Satýlsaydý belki daha iyi olurdu kanaatindeyim. Ytd
D6503 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satýlsaydý belki daha iyi olurdu kanaatindeyim. Ytd
D6503 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse fiyatýndaki baskýyý artýrdýlar, otele alýcýda çýkmadý Zeynep gene bankanýn kapýsýný çalar þartlarýmý kabul edin yoksa daha çok beklersiniz benden ne koparýrsanýz karadýr misali.
Hocam ne kadar bazý arkadaþlarýmýz beðenmese de maalesef gidip gelim aarealde týkanýyoruz gibi...
Þimdi dediðimiz gibi laraya müþteri çýkmadý çýkmasý da çok zor... Þimdi olursa ikinci satýþ 14 þubat muhtemelen yine müþteri çýkmayacaktýr.
Sayýn TAYKO35'e katýlýyorum... Aynen dediðiniz algýya oynuyorlar...
Eeee tabi Sayýn 1prometheus ta haklý... Aareallde salak deðildir herhalde... Tamam ipotekli olan malý satamýyorum... O zaman zt ye sen hisseni sat benim paramý ver diyordur. ZT de nasýl savunma yapacak... Bakýn bu fiyattan bu iþlemde maalesef satamayacaðým diyecektir.
Ama ne olursa olsun þirketin aareale olan borç bilançoda 80 milyon euro iken bana göre bu 80 milyon euro olarak ödenmeyecek...
Yani bana göre bizim önümüzü týkayan en büyük engel aareallin borcudur... Bakalým hayýrlýsý olsun diyelim...
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR...
Bu alacaklýlar otelleri satamýyor, satamadýðý için alacaklarýnýn tahsilatýný Zeynebin hisselerine el koyup burdan tahsil etme ihtimali olduðu için mi sayýlganlar hisse fiyatýný baskýlýyor acaba!
Hocam yapmayýn bakýn evini barkýný, arabasýný satýp tüm birikimini buraya yatýran veya çocuðunun boðazýndan kesip hala maliyet düþüreyim derdinde insanlar varken... Ki ben çoðuyla görüþüyorum...
Benim için önemli deðil batarsa batsýn ne kadar etik... (Evet bende ya herro ya merrocuyum) Ancak burada yazarken insanlarý rencide etmeden yazmak lazým... Hele hele ben bu arkadaþlarý tanýdýktan sonra farkýndaysanýz uzun zamandýr hiç ya herrocu ya merrocuyum yazmamýþtým.
Yani hele hele þu geldiðimiz durumda 5-6 yýl tahtada bekleyenler varken daha dikkatli yazmak lazým...
Borsanýn yatýrým yeri olmasýný þirketin gerçek deðerleriyle iþlem görmesini, patrona dayalý deðil sisteme dayalý bir fiyatlama olmasýný ben de istiyorum. Ancak yaþanmýþlýklar var hocam... Adam sýkýlmýþ 2 liradan aldýðý hisseyi 35 kuruþtan satmak zorunda kalýyor... Bu da doðal olarak hepimizin hoþuna gitmiyor...
Hocam biliyorsunuz ki kervan sürecinde SPK bir sürü suç duyurusunda bulundu... Hem SS hem ilgili þirketler ve diðer yöneticiler ile ilgili... Hele bu hisse piyasaya verilirken Ýranlý hikayesi ile ilgili de hem ceza hem suç duyurusunda bulundu. Ki benim bildiðim SS ile ilgili Galatasaray hissesinden de suç duyurusu vardý. Yani kurumlar aslýnda iþini yapýyor ancak geç kalýnýyor...
Ama emin olun bunlarýn aksamasý ya da yapýlmamasý küçük yatýrýmcýnýn suçu deðil. Onun için ben hep küçük yatýrýmcýnýn cezalandýrýlmasýna karþý çýktým. Hala bazý konularda SPK tarafýndan cezalandýrýlýyoruz. Burada cezalandýrýlacaksa ne þirket ne yatýrýmcýdýr. Burada cezalandýrýlacak varsa þirketi yönetenlerdir...Ya da bu suçu iþleyenlerdir...
Diðer bir konu ise kayyým veya devleti el koymasý olayýný defalarca burada yazdýk hocam... Defalarca yazýldý kanunen þu anda böyle bir þey mümkün deðil... Kozayý örnek vermiþsiniz fetö terör örgütüne destekten dolayý el koyuldu.
Yani olmayacak þeyleri yazmanýz artýk çokta mantýklý degil hocam...
haa areall ile þirketin anlaþmasý veya ödenecek olan fiyatýn kýrdýrýlmasý etik deðil demiþsiniz...
Valla hocam alan razý veren razý olduktan sonra her þey etiktir. Bu bir ticarettir.
Ama ayný þey bize oldu (bodrum oteli) biz baðýrdýk. Çünkü biz de yatýrýmcý olarak otelin sahibiydik ve razý deðildik...
Onun için hep þunu söylüyoruz niyet, niyet önemli... Eðer ki niyet iyiyse sorun yok hepimiz þirkete destek veririz... Yok eðer ki niyet kötüyse yönetimin karþýsýna dikiliriz...
Son düzenleme : frecell1998; 17-01-2018 saat: 20:54.
Bence otellerin icradan satýlmamasý çok iyi oldu. Etik tartýþmasýna girmeyeceðim çünkü bu ticaretin bir gerçeði. Bankalarýn iþlettikleri fahiþ temerrüt faizleri ne kadar etikse, borcun indirilmesini de istemek o kadar etik. Bankalar icra satýþlarýnda avukatlarýna bir yetki verirler. Örnek, yüzde elli fiyattan ihaleye alýcý gelirse sen de g.menkul yok pahasýna satilmasin diye x fiyata kadar arttýr. X fiyatýn üzerinde almak isteyene ise bol þans dile derler. Yani areal bank burada seçme hakkýna sahip. Ister yüzde elli fiyattan girer gmenkulu satýn alýr ve oteli iþletir/islettirir, isterse borçluyla borcun ödenmesi için anlaþma yoluna gider.
Bu senaryo bana anlaþmanýn yapýldýðýný ve kýsa bir zaman sonra bunu duyacaðýmýzi düþündürüyor. Duyumlarým da buna paralel yönde. Þubat ayýnýn ilk haftasýna kredilerin yeniden yapýlandýrýlmasýnýn yetiþeceðini duydum. Umarým gelebilecek böyle bir haberle birlikte hissenin üzerindeki kara bulutlar daðýlýr. Asla ytd.
Yer Ýmleri