Bende gıda sektörü bağlantılı 3 hisse seçtim.
Mart ayında.
Alklc,Armgd ve Mopas( ki Mopas'ı nisan başı esprili yazdım)
Seçtiğim bi tık fazla sermaye koyduğum Armgd oldu.
Digerler pide parası kazansın babında.
Sonuç cimicik aldıklarım %100 yakinladi.
Emekli maaşı yatırdığım Armgd İşçi arkadaşın eşseklerinden de Eşşek çıktı. Şimdilik!!
✅ Sonuç ve Öneri
Kriter En Uygun Hisse
Güvenli ve kurumsal yapı TATGD
Yüksek potansiyel ama riskli FADE
Kısa vadeli fırsat aranıyorsa TUKAS (ancak çok dikkatli olunmalı)
Tavsiyem: Eğer riskten kaçınıyorsan ve istikrarlı büyüme arıyorsan TATGD daha mantıklı.
Daha yüksek risk alırım, ani çıkışlara oynarım diyorsan FADE bir ihtimal olabilir ama bilançosu zayıf.
TUKAS ise toparlanmazsa sermaye erimesi yaşatabilir.
yapay zeka yorumu
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
✅ Sonuç ve Öneri
Kriter Öne Çıkan Hisse
Uzun vadede defansif, risksiz yatırım ALKLC ✅
Kısa vadeli trade / yüksek risk ARMGD âš*ï¸
Orta vade, büyüme potansiyeli olan MOPAS ✔ï¸
Karar önerisi:
Risk düşük olsun, sağlam bilançolu ve temettü potansiyelli bir yatırım arıyorsan: ALKLC.
“Volatiliteyi kullanırım, kısa vadede sert yükseliş bekliyorum†diyorsan: ARMGD ama çok dikkatli ol.
"Perakende sektörünün büyümesini istiyorum ama ucuzdan girmek isterim" diyorsan: MOPAS düşünülebilir.
yapay zeka yorumu
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Bir hisseyi alırken neyi var neyi yok. Mali durumu patronu kim hepsini bilmek gerekir. Fade nin geçen yıllarda 100 milyona yakın sadece kira geliri vardı. TÜFE ye göre bu sene 150 milyon gelebilir. Ama patronu mu speği mi çok sıkıntılı geçen ay %5 tek kademe de 11,59 bastı geçti. Hisse tamamen kontrol altında önce sopayla kovalıyor sonra hareket ediyor
Eğer gözlerim yanlış görmediyse tat in stoğu ve ürün gamı genişlemesi daha fazla. Aslında üçü de çok iyi. Kıyılmaz her birinin diğerinden ayrı güzelliği var. Siyasi sıkıntı olmayacağını bilsem gözü kapalı alır yatarım da heybeden turplar büyüyerek çıkarsa sıkıntı
Tat ile mukayese ettiğimde tat armgd nin sattığını satıyor. Üstüne salça ve soslar var. Geçen sene 1,8 TL ye domates aldı bunlar. Stoğu doldurduysa ve domates fiyatları artacaksa çok iyi kâr yazar. Geçen sene domates çok kötü sezon geçirdi üretici baya zarar etti. Ettiği zarar sebebiyle ekmediyse anormal fiyatlar görebiliriz. Ben bunu her zaman dikkate alırım ve evdeki salça stoğum iki yıldan fazla olur.
Yer İmleri