Sayfa 977/985 İlkİlk ... 477877927967975976977978979 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 7,809 - 7,816 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Memur ne kadar zam alicak bilen varmi?
    Bildiğim kadarıyla zammı işçi emeklisine arkadan, memur emeklisine de Mehmet Bahçeli'nin dediği gibi önden yapıyorlar.

O nedenle işçinin ki belli (geçmiş 6 ayın enflasyon rakamı) iken sanırım memurunki kısmen gelecek dönem enflasyon tahmini de hesaba katılarak belirleniyor. Yani cari enflasyona bakarak net bir şey söylemek mümkün değil.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

2.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Memur ne kadar zam alicak bilen varmi?
    memurun ne alacağını sadece bir aile belirleyecektir. Onlardan başkası bilemez. Belki biraz ileri olacak ama memura da hak be kardeşim. Ben de emekli memurum. bazen dernekte konuşulanlara dayanamayarak kalplerini kırıyorum. Yaşlılarımız ''ALLAH devlete zeval vermesin, hiç para vermeseler ne yaparız '' diyorlar. Bu adamlarda bu kafa oldukça ben olsam zam felan yapmam.
    Memleket zorda, ekonomik savaş veriyoruz, sizden fedakarlık bekliyoruz dendiğinde, elindeki ekmeğin yarısını veren bir halk '' iyi de benim zaten kuru ekmeğimin yarısını istiyorsun ama, sen yaş pastadan neden vazgeçmiyorsun '' demedikçe her yıl bir bahane ile yoksullaşmaya devam eder.

dolar düştü ama esnaf ürün fiyatlamasını doların 6.50 7 seviyelerinde sabit tuttu ! Dolar yükselirken her hafta zam yapan damacana su bayileri dolar inerken sessizler !!

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    dolar düştü ama esnaf ürün fiyatlamasını doların 6.50 7 seviyelerinde sabit tuttu ! Dolar yükselirken her hafta zam yapan damacana su bayileri dolar inerken sessizler !!
    neden ? çünkü "fiyatlama davranışının bozulması" denen şey bu. MB nin görevi " fiyat istikrarını sağlamaktır"
    MB görevini yerine getirdi mi , veya getirecek mi ? Daha doğrusu, MB ancak bağımsız olursa görevini yerine getirebilir. MB bağımsız mı ? Bundan dolayı %25 stopajsız faize rağmen 50% oranına ulaşan DTH mevcut ülkede. Kimse TL ye güvenmiyor. Kurdaki düşüşün kalıcı olacağına kimse inanmıyor. Bir süre sonra dolar yine yükselecek, bunda herkes hemfikir. Ancak "bir süre" nin ne kadar bir süre olduğuna yönelik anlaşmazlık var. Siz parayı geri ödeyeceğine emin olduğunuz bir tanıdığınıza %20 faizle 5 yıllığına borç verir miydiniz, yani 20% ile 5 yıllık devlet tahvili alır mısınız ? peki 8% dolar faizi ile dolar olarak borç verir misiniz ? yani hazine eurobondu alır mısınız ? işte cevap bu.

Duhul
    Nov 2017
    İkamet
    Ankara/Kişinev
    Gönderi
    780
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Türkiye klasiği bahri üstat..Şaşmamak lazım...Elektriğe kilitledikleri %50 zammın yüzde onu bile geri alınmadı....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    http://www.doviz724.com/turkiye-cds-...rimi-puani.php

Buradan CDS leri gun sonu da olsa izleyebiliyorum.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    https://www.bloomberght.com/haberler...tlar-347-artti

Enflasyon artis orani dusmus.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY