Sayfa 97/218 İlkİlk ... 47879596979899107147197 ... SonSon
Arama sonucu : 1743 madde; 769 - 776 arası.

Konu: Entegral Haber Ajansi

1. kuzu kuzu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    furuşan akıncı

trump....VE VERGİLERİ....

İKİ DEGİŞİK VERGİ CIKARACAK....birisi kurumsal vergiler....bunnar yüzde 35 civarında....yüzde 20 ye cekecek....

bununla üreimini çine vesayır ülkelere götürmüş olan american sermayesine geri gelin diyecek....

ikinci cıkaracagı vergi....BAT....BORDER ADJUSTMAN TAX....bizdeki gümrük vergisi....bu yüzde 25....

bununla american sermayesinin america dışında ürettikleri malların americaya girişini pahalı hale sokacak....

bu yüzde 25 pahalılasan mallar....amricide ENFLASYON u artıracak....ÇİN de payına düşeni alacak....küçülecek büyümesi yüzde 4 e...

bu iki şey ÇOK ÖNEMLİ gelişen piyasalar üçün....
    bizde VARLIK FONUNA....dolar kredisi bulması lazım....30 milyar dolar....bu doları 3.20 ye cakar....

bulamazsa....ki bulamıyor....650 milyon dolar....komik bi rakkam....

türk özel sektörünün önemli bi bölümü....yurt dışına fabrika yapıyor...bu dolar çıkışı demektir....

türkiye bütçe açıgı veriyor....bu tl genişlemesi demektir...buda dolara furur...

öte yandan....türk borsası tl de rekorda...ve fekat gerçekte yüzde 50 deger kaybında....dolar endeksi 50 000 di rekor...borsa suan 25 000 de....yarı degeri...

anlamı....

borsada oynuyan mı akıllı...yoksa koluna altın bilezik takan köylü kadın mı....tabiiki köylü kadın akıllı...
    soruda su olmalı hep....

bu ahval ve seriat içinde....sen yabancı yatırımcı ossan....doların dahada cıkmasına zemin hazırlıyan bu durumda.....

3.65 den dolar bozar....borsaya sokarmıydın....diyelim soktun...dolar fırladı 4.20 ye....eeee battın....SORU BU İŞTE.

İŞTE TAM BURADA....GEOPOLİTİC devreye girer....

birileri İRAN a fur....al sana 30 milyar dermi.....misal bu tabii....veya benzeri baska bir durum....

tehtitde hazır...REZA ZERRAP ve anlattıkları....

amerikan üst düzey yöneticilerin tümü israel deydi bu hafta....talimatları aldılar....

yoksa TRUMP impeach edilecek tehdidi altında gıvrasıyor...kongre ellerinde...derin devlet ellerinde...basın yayın ellerinde.

MAYIS cok şeye gebe....dur bakalım neler olacak...

hani fıkra varya usaglar....

adam eve gelir...karısına sorar...günün nasıl geçti diye....kadın anlatır....

ötöbüse bindim...bi adam gözlerini dikti bana....soyacak gibi baktı bana...der...

kocası....''yaaa dur bakalım neler olacak'' der....

karısı devam eder...ötöbüsden indim...adamda indi....apartmana girdim....asansöre bindim....adamda bindi der...

kocası gene...''yaaa dur bakalım neler olacak''...der...

karısı devam eder...eve girdim....adamda girdi...yatak odasına girdim soyundum makyajımı sildim....yataga girdim...adamda girdi...

kocası gene....''yaaa dur bakalım neler olacak''...der...

benimkide o fıkra....yıllardır biliyorum neler olacagını...emme...''dur bakalım neler olacak''...demektende kendimi alamıyorum.
    1917 ve yüz yıl sonra 2017....

bu araplar....1917 de....müslüman osmanlı halifesine karsı CİHADA cıkmışlardı...emir ingilizden.o cihadda feci bi kazık yediler...

bu araplar....2017 de....gene müslüman ülkelerde CİHADA cıktılar....emir israel den bu sefer...

1917 de bi fransız ve bi ingiliz....cetvelle sınırlar cızıp....bunnarı bitirdi....

2017 de....tam 100 yıl sonra....gene CİHADDALAR...Bu sefer cetvel İSRAEL in elinde....cızacak sınırları...

bi damla acıyorsam ********im bunnara....herşeyi hakediyorlar....ha ha ha....baslarında suudi ve qatar...dört nala ölümlerine gidiyorlar.
    Firundan yeni cikmis bu yazilar...

2.  Alıntı Originally Posted by Fıght clup Yazıyı Oku
    Müslümanlık kısmını tamamlayalım bir ayeti kerime ile!
    Bismillahirrahmanirrahim
    "Lekum dinikum veliye din" sana gelsin bu aywa
    Senin yaziyi okumus olman bile benim icin sereftir gocumm...

Abi sinci, boyle bir yazi yazildiginda Turkiya disindaki Musluman ulkelerde hatta Israil'de adami linc ederler. Murtedin cezasi taslanarak olumdur.

Ben burada Kemalizme cakan yazilar da yaziyorum. Bundan 30-40 sene once olsa cok sert tepkiyle hatta lincle bile karsilasabilirdim. Mesela lisedeyken inkilap tarihi dersi vardi. Hoca, Ataturk'un pek cok sozunu ezberleyeceksiniz demisti. Gerek yoktur diye karsi cikmistim. Hoca beni surukleye surukleye mudur muavininin odasina goturdu.

Mudur muavini 1, 85 boyunda dev gibi Safranbolulu bir kadin, nobetci oldugu zemanlar elinde bir zopa, okulun bahcesine cikar, "essek zipalari" deye bizi kovalardi. Kocasi emekli olmus, emeklilikten sonra ickiyi fazla kacirmaya baslamis, adami essek sudan gelinceye kadar dovmus, evden kovmus, sonra da bosamis. Bu olay Fenerbahce Lisesinde oluyor biliyon nu.

Neyse...Inkilap tarihi hocasi efendim didi, bu zirtapoz Ataturk'e laf soyledi. Mudur muavini kadin bana dondu :"Ulla sen kimsin didi, Ulla dedi adami asarlar be dedi. Yarin ezberleyip, gelip burada soyleyeceksin didi. Senin saclarin da uzamis falan deyo. Defol git dedi sinifina...

Hoca beni siniftan cikarip suruklerken, koridorda once bir baska mudur muavininin odasina goturmustu. Onun kapisi kilitliydi, yerinde yoktu. Sayet yerinde olsaydi kesin okuldan kovulmustum.

Safranbolulu kadin mudur muavini ise beni okuldan kovulmaktan kurtarmisti.

Bizim milletimiz guzel bir millettir abi. Ne kadar laf caksam da beni dindari da sever, Kemalisti de sever. Samimi, durust oldugumu anliyorlar, yazdiklarimi olgunlukla karsiliyorlar.

Didigim gibi milletimiz guzel bir millettir.

3. Tüm forumun 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramını ve Regaib Kandilini kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim.

4. Galile Galileo ne diyor: "Siz dünya dönüyor deseniz de dünya dönüyor, dönmüyor deseniz de."

5. BBC Türkçe†@bbcturkce
    #CANLI Marine Le Pen: âFransa'nın varlığı tehlikede. Değişim Hollande'ın mirasçısı ile gelmeyecek.â
    http://www.bbc.com/turkce/live/haber...b0c4062e8c7edf

Araştırma şirketlerine göre favori Macron
    Basım saati
    0:12
    Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu sonrası yapılan iki kamuoyu araştırması da ikinci turda Emmanuel Macron'un net bir şekilde favori olduğunu gösteriyor.

İki araştırma şirketinin araştırma sonuçları şöyle:

Ipsos Sopra Steria: Macron yüzde 62 - Le Pen 38

Harris Interactive: Macron yüzde 64 - Le Pen 36
    Fransa'da Sosyal Demokratlar % 6'ya dusmus. Arastirma sirketlerine gore Macron kazaniyor. Fikrimi degistirecek degilim, basindan beri Le Pen'in kazanacagini iddia ettim.

Nasil olacagini bilmem, Ayvagobek doktrinine gore Le Pen kazanmali. Le Pen kazanacak....

6. orhan aydın†@orhanaydin6
    24 Nisan Pazartesi gününden itibaren
    Muayene katılım paylarına %60.
    İlaç katılım paylarına %70 zam!
    Yeni Türkiye Uçuyor.

7. Sn.Ayvagöbek alın size yeni konu

http://www.defenseone.com/ideas/2014...ilitary/76631/

Aynı anda herkes asker dizisi yapmış hayırdır...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

8. Medeniyet dedigimizde Bati medeniyetini anliyoruz. Ulasmaya calistigimiz muassir medeniyet odur.

Sunlarin gelistirilmesinden ibarettir: tarım ve ticaret, at ve araba, madeni para ve akreditif, el sanatları ve sanayi, yasa ve hükümet, matematik ve tıp, şırınga ve drenaj sistemleri, geometri ve astronomi, takvim ve saat ve takımyıldızlar, alfabe ve yazı, kâğıt ve mürekkep, kitaplar ve kütüphaneler ve okullar, edebiyat ve müzik, heykel ve mimari, sırlı çömlek ve incelikli eşya, tektanrıcılık ve çokeşlilik, kozmetik ve ziynet, dama ve zar, on-kukalı bowling ve gelir vergisi, süt-annelik ve bira.

Bati medeniyetini Aryan'lar kurmadilar. Babil ve Misir'dan aldilar. Babil ve Misirlilar ise Sumer'den aldilar. Yani iddia edildigi gibi medeniyeti Yunan baslatmadi. Yunan, daha once olusturulmus 3000 yillik medeniyeti savas ve ticaret yoluyla arakladi.

1923'de Cumhuriyeti kurduk. Muassir medeniyeti hedefledik. Bir marş yazildi, TBMM'de okundu, alkislar esliginde milli marş olarak kabul edildi. Istiklal marsi denildi.

Bu marsta su yaziyor :"Medeniyet dedigin tek dişi kalmis canavar."

Sayfa 97/218 İlkİlk ... 47879596979899107147197 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •