“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Tablonun deðerlendirilmesi hakkýnda iki kelam edeyim
Tabloda sadece sinyali baþarýlý bir þekilde devam ettirenler bulunuyor. Sinyal geldikten sonra iptal olanlar yok. Sinyal geldikten sonra istenilen bir kritere göre senet tutulup satýþ kriteri kendinizce belirlenebilir. Ben son 5 günlük en düþüðünü yapanlarý seçtim. Yani son kolonda 5 ve daha yüksek deðer görülürse satýþ gerektirir. Alýþ içinse sinyal var mý kolonunda 1 ve kaç bar kolonunda 1 deðeri seçilir. Kaç bar seçeneðinin 1 deðeri almasý demek hissenin son günde sinyal verdiði yani henüz sinyal verdiði anlaþýlýr. Peki kaç bar kolonunda 1 deðeri olan birden fazla senet olursa nasýl bir seçim yapmalýyýz? Onun için de hacim göstergesine bakabiliriz ya da tabloda yer almayan bir kriter sizin tarafýnýzdan oluþturulabilir. Hacme bakmak istersek de 21 günlük ortalamasýndan % olarak en fazla uzaklaþan senetleri seçmek mantýklý olabilir. Bunun yanýnda kaçbar kolonu 1 den yüksek olup hacim kýrýlýmýný yeni yaþayanlar ya da kapanýþa göre verimini hala yükseltmemiþ olanlar seçilebilir. Son ayrýntý da hacim deðeri 21 günlük ortalamasý atýyorum 50.000'den ya da yine atýyorum 200.000'den büyük olanlar seçilebilir bu sizin tercihinizdir.
Konuya ilgi gösterenler için excel formatýný buraya yüklüyorum. Saygýlarýmla...
Ýlginç bir konu izlemeye aldým
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri