-

Originally Posted by
fan
işcep üzerinden alınmıyor sanırım yada ben bulamadım.
direk isyatırım sitesindemi yaptınız alışı.
işyatırım'da internetten eurobond alım-satımı yapamıyorsunuz. MT ile telefonla görüşüp anlık fiyat alıp emir veriyorsunuz (yoğun zamanlarda MT ye ulaşmak güç olabiliyor bazen). fiyat genellikle (alımda) işbank sitesindeki fiyatlarla ya aynı ya da biraz altında oluyor. benim ilgilendiğim kağıtlarda genelde böyle oldu en azından.
-

Originally Posted by
rxpu
Sanırım her kurum kendine göre farklı parçalı bond bulunduruyor. İşyatırımın listesinde 3-4 adet parçalı devlet bondu vardı. Ama ct57 yoktu. Belki diğer kurumlarda da farklı bondların parçalı versiyonları var dediğiniz gibi.
Finansal kuruluş olarak bankaların büyük ihtimal ile bütün olarakalıp parçalayıp , parçalı satış yapma kabiliyeti var. Ancak ben bankaya birleştirme yapıp yapamayacaklarını sormuştum. Örneğin eğer 2 farklı tarihte AW05 aldıysam bunların nominallerini tek kağıtta birleştirebilirmisiniz demiştim. Bunu yapamayız demişlerdi.
Ben geçen yıl bu zamanlar iki ayrı tarihte CT57'yi parçalı alabilmiştim. 7 farklı Usd cinsinden bir adet de EURO cinsinden Eurobond var. 1,5 yıldır 1000'erli olarak farklı vadelerden topluyorum. Farklı tarihte olan nominalleri de otomatik birleştirdiler. 5 parçalı olan var. Hepsi tek ortalama maliyetle görünüyor.
-

Originally Posted by
shorts
işyatırım'da internetten eurobond alım-satımı yapamıyorsunuz. MT ile telefonla görüşüp anlık fiyat alıp emir veriyorsunuz (yoğun zamanlarda MT ye ulaşmak güç olabiliyor bazen). fiyat genellikle (alımda) işbank sitesindeki fiyatlarla ya aynı ya da biraz altında oluyor. benim ilgilendiğim kağıtlarda genelde böyle oldu en azından.
İşyatırımın aşağıdaki bağlantıda belirtilen fiyatları temiz midir kirli fiyat mıdır? İş yatırım hesabım daha açılmadığı için bu bilgiye ulaşamadım. İş bankası internet şubesindeki kirli fiyatlar ile karşılaştırdığımda o kirli fiyatlardan hesapladığım temiz fiyatlardan da 0.5 puan kadar düşük belirtilen satış fiyatı, o nedenle ben temiz fiyat olduğunu düşündüm. Ancak emin olamadım.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...01819760_1.pdf
-

Originally Posted by
rxpu
İşyatırımın aşağıdaki bağlantıda belirtilen fiyatları temiz midir kirli fiyat mıdır? İş yatırım hesabım daha açılmadığı için bu bilgiye ulaşamadım. İş bankası internet şubesindeki kirli fiyatlar ile karşılaştırdığımda o kirli fiyatlardan hesapladığım temiz fiyatlardan da 0.5 puan kadar düşük belirtilen satış fiyatı, o nedenle ben temiz fiyat olduğunu düşündüm. Ancak emin olamadım.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...01819760_1.pdf
bu konuda bilgim yok ancak dediğiniz gibiyse temiz fiyat olsa gerek.
-

Originally Posted by
shorts
bu konuda bilgim yok ancak dediğiniz gibiyse temiz fiyat olsa gerek.
Evet zira kirli fiyat olsaydı diğer fiyatlara göre çok ciddi iskontolu olması gerekirdi.
Ancak Temiz , kirli fiyat ibaresinin belirtilmemesini garip buluyorum.
Örneğin ziraat bankası ve iş bankası sitesinde satış fiyatı = kirli fiyat olarak tanımlanırken işyatırımda da temiz fiyat olduğunu düşündüğümüz fiyat sütunu satış fiyatı olarak belirtilmiş.
-

Originally Posted by
rxpu
Evet zira kirli fiyat olsaydı diğer fiyatlara göre çok ciddi iskontolu olması gerekirdi.
Ancak Temiz , kirli fiyat ibaresinin belirtilmemesini garip buluyorum.
Örneğin ziraat bankası ve iş bankası sitesinde satış fiyatı = kirli fiyat olarak tanımlanırken işyatırımda da temiz fiyat olduğunu düşündüğümüz fiyat sütunu satış fiyatı olarak belirtilmiş.
Kirli fiyat yerine birikmiş faizi koymuşlar. Genel kitle için daha anlaşılır bilgiyi paylaşmışlar.
-

Originally Posted by
martind
Kirli fiyat yerine birikmiş faizi koymuşlar. Genel kitle için daha anlaşılır bilgiyi paylaşmışlar.
Evet onun farkına vardım ama bu durumda fiyat kolonunu satış fiyatı şeklinde etiketlemek yerine temiz satış fiyatı şeklinde etiketlemesi gerekirdi. Zira işyatırımın ana hissedarı olan İş bankasında satış fiyatı ibaresinin = kirli fiyat olduğu açıkça belirtilmiş.
Bu tür farklı tanımlamar anlık fiyat karşılaştırması yapanlar için karışıklık yaratabilir.
-

Originally Posted by
rxpu
Evet onun farkına vardım ama bu durumda fiyat kolonunu satış fiyatı şeklinde etiketlemek yerine temiz satış fiyatı şeklinde etiketlemesi gerekirdi. Zira işyatırımın ana hissedarı olan İş bankasında satış fiyatı ibaresinin = kirli fiyat olduğu açıkça belirtilmiş.
Bu tür farklı tanımlamar anlık fiyat karşılaştırması yapanlar için karışıklık yaratabilir.
Kesinlikle katılıyorum. Temiz fiyat yazmaları lazımdı.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri