öyle açýklamalar egrçekleri gizlemeye yetmez.
öyle açýklamalar egrçekleri gizlemeye yetmez.
bir halt olacaðý yok.
Ali Koç: Transferlerimizin eleþtirilmesi için henüz çok erken. Lugano'yu, Edu'yu ilk geldiði zamanlarda hatýrlayýn. Biraz sabretmek gerekiyor.
Ali Koç: Skor yorumculuðu hatta skor taraftarlýðý yapýlýnca çok olumsuz ifadeler olabiliyor. Biz bu maçlarda ayný futbolla farklý sonuçlar da alabilirdik.
Ali Koç: 11 yeni transfer yaptýk. Genç futbolculara yöneldik. Slimani ve Ayew gibi tecrübeli isimleri de kadroya katarak böyle bir oluþum oluþturduk.
Ali Koç: Haftaya Sivasspor maçýna sponsorla çýkacaðýz. Yeni bir kaynak olacak
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ali Koç: Yeni kaynaklar yaratmamýza raðmen Mart'tan sonrasýný hala göremiyoruz, nasýl döneceðiz bilmiyoruz...
Tribündeki arkadaþlara söylüyorum; aþmamýz gereken çok engel var.
Ali Koç: Taraftarýmýzýn Fenerbahçemize sahip çýkmasý gerekiyor. Bu kulüp anlýk reflekslerle yönetilemez.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Ali Koç: Ersun Yanal hocamýz bizim planlarýmýzda yok. Dün olmadý bugün de olmayacak.
Ali Koç: Cuma günü yapýlan kadro dýþý ve göreve son verilme duyurusunu bilerek yaptýk. Detaylarý bilerek vermedik. Bir plan dahilinde yaptýk. Ýyi de oldu. Dostumuzu düþmanýmýzý gördük. Þimdi söz sýrasý bize geldi
Ali Koç: Aykut Kocaman'la geçen sezon sonunda konuþtuk, konuþtuðumuz konulardan birisi de teknik ekibiydi. Hocamýz, teknik ekibinin gayet baþarýlý olduðunu ifade etti.
Ali Koç: Aykut Hoca, teknik ekibi hakkýnda 'haklarýný koruyun' diye ricacý oldu biz de kabul ettik. Sezonun açýlýþýna birkaç gün kala bu ekip istifa etti.
Ali Koç: Ne deðiþim yapmak istesek bir dirençle karþýlaþtýk. Samandýra'da futbolcu ve personele de bu durum yansýdý. 7-8 kiþilik bir ekipti.
Ali Koç: Bu arkadaþlar yeni gelenlere fark edilir þekilde yardýmcý olmamaya baþladýlar. Arka arkaya olumsuz sonuçlar da gelmeye baþladý. Takým içinde ne yapabiliriz diye konuþulurken Turay Altay 'Banane! Fenerliler düþünsün' diyor. Olabilir anlýk bir tepki ama devamlý söyleniyor.
Ali Koç: Yardýmcý antrenörlük dýþýda, saha antrenmanlarýnda umursamaz tavýrlar oldu. Maça yorgun çýktýðklarýný söyleyen oyuncular oluyor. Bunu da performans antrenörü Alper Aþçý'ya iletiyorlar. Alper Aþçý da bunu teknik ekibin istediðini söylüyor.
Ali Koç: Görevlerine son verdiðimiz antrenörler sorumluluklarýný yerine getirmiyordu
Ali Koç: Takým stada geldiði sýrada soyunma odasýnda yerde bir halý gören Cocu'nun yardýmcýlarý 'Bu ne?' diye sorunca bu arkadaþlar 'Beþiktaþ maçý sonrasý hocanýn cenazesini bu halýya saracaðýz' açýklamasýný yaparak dalga geçiyorlar.
Ali Koç: Biz bu hocalarla devam edemeyeceðimizi düþünürken içeriden bilgi sýzdýðýný da düþünüyoruz. Cuma günü mesai sonu görevlerine son verdik. Samandýra'ya giriþlerini de yasakladýk.
Ali Koç: Görevine son verilen antrenörlerden birinin bilgisayarýnda 28 Haziran'dan bu yana takýmýn tüm idman ve verilerinin dýþarýya sýzdýrýldýðýný saptadýk.
Ali Koç: Samandýra'daki bütün bilgiler toplanýyor. Geçen senenin bütün idman verileri, performans verileri de silinmiþ. Neden sildiniz diyoruz 'Hafýza yok' dediler.
Ali Koç: Taraftarýmýza sesleniyorum. Siz tribünde baðýrýp çaðýrýrken görün biz nelerle uðraþýyoruz. Bizim iyi niyetimizden þüphe etmeyin. Belki biraz zaman alacak ama her daim bize destek olun.
Ali Koç: Gelelim oyuncularýmýza; Aatif ve Dirar... Disiplinsizlik, ciddiyetsizlik ve performans yetersizlilikten kadro dýþý býrakýldýlar. Gözlemlediðim kadarýyla en mutsuz günlerimizde bile bu iki oyuncu þen þakraktý.
Ali Koç: Dirar mesela; milli takýmdan geç dönmesi, takým toplantýsýna katýlmamasý, verdiði mazeretin geçerli olmamasý. Göztepe maçýnda oynadý, beðenilmedi. Ertesi maçta kadroya alýnmayýnca hocaya gidip 'Ben artýk tatildeyim' demesi...
Ali Koç: Aatif, Dirar'ýn oynamasý için lobi yaptý. Takým içinde gruplaþmalar oluþturdu.
Ali Koç: Gelelim Volkan Demirel konusuna...
Dünyada pek çok yýldýz oyuncu var. Uzun yýllar kulüplerine hizmet eden daha fazla aidiyet ve sorumluluk alan oyuncular vardýr.
Ali Koç: Ne Damien Comolli ne de Phillip Cocu benim inanmadýðým bir kararý bana aldýramaz.
Ali Koç: Ben Volkan'ýn deðiþim sürecinde toparlayýcý rol oynayabileceðini düþündüðüm için sözleþmesini uzattým. Kendisinin de bir hayali vardý 40 yaþýna kadar Fenerbahçe'de oynamak istiyordu.
Ali Koç: Sezon baþýnda pek çok aksi görüþe raðmen Volkan'ýn sözleþmesinin uzatýlmasýný istedim.
Ali Koç: Volkan Demirel kendisinden beklentimizi karþýlayamadý.
Kayserispor maçýndan sonra o da konuþtu. 'Takým olamadýk' dedi. Sen ne yaptýn takým olmak için?
Ali Koç: Takýmý yemeðe çýkardýn mý? Sportif direktörle konuþtun mu? Yok! 'Neden?' diye sordum 'Rahatsýz etmek istemedim.' dedi. Sen her yerde her þeyi rahatça söylüyorsun.
Ali Koç: Volkan'dan beklediðimiz takým ruhunu yaratma görevini kendisinden göremedik.
Ali Koç: Dergi yazýsýný yazarken Samandýra'dan bir haber geldi. Volkan Demirel, Phillip Cocu'nun yardýmcýsý Erwin'in üzerine yürümüþ. 'Neden yaptýn Volkan?' diye sorduðumuzda 'Ters ters bana bakýyordu' diye cevap verdi.
Yer Ýmleri