Kervansaray Yatýrým Holding Finansal Tablo Ýncelemesi (kendi çapýmda)
1-) Bilindiði üzere Ata Baðýmsýz Denetim A.Þ., Kervansaray Yatýrým Holding hakkýnda düzenlemiþ olduðu önceki baðýmsýz denetim raporlarýnda uzun süredir görüþ açýklamaktan kaçýnýyordu. Bu durumda Resmi Kurumlarýn kendi aðýzlarýndan da bizzat duyduðumuz üzere, önceki baðýmsýz denetim raporu ve bilançolar onlarýn gözünde sadece ÇÖP'ten ibaretti.
Görüldüðü kadarýyla þirket ve ZT.son bilançoda Ata Baðýmsýz Denetim A.Þ.nin yine görüþ bildirmekten kaçýnmasýný engellemek için iyiniyetle çalýþarak önceki yönetimin aksine her türlü gayreti ve þeffalýðý göstermiþ. SINIRLI OLUMLU GÖRÜÞ bildirilmesi bir milat olup þirketin yakýn pazar (gözaltý pazarý) þartlarýndan en önemlisini ortadan kaldýrmýþ bulunmaktadýr.
2-) Kervansaray Yatýrým Holding'in net borç sermaye oraný 2016 yýlýnda %84, 2017 yýlýnda %89 iken son bilançoda sermaye kaybýnýn %47 oranýnda olduðu tespit edilmiþtir.Sermaye kaybýnýn %50 nin altýna düþmesi de son derece olumlu ve ÞÝRKETÝN YAKIN PAZAR'dan çýkmasýnda etkili bir veri olup þu anda yakýn pazardan çýkmasý için gereken tüm þartlar tamamlanmýþ bulunmaktadýr.
3-) Yatýrým amaçlý gayrimenkullerin deðeri önceki bilançoda 43.798.447 TL. iken son bilançoda 80.031.000 TL. ye yükselmiþtir. Maddi Duran Varlýklarý önceki bilançoda 416.676.233 TL. den 692.749.746 TL. ye yükselmiþtir. Yani Bir kýsým yeniden deðerleme ile þirketin toplam varlýklarýnda 319.915.000 TL. civarý bir artýþ görünmektedir. Ana ortaklýða ait özkaynaklar ise 173.000.991 TL.den 362.772.112 TL. ye çýkarak iki katýndan fazla deðer kazanmýþ bulunmaktadýr.
4-) Sayýn Frecel'in de çok güzel bir þekilde tespit ettiði gibi önceki bilançolarda AArelbank'ýn Antalya Lara ve Bursa Termal otellerinde ipoteði görünmesine raðmen son bilançoda sadece Antalya Lara Otel de ipotek görünmesi son derece ilginç ve bir o kadar da olumlu.
Özetle, daha 7 ay öncesine kadar batýp batmayacaðý konuþulan þirket yeni yönetimle birlikte kýsa sürede ayaða kalkmýþtýr ve çok yakýnda yürüyüp koþmaya baþladýðýný da göreceðimiz umut ediyorum.

Alýntý yaparak yanýtla

ama tahtacý artýk sazý eline almalý ve sert alýmlarla olaya müdahale etmeli. (Dün gelen raporlarda bu otel üzerinde bulunan Areal Banka ait ipoteklerin kaldýrýldýðý görünüyor. Þirketin yeni kredi bulabilmesi için önemli bir adým olarak görülen bu durum önemli bir adým olarak dikkat çekti.)

Yer Ýmleri