Yatay kovan üretti, iki kat bal elde etti
Karadenizli arıcı kendi ürettiği yatay kovanlarla, normal kovanlara oranla 2 kat bal elde ediyor.
http://www.star.com.tr/yasam/yatay-k...haber-1212022/
|
![]() |
Aydın'da iki kadın yeni bir arı ırkı geliştirdi. İnsana karşı uysal, ancak çalışkanlıkta oldukça becerikli olan yeni arı ırkının arıcılık ve bal sektörünü canlandırması hedefleniyor.
http://www.milliyet.com.tr/aydin-da-...onomi-2442188/
Yatay kovan üretti, iki kat bal elde etti
Karadenizli arıcı kendi ürettiği yatay kovanlarla, normal kovanlara oranla 2 kat bal elde ediyor.
http://www.star.com.tr/yasam/yatay-k...haber-1212022/
Arıcılık işinde para var yakın zamanda teşvikler ile girmeyi düşünüyorum.
en guzel işlerden paradan ziyade keyif vericide
''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar
Sadece para için o arının iğnesi yenmez. Sevmek lazım arıyı, işi, doğayı. Yoksa sırf para için ise git bir malzeme satan dükkan aç. Oradan da para kazanırsın.
Arıcı, ince düşünen, strateji kuran, gördüğünü iyi okuyan analiz eden birisi olacak. Gerçekten arıcılık severek yspilirsa çok zevk veren bir iştir.
|
![]() |
Arıcılık güzel iyi para var diyen arkadaşlar bi ses verin hele ne kadar kazandınız)
Özellikle bal seven arkadaşlar, bal yemek istiyorsanız balı tanıdığınız arıcıdan alın. Market balları ısıl işlem görmüş ölü ballardır. Sadece tatlıdır, Bal yemek istiyorsanız baldaki o kovan kokusunu almalısınız. Ayrıca balda hile bitmez, Evet büyük şirketler balları analiz ile alırlar, ancak analizde bazı değerler özellikle şekerle ilgili olanlar üst sınırın baya altında çıkar, yani bala şeker karışmadığını doğal olduğunu gösterir ve %20-30 a yakın marj vardır. Yani bu şu demek, analizden sonra siz kötü niyetli iseniz bu marjı kapatabilirsiniz
Tekrar analiz yapılsa bile değerler sınırda çıkar ve kimse sizin bala bişeyler kattığınızı ispatlayamaz. Kaldıki analiz üstüne de kimse ne analiz yapar, ne analiz ister.
Yer İmleri