSA dır.. 100,000 de USD 5,45 TL ediyorsa 130,000 de 4,70 edebilir... Ben bu sene olası bir RALLY de BIST i 130,000 bekleyenlerdenim...
130,000 olusa USD kolaylıkla 4,70 olabilirde...
Çünkü USD 5,6125 den 5,44 TL ye gelirken Borsa yükselmedi bilakis düştü.. Aslında Borsa 105000 olsa idi daha rahatlıkla USD alabilirdim...
Ama BIST in düşük olması beni USD alımında biraz frenledi..
Yurt içi yerleşikler 2 Ağustos ile biten işlem haftasında 1,1 milyar USD döviz satmışlar...
Ref; https://www.bloomberght.com/yurt-ici...azaldi-2230391
Arkadaşlar bir öngörümü paylaşmak istiyorum...
Uzun uzun grafiklere baktım.. BIST te olası hafif bir geri çekilme ile USD da satış baskısı var...
Yabancı 7,20 TL den satışına başladığı USD ı hala 5,44 TL den vermeye devam ediyor... Alan alıyor, satan satıyor orası ayrı bir mevzuu...
Lakin, BIST te tık yok... Bu bana fırtına öncesi sessizlik gibime geldi.. Yabancı sattığı USD ı TL olarak şimdilik günlük faiz araçlarında değerlendiriyor... (Tahvil, Repo vb...)
Kısa vade BIST te Tahvil ve repo sat bist al şeklinde 105,000-110,000 bandına getirebilirler... İşte o ara USD satışı BIST yükselişi ile eşleştirilip USD da 5,35 ve altı bir ihtimal 5,29 TL ler görülebilinir....
Ama unutmayın BIST te 110,000 ler hala zirve değildir...
Muhtemel kuresel kriz oncesi bistte yeni bir zirve olasi. Kuresel krizinde kesinlesmesi sayarim kendi adima. Olasi ralli kacirilmamali ama sahsi dusuncem Eylul de Fed ikinci faiz indiriminden sonra da her daim tetikte olunmali artik. Belki basladi belki bir kac tik uzakliktayiz. Bircok onemli grafikte kureselde artik sinira geldigimiz goruluyorduki artik yukselen altin, dusen Abd 10 yilliklari ve petrol ile kapiyi araliyor gibi. Once aci cekilecek sonra bollasma. Tabi acidan once araya bir ralli sikistirabilirler 99 buyuk rallisi ya da 2007 yeni tarihi zirvede oldugu gibi. Bunu net bilemeyiz.
Battım
yurt dışına giden kızlarıma benjamin almıştım 5.78 den
bitirememişler, 322 doları geri getirmişler![]()
Yurtdışına çıkanlar için kötü doların euronun bu hali bir su 1 euro versek 6 tl.. Çok yaw.. temennim 2 olsun bir suya 2lira versem iyi)
Kısa Vade USD ve BORSA Fiyatlamalar....
Yer İmleri