Originally Posted by
baskan7878
Meþhur Kervansaray Otelleri'ni bilmeyeniniz yoktur. Bursa'da, Antalya'da veya Bodrum'da illa ki görenleriniz olmuþtur. Bir dönem tekstilin önemli sanayicisi Sayýlgan ailesinin sahip olduðu oteller Selim Sayýlgan tarafýndan yönetiliyordu.
O da tabir yerindeyse basiretsiz yönetimiyle þirketi tam bir borç bataðýna soktu. Bir süredir þirket davalar, icralar, borçlar hatta tefecilerle gündeme geliyor.
Sermaye Piyasasý Kurulu'nun (SPK) Semih Sayýlgan'a kestiði cezalarý veya suç duyurularýný saymýyorum bile...
Seni ne ilgilendiriyor diyebilirsiniz.
Þirket benim ilgimi FETÖ'cüler icradaki otelleri ele geçirme operasyonu baþlattýðýnda çekmiþti. Hatýrlayýn, Kervansaray'ýn Bodrum oteli icradan yarý fiyatýna FETÖ'nün arkasýnda olduðu söylenen varlýk yönetim þirketine satýldý, SPK devreye girdi de satýþ iptal oldu.
Bu olaylardan sonra þirketin borsadaki küçük yatýrýmcýlarýndan sayýsýz telefon ve mail aldým. Hele ki, þirket ortaklarýndan Zeynep Tümer'in hisselerinin dondurulmasýna iliþkin mahkeme kararý durdurulunca...
Küçük yatýrýmcýlar Tümer baþkanlýðýnda oluþacak yeni yönetim yapýlanmasýyla borsada kaybettikleri parayý geri alýp almayacaklarýnýn derdindeler.
Borsa çevrelerinde soruþturdum.
Edindiðim bilgiler bana mail atan Kervansaray Yatýrým Holding maðduru küçük yatýrýmcýlarý tatmin eder mi bilmem.
Ama þirket kýsa sürede bir genel kurul yapacakmýþ. Yönetimi profesyonel bir icra kuruluna devretmeye çalýþýyormuþ.
Avukatlara verilen sayýsýz vekalet geri istenmiþ. Alman Aareal Bank AG baþta olmak üzere þirketin 100 milyon euroya yakýn borçlarýnýn yapýlandýrýlmasý için bir çalýþma yürütülüyormuþ. Þirketin elindeki mal varlýklarýnýn deðer tespiti yapýlýyormuþ.
Bankalara borcun çok üzerinde gayrimenkul, arsa, fabrika binalarý olduðu iddia ediliyor. Çýkýþ planlarý kamu kuruluþlarýyla da paylaþýlmýþ.
Yeniden yapýlanma þirketin borsada yine eski günlere dönmesini saðlar mý?
Bakalým onu zaman gösterecek.. DÝLEK GÜNGÖR 13.10.2017
Kaç ay olmuþ ???????
Yer Ýmleri