Bildiðim bir þey yok. Aferin sana beni yendin. Doðru bir lot iþlemli hisselerde teknik olmaz.
Ucuzluða bakýn yahu. Ýnsanlarýn kurulan oluþumlara neden destek vermediðini daha iyi anladým þimdi.
Bildiðim bir þey yok. Aferin sana beni yendin. Doðru bir lot iþlemli hisselerde teknik olmaz.
Ucuzluða bakýn yahu. Ýnsanlarýn kurulan oluþumlara neden destek vermediðini daha iyi anladým þimdi.
Cinali yaklasiminiz muhtesem 😀 Nickiniz de yakismis baska ne diyebilirim ki. ali topu at 😀
Finansal raporlar icin ek sure talebini bu sefer hayra yoruyorum.
TEKNÝK ANALÝZ in
doðruluk ihtimalini en çok arttýran indikatör
HACÝM dir
yani basitleþtirirsek KATILIM dýr
hacimsiz senetlerde hatta 1 lot hacimli senetlerde
teknik analiz yapýlmaz deðil yaparsýn ama anlamý olmaz
örnek olarak
þimdi biri çýksýn burada yazsýn ben çok iyi teknikçiyim
KEZBN yarýn ve takip eden 3 günde 35 krþ a düþecek
baþka birisi de elindeki 200 250 bin tl ile
tersine iþlem yapsýn ve bu nu
KEZBN ýn fiyat hareketlerinin olduðu dakikalarýn son saniyelerini
kollayýp bekleyerek yapsýn imkansýz düþmez
zaten ortalama 58bin tl iþlem gören hisseye 250bin tl ile müdahil oldun
nasýl düþsün yani sadece 250bin tl tekniði çökertti
HACÝM YOKSA TEKNÝK ANALÝZ in ANLAMI YOK OLAMAZ
Bilal e anlatýr gibi anlattým![]()
Paylaþtýðým hiçbir þey yatýrým tavsiyesi olamaz.
HERKESÝN KENDÝ AKLI VAR.
Volbor senden de bu ucuzluðu beklemezdim. Tabiki 1 lotluk hissede teknik olmaz. Doðru ben bütün hisseler dedim.
Ama demek istediðim genel olarak gözaltý pazarý olsa dahi NORMAL hacimde iþlem gören hisselerdir. Normal derken bir lot deðil.
Garanti bankasýyla pnsut veya ne bileyim desa yada intema iþlem hacimleri ayný mý.ama bu hisselerin hepsinde teknik bulunur.
Her hissenin kendi çapýnda bir iþlem hacmi var. Buna göre de bir tekniði olur. Zaten dediðimi bal gibi anlýyorsunda cinali gibi cinlik peþindesin. Ayrýca kot dýþý ne zaman![]()
Deðerlemeyi tamamlýyor olabilirler
Hacimsizlik de teknik analizin içinde bir indikatördür. Hisse fiyatýnýn beklentiyi yansýtmadýðý durumlarda iþlem yapan yatýrýmci sayýsý azalýr. Fiyatlar az sayýda kiþinin yaptýðý alým satýma göre dar bir bantta þekillenir. Bu dar bantta teknik analiz tabi ki tutmayabilir ama büyük resimde teknik analiz çalýþmaya devam eder. Sivaslý arkadaþ çok güzel belirtmiþ tabi anlayanaya da anlamak isteyene
hacimsizlikte fiyat da sapmalar olabilir. 0,38 destek dersiniz 0,36 dan döner, 0,45 direnç dersiniz 0,47 den döner. Beklentim dahilinde fiyat artarsa hacmin de nasýl arttýðýný göreceksiniz. Ýþte o zaman büyük resimdeki destek ve dirençleri daha net izleyeceðiz. Bizlerde büyük resme odaklandýk zaten beklentimiz 0,35 0,45 hareketleri deðil. Sizi bilemem tabi, bu dar bantta ekmek çýkarmaya çalýþan birisiniz belki de
![]()
Daha teknik analizin ne olduðunu bilmiyorsunuz ya da bildiðini sanan ve ahkam kesenlerdensiniz(nedense kimse çözemedi). Daha söylediklerinizi çürütecek o kadar çok söz var ki bu konuda size bedava ders vermeye niyetim yok daha fazla![]()
Yer Ýmleri