“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Fenerbahçe’nin Baþakþehir karþýsýndaki 11’i : Volkan - Ýsla- Neustadter - Neto - Hasan Alý - Mehmet Topal - Josef - Dirar - Giuliano - Atýf - Fernandao
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Her hafta ayý muhabbet sürecek valbuena nedne yok denecek
bir halt olacaðý yok.
Ali Koç'tan flaþ sözler... "F.Bahçeli deðiþim istiyor, ümidi de bende görüyor!"
Fenerbahçe Baþkan Adayý Ali Koç, bugün Büyük Kulüp'te çarpýcý açýklamalar yaptý... Koç, Afrin'de yürütülen operasyon ile ilgili de düþüncelerini dile getirdi ve þehit haberlerinin olduðu bir gündemde Fenerbahçe ile ilgili söyleyeceklerinin pek bir ifade taþýmayacaðýna dikkat çekerek baþladý konuþmasýna...
Sarý lacivertli kulüpteki son durumu deðerlendiren ve nasýl Fenerbahçeli olduðunu anlatan Koç, þunlarý söyledi...
- 11 þehit haberi aldýk. Ülkemiz adýna doðru bir operasyon. Ancak, bu þehitler varken söyleyeceklerim yüzeysel kalýyor.
- Abim Mustafa çok iyi futbol oynardý. Kamer Kaya isimli bir çalýþanýmýz vardý. Abimle beraber Fenerbahçeli yaptý bizi. Sabah 5’te kuyruða girip maça gittiðimiz de oldu. Yurt dýþýndan arýyordum. Radyoyu telefona yaklaþtýrýyorlardý. Babam faturalarý fark edince o iþ bitti.
- 6-0’lýk Galatasaray zaferimizin olduðu yýl 1907 Baþkaný oldum. 2006’da þampiyonluðu kaçýrdýðýmýzda sarý kýrmýzý ve siyah beyaz bayraklarla Fenerbahçe’ye küfür edede gidiyorlardý yollarda. Ertesi gün kýzým Leyla doðdu. O üzüntü ile doðdu mu, doðmadý mý bir þey anlamadým.
Ali Koçtan flaþ sözler... F.Bahçeli deðiþim istiyor, ümidi de bende görüyor
ALLAH UTANDIRMASIN
- Ben ve arkadaþlarým deðiþik bir yola çýktýk. Allah utandýrmasýn. Seçilirsek de seçilmezsek de Fenerbahçe’nin menfaatlerine uygun olsun.
- Seçilirsem Vehbi Koç’un söylediði gibi en büyük sermayem insan sermayesi olacak. Kulüpleri günlük yönetmek deðil mesele, onu iþin ehli insanlara verip onlarý denetleyebilmek önemli. Liderler görüþlerini belirtse bile farklý düþünselerle bile diðerleri ayný fikre bürünüyor. Vehbi Bey’in özelliði buydu. Herkesi dinler sonra karar verirdi.
- Sporun bir ruhu var. Dil rekabet, birlik ve beraberlik. Bugün kýþ olimpiyatlarýna bakýn K.Kore ve G.Kore ortak takýmla yarýþýyor. Duyduðum zaman inanamýyorum. Sporun böyle bir gücü var.
FENERBAHÇE BEREKETTÝR
- Fenerbahçe eskiden Anadolu’ya gittiðinde bereketti. Yeniden neden olmasýn? O birleþtiriciliði yine yapabilir.
- Kulübe son dönemde üye olanlar var. Deðiþim istiyorlar insanlar. Belki o ümidi bende görüyorlar. Fenerbahçe’nin üye sayýsý ne kadar artarsa o kadar iyi. Benim inancým Fenerbahçe’nin üye sayýsýnýn artmasý. Bu baðýmsýzlýðý artýracak. Bir heyecan var. Ýnþallah insanlarýn heyecaný kursakta kalmasýn.
EN YAÞLI BREZÝLYALILAR BÝZDE
- Teknoloji kullanýmý sporun da ruhunu deðiþtiriyor. Diðer liglerde rekabet var. Ama bu yapýcý rekabet. Lig seviyelerini, marka deðerini arttýrýyorlar. Bizim de bunu yapmamýz gerek. Ýngiltere’de müthiþ bir veri analizi yapýlýyor. Ýngiltere’de kulüplerde 74 adet kamera var. Buradaki verileri tüm kulüplere veriyorlar. Veri analizi için yapýyorlar. Biz neden bunu yapmayalým?
- Futbolumuz son kontratýný yapmaya gelmiþ oyuncularla dolu. En yaþlý Brezilyalý oyuncularýn oynadýðý lig bizim ligmiþ.
Avrupa’da kulüplerin zararý düþerken bizde 40 milyondan, 200 milyonun üzerine çýkmýþ durumda.
- E-Spor’da 1907 Fenerbahçe olarak takým kurduk. Dünya þampiyonasýna gittik. 300-400 milyon kiþi bir maçý izliyor. Beðenin, beðenmeyin adýný spor koymuþlar. Bunu takip eden müthiþ bir kitle var. Seçilirsem E-Spor’u yeni bir þube yapmak istiyorum. Avrupa’da 1. sýnýf bir çok kulüp buna yatýrým yaptý. 1907 Fenerbahçe’nin e-spor takýmý Fenerbahçe’nin. Ne zaman isterlerse alabilirler.
- Ýlk defa mevcut baþkanýmýzla rekabet edecek bir aday olduðu için bir heyecan var. Deðiþim isteyenler var. Bizden ileri ülkelerin sporda çok ciddi atýlýmlar var. Olimpiyatý kaybederken ben de oradaydým. Çok üzülmüþtüm. Ülkeler kaynaklarýný güçlü olduklarý branþlara yönlendiriyorlar. Neden Türkiye bunu yapmasýn?
FENERBAHÇE MARKASINI ÝLERÝYE TAÞIYACAÐIM
- Bence Fenerbahçe markasýný, potansiyelini çok daha ileri taþýyacaðýma inandýðým için bana oy verebilirler. Olmazsa olmazýmýz bu camianýn yeniden toparlanmasý. Fenerbahçe’nin en iyi dönemleri kenetlendiði dönemler. Tersi durumlarda baþarýsýzlýk olmuþ. Ýnsanlarýn yeniden loca, 1907 tribününe kombine almak için sýraya girmeli.
- Ýkinci konu mali yapý. Þu anda mali yapýmýz sürdürülebilir konumda deðil. Tek tesellimiz rakiplerimizin de ayný durumda olmalý. Büyük kulüpler doðru yönetilirse kendi kendini çevirecek konumda. Gerçekçi olmak gerek Avrupa’nýn devleri ile ayný durumda olamayabiliriz. Ama Benfica, Shaktar Donetsk kadar olalým.
Türk kulüplerinin artýk sermaye koyma zamaný gelmiþtir. Buradaki dezavantaj kulüpler dernek statüsünde. Fenerbahçe’ye hatýrý sayýlýr bir sermaye giriþi yapacaðým. Yapmalýyýz.
- Esas sorun seçildiðimiz takdirde baþlýyor. Bundan hep beraber kurtulabiliriz. Herkesin çorbada tuzu olacak. Sportif baþarýmýz kalýcý, sürdürülebilir bir baþarý olmasý gerek. Fenerbahçe’nin amatör þubelerdeki yapýsýný sürdüreceðiz. Esas sýkýntý futboldan kaynaklanýyor. Yanlýþ transfer politikalarý kesinlikle devam ettirilemez.
- Bu bütün kulüpler için geçerli. En önem verdiðim konu scouting. Büyük kulüplerin hepsi bunu yapýyor. Alt yapý olmazsa olmaz. Þimdi tohumlarý at 5-6-7 senede meyvesini alýyorsunuz. En az 2 döneme ihtiyacýmýz var. Bu da 6 sene demek. Ama bunu yaparken sportif baþarý þart. Yoksa bugün bana gelsin diyenler ne derler bilinmez.
FENERBAHÇE'NÝN RAKAMLARINI BURADA KONUÞMAM
- Seçilirsek bize inananlara nasýl layýk olacaðýz. Gece yatarken bunu düþünüyorum. Her þeyi baþaracaðýmýzý söyleyemem ama baþarabilmek için elimizden gelen her þeyi yapacaðýz. Fenerbahçe’nin rakamlarýný burada konuþmayacaðým. Bunun yeri Fenerbahçe kongresi.
- Financal Fair play bence bir fýrsattýr. Bizim gibi ülkelere daha sert uygulanýyor. Avrupa’da bir çok þeye göz yumuluyor. Kýsa vadede sýkýntý yaratsa da uzun vadede büyük fýrsat. UEFA da bunu herkese benzer þekilde uygulamalý.
BAÞKANIMIZ ELÝNDEN GELEN HER ÞEYÝ YAPIYOR
- Fenerbahçe 2 Temmuz’da gerek finansal açýdan gerek futbol anlamýnda rakiplerinden çok daha ilerideydi. Hisse fiyatlarýmýz düþtü. Futbolcularýmýz gitti. Bu zararýn tazmin edilmesi gerek.
- Baþkanýmýz elinden gelen her þeyi yapýyor. Ben de seçilirsem her þeyi yapacaðým. Allah o günleri düþmanýmýzýn baþýna vermesin. Bugün FETÖ’ye laf edenler o gün keyifler içinde Fenerbahçe’yi yerden yere vuruyordu. Fenerbahçe camiasýnýn ne kadar güçlü olduðunu gördük. Baþkanýmýz daha birinci günden ne þikesi memleket elden gidiyor dedi. Biz de kuyruðu dik tuttuk. Bundan Türk futbolu büyük zarar gördü. O zararýmýzý mutlaka tazmin etmeliyiz.
ÝMZA MESELESÝ...
- Benim istediðim imzalar aday olmak için deðil. Biliyorsunuz kiþilerle iletiþim kuramýyoruz. Bize listeleri veren yok mu, var? Ama bu bir suç. Maille gönderseniz bile hukuken yetmiyor. Seçim zamaný binlerce imza alalým diyoruz. Bunu bir kitlesel olarak düþünüyoruz. Çok iyi bir rakama geldi. Bu bizi çok ciddi motive ediyor. Burada imza vermeyenler lütfen girsin. Web sitemizden versinler. Bize gelen binlerce imzanýn yarýsýný biz yarýsýný gönüllüler yapýyor.
bir halt olacaðý yok.
Fenerbahçe Kadýn Voleybol Takýmýmýz, Vestel Venüs Sultanlar Ligi 19. hafta maçýnda Eczacýbaþý VitrA’nýn konuðu oldu. Takýmýmýz, Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan müsabakadan 3-1 maðlup ayrýldý.
3. seti berbat oynadýk geriside geldi
bir halt olacaðý yok.
Fenerbahçe Doðuþ’un yýldýz oyuncusu Jan Vesely, Turkish Airlines EuroLeague 22. hafta maçlarý sonunda “En Deðerli Oyuncu” oldu.
Vesely, Fenerbahçe Doðuþ’un Brose Bamberg’i 77-69 yendiði maçta 28 dakika parkede kaldý ve 26 sayý, 11 ribaund (8 hücum ribaundu), 1 asist ve 2 top çalma istatistikleriyle birlikte 36 verimlilik puanýna ulaþtý. Oyuncumuz, bu performansýyla haftanýn MVP’si olmanýn yaný sýra, verimlilik puaný alanýnda kariyer rekorunu da kýrmýþ oldu. Vesely, EuroLeague kariyerinde üçüncü kez haftanýn en deðerli oyuncusu oldu.
Yýldýz oyuncumuz, bu sezon EuroLeague’de 21 maça çýktý ve ortalama 29 dakika parkede kalarak, maç baþýna 13.8 sayý, 5.2 ribaund, 1.6 asist, 1.0 top çalma, 0.9 blok ve 17.8 verimlilik puaný ortalamalarý yakaladý.
bir halt olacaðý yok.
ibb nin valbuenasýda arda oynatmalarý hata
bir halt olacaðý yok.
yenersek çok iyi olacak
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri