-
Diyelim 1.000 lot Froto hissem var ve bugün %6 yükseldi. Bu nasılsa kapanışa doğru geri çekilir diye hepsini sattım ve gün sonuna doğru epey düştü ama yarın da düşebilir, piyasa bozdu diye kapanışta tekrar hisse almadım. Takip eden 3 gün de endeks dalganararak çekilmeye devam etti.
Şimdiiiii,
Eğer yatırım hesabım İş, Ak, Garanti vs bankalardaysa sattığım hissenin parası (diyelim ki 1 mn lira) kendi adıma olan hesabımda duruyor ve bankaların küt diye batma, parama çökme, paramı alıp kaçma şansı teorik olarak sıfır, ve fekat
Eğer hesabım Midas, Trive, Alnus, Ünlü, Meksa vs gibi banka dışı aracı kurumlardaysa sattığım hissenin parası otomatikman onların hesabında bekliyor değil mi? Farz edin ki piyasa bozdu diye yüzlerce müşteri hisselerin bir kısmını benim gibi sattı ve aracı kurumun hesabında müşterilerin toplam 5 milyar lira parası var ve bunu alıp kaçtılar. Ne olacak o zaman? Kimden alacaksın paranı?
Spk sana hisselerini garanti ediyor nakit paranı değil bildiğim kadarıyla. Zaten aracı kurumlara geçmeyen, güvenmeyen büyük çoğunluk da bu yüzden geçmiyor. Yıllarca sürecek mahkeme mahkeme mi dolaşsın millet aracı kurumdan parayı alabilmek için? O da alamaz zaten çünkü çoktan Sakar Şakir gibi kirişi kırıp arka kapıdan tüymüş olurlar yurt dışına.
Bankalar da bunu bildiği için yüksek komisyon alıyorlar.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri