Sayfa 99/472 İlkİlk ... 4989979899100101109149199 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 785 - 792 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Türkçesi asgariden de ödesen tavandan da zaman içinde maaşlar birbirine yakınsamış...Büyümeden kendileri hariç kimse faydalanamamış.Tavandan ödeyene fena kazık atmışlar..Hala atmaya da devam ediyorlar...

2. 7600 günüm var ve sigortam yüksekten yatıyor. Potansiyel emekli maaşım 15.000 TL üzerine çıkmış. Muhtemelen Ocakta 20 binin de üzerine çıkacak. Ama bu enflasyon böyle devam ederse bu rakamlar ile geçinilip geçinilmeyeceğini bile tahmin etmek zor.
    Bugünün 50.000 TL maaşı alım gücü olarak 2 yıl öncenin 15.000 TL sine denk geliyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3. Bazılarının anlamadığı, kafasına girmeyen konu şudur.

Eskiden tabandan ve tavandan prim ödense bile emekli maaşları arasında 1,5 katı fark oluyordu.

Şimdi ise, 3,500 taban emekli maaşı ise, 20 bin alan da var(8-9 bin günü olan ve primi hep tavandan yatmış olanlar). Kendi alacağım emekli maaşını hesaplatıyorum, hadi benim 6500 günüm var...yukarıda belirttiğim çalışma günü olup, emekli olan ve şu an 20 bin maaş alan(temmuz maaşı), bir sürü arkadaşım var.

Hala, bık bık konuşmanın anlamı ne? Hadi zeka desem, burada herkes üni mezunu...Yoksa art niyet mi var?

Yeni yasa, maaş bağlanma oranlarını düşürüp, emeklilik yaşını yükselttiği için eleştirilebilir. Ama eski sisteme göre daha adil olduğu nettir. Hele hele hayatı boyunca maaşlı çalışan, maaşı üzerinden vergisini kuruşu kuruşuna ödeyen(maaşını düşük göstermeyen) beyaz yakalı kesim için bu emeklilik yasası çok daha hakkanyetlidir.

Yani ne kadar ekmek o kadar köfte..eskiden vergisini tam ödeyen,sigortasını tavandan ödeyen adam, maaşını en düşükten ödeyen emekliyi fonluyordu...şimdi herkes ne kadar maaşından vergi ödüyorsa, o kadar maaş alıyor..bu kadar basit.

hala, yok yüksek maaş alanla düşük maaş alan birbirine yaklaşacak, arada fark kalmayacak deyip milleti yanlış yönlendirmeyin..geri zekalı değilseniz, art niyetlisiniz demektir..ikisinden birini ya kabul edin, ya da boş boş konuşmayın.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Türkçesi asgariden de ödesen tavandan da zaman içinde maaşlar birbirine yakınsamış...Büyümeden kendileri hariç kimse faydalanamamış.Tavandan ödeyene fena kazık atmışlar..Hala atmaya da devam ediyorlar...
    kardeş bu eski yasaya göre emekli olma durumu..1999 ve 2008 deki yasa sonrası en düşük ile en yüksek arasındaki fark 6-7 katı bulabiliyor. zaten yeni yasa bu açıdan çok daha adil, kim ne kadar prim ödüyorsa(maaşını tam gösterip vergisini yüksekten ödüyorsa) o kadar yüksek maaş alır..bu kadar net.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. Beyaz yakalı kesim için son 25 yılda çıkan tek göreceli avantaj sağlayan yasa..Bu bile beyaz yakalı kesim tarafından yerin dibine sokuluyor, Allahım aklıma mukayet ol!

Hadi, bu yasa ile maaş bağlanma oranları düştü, emeklilik yaşı arttı vs dense tamam diyeceğim. Bu tüm çalışanlar için kötü oldu. Ama maaşı yüksekten yatan ve tam olarak yatan, kayıtlı kuyutlu çalışan kesim için emeklilikte büyük avantaj sağladı bu yasa. Bunu bu başlıkta defalarca yazdık, hala aynı şeyleri, cahilce papağan gibi tekrar edenler var. Sinir olmamak elde değil.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Beyaz yakalı kesim için son 25 yılda çıkan tek göreceli avantaj sağlayan yasa..Bu bile beyaz yakalı kesim tarafından yerin dibine sokuluyor, Allahım aklıma mukayet ol!

Hadi, bu yasa ile maaş bağlanma oranları düştü, emeklilik yaşı arttı vs dense tamam diyeceğim. Bu tüm çalışanlar için kötü oldu. Ama maaşı yüksekten yatan ve tam olarak yatan, kayıtlı kuyutlu çalışan kesim için emeklilikte büyük avantaj sağladı bu yasa. Bunu bu başlıkta defalarca yazdık, hala aynı şeyleri, cahilce papağan gibi tekrar edenler var. Sinir olmamak elde değil.
    hocam bu konudaki iyimserliğiniz gözlerimi yaşartıyor gerçekten.

ortada EYT gibi bir hukuksuzluk/ gerçeklik varken
    neredeyse tüm maaşlar asgari ücrete yakınsarken
    emekli maaşlarında alt limit sürekli yükseltilip, gelecekte enflasyon sebepli yükseltilmek zorunda kalacakken.
    şu veya bu şekilde IMF gelip ülkeyi biçecekken.

inşallah biz haksız çıkarız.

7.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    hocam bu konudaki iyimserliğiniz gözlerimi yaşartıyor gerçekten.

ortada EYT gibi bir hukuksuzluk/ gerçeklik varken
    neredeyse tüm maaşlar asgari ücrete yakınsarken
    emekli maaşlarında alt limit sürekli yükseltilip, gelecekte enflasyon sebepli yükseltilmek zorunda kalacakken.
    şu veya bu şekilde IMF gelip ülkeyi biçecekken.

inşallah biz haksız çıkarız.
    Kardeş ülke zaten kamboçya olmuş. Hele beyaz yaka için zaten felaket bir ortam var. Mevcut dertler yetmiyor mu, ilerisi için de ilave karamsarlıklar ekliyorsun. Burası zaten dip, daha da kötü olacak demenin anlamı yok. Bu kafa devam ederse ülkede üni mezunu kafası çalışan adam kalmaz 10 sene sonra.

Yani ben çok iyimser değilim de, senin gibiler gereğinden fazla, hatta hastalık düzeyinde karamsarsınız bence.

8. Danışmanlık Portresi - 63
    Danışanım 1963 doğumlu 1984-2000 arasında 3000 gün kadar SSK'sı, 2000-2007 arasında 2600 gün Bağ-Kur'u olan ve 2008-2019 yılları arasında yurtdışında çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen bir erkek sigortalı. Ne yazık ki direkt Kuruma gitmiş ve 2021 yılında emekli olmuş. Şimdi diyor ki "SSK dönemimde hep tavandan prim ödendi, maaşım neden 2900 TL kadar?" Yanıt ve suçlu emeklilik planlamasızlığı. Öyle yapmış ki bize bir adım atacak yer bırakmamış. Başvuruyu yapmış, düşük bulup beğenmese de bağlanan aylığı çekmiş ve Bağ-Kur emeklisi olarak SSK dönemindeki tavandan ödenmiş primleri adeta çöpe boca etmiş. Neden böyle olduğunu yasa çerçevesinde ve anlayabileceği bir teknik ile anlattım. Aslında 2019 öncesinde gelse hemen, az biraz çalışma ve biraz da borçlanma ile 2-3 ay içinde SSK emeklisi olup bunun iki katı kadar aylık alabilecek iken yola gözleri kapalı devam etmeyi tercih etmiş. Bu aşamadan sonra yapacak bir şey olmadığını üzülerek belirttim.

Şevket Tezel
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 99/472 İlkİlk ... 4989979899100101109149199 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •