sýcak havalarda üþüyorum demek olmaz
sýcak havada limonatanýn (benim açýmdan, bi baþkasý coca cola diyebilir) soðuk havada çorbanýn (bi baþkasý sýcak çay diyebilir) kýymeti baþkadýr.Not: niye sýcak çay dedim çünkü piyasada soðuk çay da var. öf deme oh de lipton iç oh de.
soru? hayatýmýzý nelere göre dizayn ederiz? cevap)
ihtiyaçlara göre...
örnek: çölün ortasýndasýn 3 gün geçmiþ , 1 bardak su mu daha kýymetlidir senin için yoksa 1 çanta dolusu altýn mý? cevap SU
kimse 1 canta dolusu parayý alýr su satýn alýrým varil varil demesin, espri yapmasýn, artan paraylada KERVAN alýrým diye espriye devam etmesin. bu espriyi yapmýþ bulunmaktayým.
þimdi neymýþ bizim için öncelikli olan o andaki
ihtiyaçlardýr
bi baþka örnek, öðrenciyim istanbulda aksarayda geziyoruz neyse afedersin çiþimiz geldi ..girdik WC ye o zaman için 5 TL para istedi adam..5TL o zaman için ekmek arasý adana dürüm ve ayran parasý çok zoruma gitti..Ama ihtiyaç ...iþte...bizi hayatýmýzda yön veren ihtiyaçlarýmýz..aranýzdan kimse tuvaletimi aðacýn dibine yapardým falan diye espri yapmasýn, ben yapamýyorum.Ve istanbulda malesef bir bayanýn bunu sokak ortasýnda yaptýðýný görünce ÞOK olmuþtum.. Neyse ben 5 TL yi ozaman için vermiþtim..
þimdi soru? kervan açýsýndan? kervanýn mevcut sorunlarýndan ÇAÐRI yükümlülüðü þirket açýsýndan herne kadar hukuki süreç devam etsede kalkmýþ gözüküyor. Þimdi birçok sorunu varda ama ÇAÐRIDAN baþka diðer BABA sorunu neydi? BANKALARA OLAN BORÇLAR mega Varlýða olan BORÇ.(ödeyemezse BODRUM oteline VEDA edicez) bu ayýn sonunda süre doluyor. Öderlerse veya anlaþýrlarsa Bodrum OTEL geri dönebilir. ÖZETLE SORUN NE:BORÇLAR
ÝHTÝYAÇ NE: PARA LAZIM... bursada arazi sattýlar falan yavaþ yavaþ PARA kaynak temin etmeye baþladýlar.
o zaman PARA nasýl bulacaklar? sorusuna yanýt aramalýyýzz... adamlar genel kurul yapacaklar öyle gözüküyor.Genel kurulda alacaklarý kararlar önemli olabilir..
mango gýda dan bahseden olmuþ...mango gýdayý bilirim.çok iyi bilirim. MAngo gýda da gayrýmenkul yönünden þirketin pek bir varlýðý yoktu. kervanla mukayese dahi edilmez. Sadece 1 oteli LARA borçlara bedel. ama ben oteller yerine tekstil fabrikalarýný ve arsalarýný satmaya devam edebileceklerini düþünüyorum. AMA SATARLAR DÝYEMEM.
Parayý nasýl bulurlar? ÝHTÝYAÇ ANALÝZÝ YAPTIK... bu sorunun cevabýný kendinize sorun. Bu 7 otel + diðer arsalar , AREALE olan borca feda edilir mi? Hisselerden blokeler kalkýnca yeniden kredi bulmaya çalýþabilirler mi? Yeniden kredi bulmalarý için gözaltýndan çýkmalarý lazým.
Ben hiç bir zaman alýn demem satýnda demem.. herkes kendi kararýný kendi versin. 4 yýl bekleyen mi ararsýn 5 yýl bekleyen mi ararsýn. belki daha fazla...milletin caný yanmýþ... Nereye gidiyoruz? bence birçok yatýrýmcýnýn az veya çok dikkatini çekiyor...
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri