Söyleyecek çok lafýn var ama Yorumsuz ..
https://twitter.com/zerdacal/status/...298801153?s=21
Söyleyecek çok lafýn var ama Yorumsuz ..
https://twitter.com/zerdacal/status/...298801153?s=21
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ben Mhk olayým o 4. Hakeme bir daha maç vermem .. Yazýk haline bak..
https://twitter.com/solaksagacik/sta...153866241?s=21
Son düzenleme : MedwiG; 03-11-2018 saat: 21:01.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
https://twitter.com/i/status/1058663922616676354
seyircide futbolculara vurmuþ sahasýda 3-4 maç kapanmalý
bir halt olacaðý yok.
Dün oynadýðýmýz derbi maçýnda hayatýný kaybeden taraftarýmýz Koray Þener’in ailesine ve yakýnlarýna birkez daha baþsaðlýðý ve Allah’tan sabýr dileriz. Camia olarak yaþadýðýmýz üzüntü herþeyin ötesindedir. Yarýn, önce stadýmýzdaki törenle, sonrasýnda ise Kocaeli'nde kendisini sonsuz yolculuðuna hep birlikte uðurlayacaðýz.
Maç sonunda Baþkan Vekilimiz, teknik heyetimiz ve futbolcularýmýz da yaþadýklarý derin üzüntü nedeniyle, yaptýklarý açýklamalarda maçla ilgili deðerlendirmelere ve maç sonu yaþanan olaylara doðal olarak detaylýca deðinmemiþtir. Ancak maç sonunda rakip teknik direktör ve yöneticisinin yaptýðý açýklamalar etraflýca deðerlendirildiðinde ve de rakibimizin sosyal medya hesaplarýnýn yaptýðý paylaþýmlar göz önünde bulundurulduðunda, bu sezon bu tarz açýklamalar yapmama konusunda özellikle hassasiyet göstermiþ olan kulübümüzün, bugün bazý noktalarý açýklýða kavuþturmasýný mecbur kýlmýþtýr. Zira, baðýrýp çaðýranýn, sesi en çok çýkanýn haklý görüldüðü futbolumuzun mevcut ortamýnda iyi niyetli yaklaþýmlar suistimal edilmektedir.
Öncelikle, resmi sosyal medya hesabý paylaþýmlarý ile, attýðýmýz ikinci gol öncesi taç konusunda hakem hatasýndan yakýnan rakibimizin ikinci golünün tartýþýlmayacak yanlýþ bir korner kararý ile geldiðini kendilerine ve kamuoyuna hatýrlatmak isteriz. Topa vuran rakip oyuncu bile kendi yarý sahasýna dönmeye yöneldiði bir sýrada yanlýþ korner kararý verilmiþtir. (Ek:Video1)
Maçýn son dakikalarýnda, futbolcumuz Soldado ile rakip oyuncu Belhanda arasýnda yaþanan olayda Belhanda’nýn Soldado’ya önce dizleriyle tekme atmasý, sonrasýnda hareketini sportmenlik dýþý þekilde devam ettirmesi ve ardýndan iki futbolcu birbirleriyle ayakta gerilim yaþarken karþýlýklý olarak yüzlerinden tutup ittirmesine raðmen Soldado’ya kýrmýzý kart verilip Belhanda’nýn cezasýnýn sarý kartla geçiþtirilmesi açýk ve net þekilde adaletsiz ve haksýz bir tutumdur. (Ek: Video2)
Maç sonunda futbolcumuz Jailson haklý bir þekilde kýrmýzý kart görmüþ olup, yaptýðý sportmenlik dýþý hareketin cezasýný çekmiþtir. Ancak, rakip oyuncularýn bir kýsmýnýn Jailson’u darp etmeleri ve bununla da yetinmeyip saha içinde kovalamalarýna raðmen sadece Ndiaye’ye kýrmýzý kart verilmesi ve kalecimiz Harun Tekin’e diziyle tekme atan, sonrasýnda da Barýþ’ý itekleyen Ryank Donk baþta olmak üzere diðer oyunculara sarý kart bile çýkmamasý, bu kararlarýn nasýl ve hangi mantýkla alýndýðýnýn sorgulanmasýný gerektirmektedir. (Ek: Video3)
Fakat bu kararlardan çok daha önemlisi ve muhtemelen bu adaletsiz kararlarýn da arkasýnda yatan neden ise; özellikle 2. yarýnýn neredeyse tamamýnda rakip takýmýn teknik direktörü Fatih Terim’in kendine ayrýlan çizgili alanýn dýþýna çýkýp, maçýn tamamýný taç çizgisi üzerinden yönetmesi, orta hakemin kararlarýndan sonra sürekli ve ýsrarlý olarak dakikalarca orta hakeme tacizkar eylemler ve söylemlerde bulunmasý, bununla da kalmayýp yedek kulübemize kadar gelip teknik heyetimizi ve oyuncularýmýzý da tahrik etmesine raðmen, tüm bu ihlalleri sebebiyle maçýn orta hakeminden tek bir uyarý bile almamýþ olmasýdýr. Ayný þekilde rakip teknik direktörün yardýmcýsý da sürekli olarak rakip teknik direktör ile bu eylemlerde birlikte hareket etmiþ olmasýna raðmen, orta hakemden tek bir uyarý dahi almamýþtýr.
Herhangi bir müsabakada, bir teknik direktör veya yardýmcýsýnýn, maç esnasýnda spor ruhundan uzak adeta bir sokak kabadayýsý edasýyla hareket etmesine raðmen hakemin bir deðil birden çok defa yapacaðý ikazlar ve sonunda alacaðý kararlar bu kiþilere dün akþam maalesef uygulanamamýþtýr. Bu imtiyazlý kiþilere gerekli yaptýrýmlarýn uygulanamamasý sonucunda da, rakip teknik direktörün ve yardýmcýlarýnýn ihlalleri maçla sýnýrlý kalmamýþ, maç sonunda yayýncý kuruluþ görüntülerinde de açýkça sabit olduðu üzere, rakip teknik direktör, futbolcumuz Soldado’nun kolunu sýkýp tehditler savurmuþ, yardýmcýsý ise birçok futbolcumuza sýrayla saldýrma giriþiminde bulunmuþtur. Tüm bu olaylar, yayýncý kuruluþun görüntülerinde de çok açýkça görülmektedir. (Ek: Video4 - Ek: Video5)
Tüm bunlar yetmiyormuþ gibi, maç sonunda da hakemlerin kararlarý üzerinden olmayan bir maðduriyet yaratma çabalarý da tüm kamuoyunun malumudur.
Daha önce birçok defa TFF'nin ve MHK'nýn yönetimsel anlayýþlarýyla ilgili görüþlerimizi aktarýrken dile getirdiðimiz hususlarýn yaþadýðýmýz bu olaylarla birlikte ne kadar önemli olduðu da bir kez daha ortaya çýkmýþtýr.
Türk sporunun ve futbolunun tüm paydaþlarý olarak, ancak; ortak ilke ve deðerlerimiz noktalarýnda, hep birlikte, tüm kulüplerimizi ve deðerlerimizi kapsayan, hiçbir kurum ve þahýsa ayrý bir imtiyaz tanýmayarak, hakkaniyetli ve adaletli bir yaklaþýmý benimsediðimiz takdirde ülkemize ve sporumuza yakýþan daha güzel günlere gidebileceðimize inanýyoruz.
Bu noktada, TFF ve MHK'dan dün yaþanan olaylar ve sezonun devamýndaki beklentimiz, hiçbir kulüp ve þahýsý imtiyazlý olarak görmeden, tüm kulüp ve yetkililerine eþit mesafede yaklaþarak Türk Futbolunu yönetmeleri ve bu konudaki kararlýlýklarýný da kendilerine baðlý olan tüm alt merciilere aktarmalarýdýr.
Unutumamalýdýr ki; Türk futbolunda güven ortamýný tesis etmek, adil rekabet ortamýný saðlamak, futbolumuzu kavga zemininden uzaklaþtýrma noktasýnda büyük önem teþkil etmektedir ve futbolumuzda bu ortamý yaratmada en büyük sorumluluk TFF’dedir.
Bunlarla birlikte, derbinin oynandýðý Türk Telekom Stadyumunda bizleri aðýrlayan Galatasaray Spor Kulübü Baþkaný Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyelerine göstermiþ olduklarý misafirperverlikten ötürü teþekkür ederiz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
https://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=62289
bir halt olacaðý yok.
Ahmet Çakar : Hasan Þaþ Futbolu býraktýktan sonra birden dibe vurdu ve cahil, eðitimsiz bir çocuk olduðu için tuhaf iþler yaptý. 10 sene önce Lugano ile yaþadýklarýný ve Acun Ilýcalý’nýn futbol turnuvasýnda yaþadýklarýný biliyorum. Hasan Þaþ, adam olsa, çýkar bir açýklama yapar. Cahil, tuhaf ve toplum tarafýndan þýmartýlmýþ bir adam, sonrasýnda da Instagram’dan açýklama yapýyor. Hasan Þaþ, ne takmýþ ne takmamýþ bilmem ama biz hükümdar deðiliz. Bugün elimde yetki olsa senin Türkiye’de futbolla ilgili tüm iþtigaline son veririm. Bunlar antrenörlük, menajerlik... Langýrt salonuna girer, karþýndaki çocuk fýrfýr yapar, onu döversin. Sen böyle bir adamsýn. Terbiye sýkýntýn var. Hasan Þaþ yaptýðý hareketi yolda yapsa, Skrtel onu doðduðu topraða kadar silkeleye silkeye götürür. Hasan Þaþ böyle bir adam. Bir de racon kesiyor.
futbolun fetösü feto terim in çomar köpeðidir hasan þaþ
bir halt olacaðý yok.
Milliyet : Fenerbahçe , Ersun Yanal ile anlaþtý
Yer Ýmleri