Arkadaþlar özellikle yabancý ETF ve endekslerin konuþulduðu bir watsapp, telegram, discord grubu veya forum var mý acaba? Link atabilirseniz veya ekleyebilirseniz makbule geçer. Tþk.
Tacirler, web platformu yenilemiþ. yeni gördüm. qnb finans yatýrýmýn platform altyapýsý ile ayný.
(eski platform da kullanýma açýk)
https://www.tacirler.com.tr/Kurumsal/online.aspx
Son düzenleme : Trade Shark; 12-06-2022 saat: 14:29.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Iþýk menkulün komisyonlarý:
Faiz gelirinin %30'unu alýyor. Bu durum TL'de bekleyip günlük al-sat yapanlar için hiç uygun deðil.
Aylýk hesap iþletim ücreti 31TL. Bu durum seyrek iþlem yapanlar için ve düþük portföyler için hiç uygun deðil .
EFT ücretli. en düþük 8,75tl+bsmv ile 138tl+bsmv arasýnda.
Virman ücretli. 8,75tl+bsmv.
Uzun vadeli bekleyenler desem yýllýk 372tl hesap iþletim ücreti iþi bozuyor ki bu rakamýn nereye çýkacaðý belli deðil. Aralýk ayýnda aylýk 8,40 tl, ocak-mayýs 2022 arasý 12tl. Þimdi aylýk 31TL.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Arkadaþlar merhaba,
Ben uzun vadeli yatýrým yapýyorum, Iþýk menkul'den hesap açtým ama bu aylýk hesap iþletim ücretinden haberim yoktu. Hiç iþlem yapmadan her ay bu tür masraf olmasý mantýksýz gelmeye baþladý bana. Kdv dahil 38-39 lira civarý bir kesinti yapýyor.
Bazen 1 yýlý aþkýn süreler aldýðým kaðýtlarý satmadýðým oluyor, uzun vadede durduk yere benden irili ufaklý kesinti yapmayacak bir aracý kurum önerisi istiyorum bilgili olan arkadaþlardan.
Þuan Acar menkul düþünüyorum ama burada sormadan bir yerde hesap açmak istemedim çünkü Iþýk menkul'den hesap açarken de acelecilik yaptým hiç benlik olmadýðýný farkettim sonradan.
Herkese iyi forumlar.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
Teþekkürler bilgilendirme için. Bu mesajý epey bir süre önce atmýþtým. Sonradan cevap gelmeyince en sonunda Acar menkul'de açtýrdým hesabý. Dediðiniz gibi ben de hesabýn durduk yere masraf çýkartmamasýný istiyordum yeni hesap açtýðým yerde böyle bir durum yok o sebeple tercih ettim.
Hakkýmýzda hayýrlýsý, dönüþ yaptýðýnýz için teþekkürler.
Yer Ýmleri